SPOR - 18 Mart 2018 Pazar 08:15

Okan Buruk: 'Bizim için hedef üst sıraları yakalamaktı'

A
A
A
Okan Buruk: 'Bizim için hedef üst sıraları yakalamaktı'

Teleset Mobilya Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk, Gençlerbirliği maçının ardından yaptığı açıklamada, "Bizim için hedef üst sıraları yakalamaktı" dedi.

TM Akhisarspor, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında sahasında konuk olduğu Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan TM Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk, Gençlerbirliği ile oynanan maçın kendileri için çok önemli bir maç olduğunu söyledi. Maça iyi başladıklarını ifade eden Buruk, ilk yarı sonunda golü bulduklarını kaydetti. Buruk, ikinci yarı Gençlerbirliği'nin daha atak oynadığını dile getirerek, "Özellikle yan ortalarla kalemizde pozisyonlara girdiler. Bizim de ikinci yarı net pozisyonlarımız vardı. İkinci golü atsaydık maçı bitirmiştik. Bu fırsatlar da elimize geldi. Son 10 dakikada rakibimize çok pozisyon vermedik. Şanssız bir gol, maçta yaptığınız emekleri götürebiliyor. Oyuncularıma 90 dakika boyunca verdikleri mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum. Bizim için hedef üst sıraları yakalamaktı. Yine bunu yakalamaya çalışacağız. Ama bugün kazansaydık üst tarafa biraz daha yaklaşacaktık" diye konuştu.

"Biz ligin en çok Türk oyuncuyla oynayan takımıyız"

Yerli futbolcu konusuna değinen Buruk, şunları kaydetti:  “Ne kadar iyi Türk oyunca olursa oynamasından yanayız. Zaten iyi Türk oyuncu hak edip formayı alıyor. Burada bizim yabancıdan çok Türk oyuncu yetiştirmeyle ilgili sorunumuz var. Çok önemli oyuncular belki uzun yıllardır Türk futbolunun içindeler. Altyapıdan da çok oyuncu çıkıyor. Gençlerbirliği’nin böyle iyi bir yanı var. Türk futboluna oyuncu yetiştiriyor, kazandırıyor. Biz ligin en çok Türk oyuncuyla oynayan takımıyız. İlk yarıda dakika olarak baktığımızda benim işime gelir Türk oyuncuyla oynamak. Ama hak edecek Türk oyuncuların oynaması önemli. Yabancı sayısını 3’e düşürürüz ama bu kalitede Türk oyuncuları bulamazsak Süper Lig kalitesinde o zaman futbolun kalitesi düşüyor. Yetiştirmek çok önemli. Biz önce yetiştirip ondan sonra yabancı kuralıyla ilgili düzenleme yapabiliriz.”

"Ligde yerimizi sağlamlaştırdık"

Ligde yerlerini sağlamlaştırdıklarını söyleyen Buruk, “Biz puan olarak rakibimize göre daha rahat bir konumdayız. Bu da oyuncu iyi konsantrasyon alırsa maçı önemserse bu da avantaj oluyor, daha çok kendine güveniyor, daha az baskı altında oluyor. Gençlerbirliği’nin daha baskılı olacağını özellikle çok fazla pozisyon vermeyeceğimizi ve rakip kalede pozisyon bulabileceğimizi düşünüyorduk. Biz konsantrasyon olarak oyunun genelinde bunu iyi yaptık. Bu da bize pozisyon getirdi. Bazen çıkış maçları vardır. Bu Gençlerbirliği için çıkış maçıydı ama sonuna baktığımızda 1 puan alarak da önemli bir moral kazandı. Biz de üst taraftaki yerimizi sağlamlaştırdık” dedi.  

Abdullah Sarica - Burak Altun - Pelin Üzek Kılıç

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.