GÜNDEM - 07 Eylül 2017 Perşembe 14:23

Okul alışverişinde Türkiye’de bir ilk; WhatsApp’tan sipariş dönemi

A
A
A
Okul alışverişinde Türkiye’de bir ilk; WhatsApp’tan sipariş dönemi

CarrefourSA, yeni başlayacak 2017 – 2018 eğitim ve öğretim yılı öncesinde öğrencilerle aileler için okul alışverişinde akredite laboratuvarlar tarafından test edilip Ege Üniversitesi tarafından onaylanan kaliteli ve güvenli ürünleri, en uygun fiyatlar ile satışa sunuyor.

Sabancı Holding ve Carrefour iştiraki CarrefourSA, her yıl olduğu gibi bu yıl da okul alışverişinin adresi olmaya devam ediyor. CarrefourSA’nın okul alışverişine ilişkin basın toplantısı, CarrefourSA Genel Müdürü Z. Hakan Ergin ve CarrefourSA Gıda Dışı Kategori Direktörü Gökhan Kaplan’ın katılımıyla İstanbul’da Hasan Ali Yücel Ortaokulu’nda gerçekleştirildi.

Türkiye’de bir ilk…

CarrefourSA, öğrencilerin tüm ihtiyaçlarının karşılanacağı yüzlerce kırtasiye ürünlerini özel testlerden geçirerek tüketicisiyle buluşturuyor. CarrefourSA halk sağlığını korumak ve özellikle çocukların güvenle kullanabileceği zehirli madde tehlikesi olmayan ve çocuk sağlığını tehdit etmeyen okul ürünleriyle alışverişin adresi oluyor. Kırtasiye, ayakkabı ve tekstil kategorilerinde yaklaşık 2 bin ürün, CarrefourSA Kalite Güvence Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen risk değerlendirmesi doğrultusunda kimyasal maddeler açısından akredite laboratuvarlarda test ediliyor. Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Toksikoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hilmi Orhan tarafından analiz sonuçları ve bilimsel literatür ışığında ürün kullanımlarındaki en kötü durum senaryoları da dikkate alınarak ürünlerin insan sağlığına olan toksikolojik etkisi değerlendiriliyor. Toksikolojik risk değerlendirilmesi sonucunda güvenli bulunan ürünler, Türkiye’nin en büyük kırtasiye marketi CarrefourSA’dan temin edilebiliyor.

İki bine yakın ürün

CarrefourSA Kalite Güvence Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen risk değerlendirmesine göre belirlenen ayakkabı, tekstil, beslenme çantaları, mataralar, silgiler, boya kalemleri, pastel boyalar, guaj boyalar, keçeli kalemler, okul çantaları ve defterlerden oluşan iki bine yakın ürünün zararlı kimyasal maddeler açısından değerlendirilmesinin yanı sıra 400 ürün ayrıca CarrefourSA tarafından uluslararası bağımsız akredite test kuruluşu Intertek’e test ettirildi. Test sonuçları çerçevesinde de uygun olmayan ürünler, satışa sunulmayarak öğrencilerin sağlıklı bir şekilde eğitim görmeleri amaçlanıyor.

Z. Hakan Ergin: “Hem sağlıklı hem de hesaplı kırtasiye alışverişinin adresiyiz”

Kırtasiye ürünlerine metrekare olarak en fazla alanı CarrefourSA’nın ayırdığını ifade eden CarrefourSA Genel Müdürü Z. Hakan Ergin, “Çocuklarımız için kırtasiye ürünlerine ayrı önem veriyoruz. Her yıl olduğu gibi yakın zamanda başlayacak yeni eğitim öğretim yılı için tüm ihtiyaçların karşılanacağı keyifli bir alışveriş ortamı sunacağız. Türkiye’de 17 milyon öğrencinin eğitim gördüğünü düşünürsek sadece kırtasiye ürünlerinin değil bağlantılı birçok sektörün doğrudan etkilendiğini söyleyebiliriz. Kırtasiye ürünleri hızlı tüketilmesi sebebiyle perakende sektörünün en önemli kalemlerinin başında geliyor. Kırtasiye ürünlerinde ciromuz, geçen seneye oranla \%40 artış gösterdi.

Her yıl okul dönemi öncesinde gerek aileler gerekse öğrencilerin yoğun ilgisi oluyor. Rahat ve keyifli bir alışveriş ortamı sağlayacağımız marketlerimizde tüketicilerimize metrekare olarak en fazla alanı bizler sunuyoruz. Ürün yelpazemizi ise Ege Üniversitesi tarafından onaylanan ve akredite laboratuvarlarda testten geçen ürünlerden oluşturuyoruz. Hijyenin yanı sıra hesaplı olması adına birçok alternatifi tüketicilerimize ulaştırıyoruz. Böylelikle yeni eğitim ve öğretim yılında güvenilir, hesaplı ve bol çeşitli kırtasiye alışverişinin adresi oluyoruz” diye konuştu.

Gökhan Kaplan: “Kırtasiyede WhatsApp üzerinden sipariş dönemi başlattık”

Okul öncesi tüketiciler için birçok yenilik sunduklarını ve çocukları zararlı maddelerden koruduklarını belirten CarrefourSA Gıda Dışı Kategori Direktörü Gökhan Kaplan; “Müşterilerimize keyifli alışveriş yapabilecekleri, kaliteli ürünleri en uygun fiyata satın alacakları imkânlar sunuyoruz. İletişim açısından son yılların en popüler uygulaması WhatsApp üzerinden sipariş alma dönemini başlatıyoruz. Tüketicilerimiz kolaylıkla ihtiyaçlarını karşılayacak, hiç zaman kaybetmeden ürünleri temin edecekler. Bu hizmetimizle veliler, okuldan verilen kırtasiye listesini bizimle paylaşarak tüm ürünleri 24 saat içinde alabilecekler. Böylece hem vakitten kazandıracağız hem de güvenilir ve avantajlı fiyatlarla tasarruflu okul alışverişi yaptırmış olacağız.
Raflarımızda yer alan “güvenilir” onaylı ürünlerimiz arasında en ucuz okul çantasını 19,99 TL’den, en ucuz kurşun kalemi 1,79 TL’den, en ucuz silgiyi 1,5 TL’den, en ucuz defteri 1,29 TL’den ve yine en ucuz kalem kutusunu 5,99 TL’den tüketicilerimizle buluşturuyoruz.

Kırtasiye, ayakkabı ve tekstil ürünlerinde özellikle dikkat edilmesi gereken kimyasal maddeler var. Bu konu başta aileler olmak üzere çocuklarımızın güvenliği için en önemli konuların başında geliyor. Azo Boyar Maddeler, Ağır Metaller, Nikel, Fitalat Türevleri, Apeo ve Organik Kalay Bileşenler, çocuklarımızın sağlığını tehlikeye atan birçok olumsuz etkisi olan zararlı maddelerdir. Dolayısıyla raflarda yerini alan ürünleri, toksikolojik değerlendirmeden geçirip Ege Üniversitesi’nin onayıyla tüketicilerimize ulaştırıyoruz. Böylelikle çocuklarımıza eğitim – öğretim hayatlarında sağlıklarını tehdit etmeyen ürünlerle gönül rahatlığıyla kullanabilecekleri ürünler sunuyoruz” dedi.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir