GÜNDEM - 27 Eylül 2016 Salı 09:22

Onlarca öğrenci okula gitmek için her gün kilometrelerce yürüyor

A
A
A
Onlarca öğrenci okula gitmek için her gün kilometrelerce yürüyor

Bursa'da, Hamitler TOKİ’de yaşayan yüzlerce öğrenci, ulaşım sıkıntısı sebebiyle okullarına gitmek için her gün kilometrelerce yürümek zorunda kalıyor.

Hamitler TOKİ’de yaşayan onlarca öğrenci, otobüs olmadığı için severek seçtikleri okullarını değiştirirken, bazı öğrenciler ise okullarına gidebilmek için 2 saat erken kalkıp kilometrelerce yol yürümek zorunda kalıyor. Öğrenciler, belediyenin mahallelerine otobüs seferi koyup ulaşım meselesini halletmesini istiyor. Birçoğu lisede okuyan öğrenciler, servis ücretlerinin yüksek olduğunu, okullarına otobüs seferi olmadığı için mağdur olduklarını söyledi. Öğrenciler, çok istedikleri Yeniceabat ve Aliosmansönmez liselerini yazdıklarını, ancak kısa süre bin bir zorlukla gidebildikleri okullarından ayrılmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Mahallesinin ulaşım sıkıntıyla ilgili konuşan Yenikent Mahalle Muhtarı Sinan Yalçın, “Yeniceabat ve Aliosmansönmez liselerinde okuyup, Hamitler TOKİ konutlarında oturan öğrencilerin çoğu herhangi ulaşım olmaması yüzünden okullarını değiştiriyor. Öğrenciler eğitimle geçirecek günlerini maalesef ya servis aramakla ya da otobüs aramakla geçiriyor. Bulunduğumuz konutlara daha önce 97 A terminal otobüsü geliyordu; öğrencilerin ulaşım sıkıntısı çözülmüştü. 97 A terminal otobüsü seferlerinin durdurulmasıyla birlikte öğrencilerin ulaşım sıkıntısı baş gösterdi. Bu yıl okulların başlamasıyla birlikte Yenikent Mahallesi’ndeki öğrenciler aktarmalı otobüs seferleriyle birlikte okula gitmek istese bile, en az 4 vesait değiştirmek mecburiyetinde kalıyorlar. Ya da 2 saat önceden yola çıkarak okula ulaşmaya çalışıyorlar. 150-200 öğrencinin mağduriyeti söz konusu. Bunların bir kısmı lise, bir kısmı da üniversite öğrencisi. Bunun yanında öğretmenlerimiz de var” dedi.

Her gün okuluna gitmek için çile çektiğini ifade eden Eren Gergin, “Ben geçen yıl Yeniceabat Anadolu Lisesi'ni seçtim, fakat okula gitmem yaklaşık bir buçuk saat sürüyor. Bunun da sebebi 97 A Terminal otobüsünün olmaması. Hamitler TOKİ'den okula gitmek için 2 kilometre yürüyerek merkeze gidiyoruz. Oradan da 97 A’ya biniyor, Terminal'e gidiyoruz. Oradan da okula gitmek için bir yürüme mesafemiz var. Ben bu yüzden tercih ettiğim okulumu değiştirmek zorunda kaldım. Bulunduğumuz TOKİ konutlarından servis var, ama servis ücretleri çok yüksek. 97 A otobüsünün mahallemize gelmesi öğrenciler ve aileler için çok iyi olacak. Erkek öğrenciler zor da olsa bir şekilde okullarına gidebiliyor. Kız öğrenciler çok daha zorda” şeklinde konuştu.

Ulaşım sıkıntısı nedeniyle okulunu değiştirmek zorunda kaldığını söyleyen Beray Tunca ise, “Ulaşım sıkıntısı sebebiyle severek gittiğim oklumu değiştirmek zorunda kaldım. 97 A otobüsünün mahallemize kadar gelmesini istiyoruz” diye konuştu. 

Burak Türker

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Gazete Talas yine dopdolu Talas Belediyesi tarafından 5 yıldır aralıksız olarak yayınlanan Gazete Talas’ın son sayısı okurlarıyla buluştu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin ‘100 Apartmana 100 Kütüphane’ uygulamasını öven sözlerini yansıtan “Talas’ı Türkiye’ye Örnek Gösterdi” manşetiyle çıkan Gazete Talas’ta ayrıca iki sayfa bulmaca yer alıyor. Büyük yatırım ve hizmetlerin yer bulduğu gazetede ayrıca Talas Belediyesi tarafından dayanıklı konutlar temalı kentsel dönüşüm faaliyetlerine geniş olarak yer veriliyor. Tamamı renkli 16 sayfadan oluşan ve okurlara ücretsiz olarak ulaştırılan Gazete Talas’ta yatırım ve hizmetler, kültür sanat, kırsal hizmetler, yol, yeşil alan gibi konuların yanı sıra Başkan Yalçın’ın göreve geldiği 5 yıl önceki seçim vaatlerinin yer aldığı 100 Ağartan Projeleri, Türkiye’ye örnek gösterilen Şeffaf Oda’da Başkanla Başbaşa uygulamasının 100. buluşması gibi konular da işleniyor. Gazetede ayrıca Türkiye Yüzyılı bestekârı Yücel Arzen’in Talas’taki konseri kültür sanat faaliyetleri arasında yer bulurken, Başkan Yalçın’ın göreve geldiği günden bu yana ilçeye kazandırdığı “Tıpkı Basım Mushaflar ve Kur’an-ı Kerim Sergisi”, “Çanakkale’den Cumhuriyete 100. Yıl Müzesi”, “Şuşa Azerbaycan Evi”, “Su Medeniyetleri Galerisi” ve “Talas Sanat Galerisi” gibi 5 müze yer alıyor. Bunların yanı sıra kırsal mahallelere yapılan hizmet ve yatırımlar arasındaki sosyal tesislerin de bulunduğu gazetede, Başkan Yalçın’ın 5 yılda aldığı 10 ödüle yer veriliyor.