GÜNDEM - 27 Ağustos 2016 Cumartesi 19:44

ÖSO askerlerine baklava takviyesi

A
A
A
ÖSO askerlerine baklava takviyesi

Suriye'nin Halep şehrine bağlı Cerablus kentini IŞİD'in elinden alan Özgür Suriye Ordusu(ÖSO) askerlerine Gaziantep'in meşhur tatlısı olan baklava ikramında bulunuldu.

İmkan Der Gaziantep Şubesi Başkanı Sait Gökdere ve dernek üyeleri Fırat Kalkanı operasyonu ile Türk Silahlı Kuvvetleri'e ait özel ve zırhlı birliklerin takviyesi ile Suriye'nin Cerablus kentini IŞİD'den temizleyen Özgür Suriye Ordusu askerlerine Gaziantep'in meşhur baklavasından ikram etti. Gökdere ve yanındakiler Gaziantep'ten götürdüğü baklavaları, kentte güvenlik tedbirleri alan ÖSO askerlerine dağıtarak, afiyet olmasını diledi.

Gökdere, askerlerin oldukça zor arazi ve hava koşullarında mücadele ettiğini belirterek, "Bu askerlerimizin enerjiye ihtiyacı var. Enerji deposu olan baklavamızdan ikram etmek istedik.İnşallah Fırat kalkanı operasyonu başarı ile sonuçları. Suriye'deki iç savaş, barışla neticelenir. Akan kan durur ve Suriye eski günlerine geri döner" dedi.

ÖSO askerleri de baklavanın kendileri için moral olduğunu kaydederek, dernek yöneticilerine teşekkür etti.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Tokat Sulusaray ilçesi Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını söyledi. Öte yandan deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı. AFAD tarafından açıklanan bilgilere göre, saat 01.06’da merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, 9,97 kilometre derinlikte kaydedildi. Sarsıntı Sivas ve Yozgat illerinden de hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar büyük bir panik yaşayarak kendilerini dışarı attı. Deprem anı iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansırken Tokat Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, açıklamalarda bulundu. Başkan Kılıç, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun olmadığını fakat dikkatli olunması gerektiğini söyledi. “Yıkılan, hasarlı bir bina yok” Kılıç, ilçede yıkılan ve hasarlı bir binanın olmadığını ifade ederek, “Saat 01.06’da Sulusaray ilçe merkezli 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yok. Yıkılan, hasarlı bir bina yok. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma da yok. Köylerimizde de sorun yok. Özellikle vatandaşlarımız bu gece, dikkatli, uyanık olmasını ve mümkünse bu geceyi dışarda geçirmeleri önemli. Vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda anons yaparak uyarıyoruz. Deprem ülkemizin gerçeği. İlçemiz de Kuzey Anadolu fay hattına yakın bölgede bulunuyor. Hepimize geçmiş olsun” dedi. Vatandaşlar ise depremi hisseder hissetmez kendilerini evden dışarı attıklarını belirtti.