GÜNDEM - 16 Şubat 2018 Cuma 18:01

Otizmli ve down sendromlu çocuklara jimnastik eğitimi

A
A
A
Otizmli ve down sendromlu çocuklara jimnastik eğitimi

Otizmli ve down sendromlu çocukların sporla bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Küçükçekmece’de çocuklara jimnastik eğitimi verildi. Derslere katılan çocuklar hem spor yaptı hem de müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.

Otizmli ve down sendromlu çocukların spor aracılığı ile bedensel, zihinsel, ruhsal ve sosyal olarak gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Küçükçekmece’de jimnastik dersleri verildi. Küçükçekmece Belediyesi’nin başlattığı projede otizmli ve down sendromlu çocuklar, Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde uzman eğitmenlerle birlikte jimnastik yaptı. Haftanın 2 günü birer saat olarak verilen eğitimde Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de çocukları ziyaret etti. Başkan Karadeniz, kendileri için hazırlanan parkurlarda antrenörler eşliğinde spor yapan çocuklarla yakından ilgilenerek sohbet etti. Ardından Karadeniz’in bir öğrenciyle masa tenisi maçı yapması renkli görüntüler oluşturdu.

Çocuklar hem spor yaptı hem gönüllerince eğlendi

6-16 yaş arası çocukların jimnastik dersine katıldığı merkezde çocuklar denge parkuru ve sıçrama parkuru gibi alanlarda da çalışmalar yaptı. Otizmli ve down sendromlu çocuklarla verilen derslerde yapılan etkinliklerle birçok çocuğun hareket ve denge kabiliyeti gelişirken sosyalleşmesi de sağlanıyor. Bu kapsamda derslere katılan çocuklar hem spor yaptı hem de müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi. Ders sonunda öğrencilere spor malzemelerinin bulunduğu bir set de hediye edildi.

“Çocukları, ailelerini bu şekilde mutlu görmek bizleri de çok sevindiriyor”

Otizmli ve down sendromlu çocukların gelişimlerine sporla katkı sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Down sendromlu ve otizmli çocuklarımızla birlikte jimnastik yapıyoruz. Belediyemizin bir hizmeti olarak bu çocuklarımız belediyemizin servis araçlarıyla evlerinden alınıyor. Yine programdan sonra evlerine kadar teslim ediyoruz. Şu anda 9 farklı spor okulumuzda 5 binden fazla öğrencimiz spor çalışmalarında bulunuyor. Ücret ödemiyorlar 6-16 yaş arasındaki çocuklarımıza hizmet veriyoruz. Talep olduğu noktada farklı yaş gruplarına da bu hizmeti ulaştırmaya çalışırız. Çocukları, ailelerini bu şekilde mutlu görmek bizleri de çok sevindiriyor” ifadelerini kullandı.

“Spor yapıyorum top oynuyorum”

Spor yapmayı hem çok sevdiğini hem de zayıflamak istediğini dile getiren Kıvanç Subaşı, “Yazın Antalya’ya tatile gideceğim, arkadaşlarımla oynayacağım. Spor yapıyorum, top oynuyorum” diye konuştu.

Hasibe Karadağ
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Sırbistan’da yakalanan kardeş katili, getirildiği İzmir’de tutuklandı İzmir’de öz kardeşini öldürdükten sonra Sırbistan’a kaçan ve İnterpol’ün devreye girmesiyle Belgrad Nikola Tesla Havalimanı’nda yakalan cinayet zanlısı, Sırbistan’a giden İzmir polisi tarafından havayolu ile Türkiye’ye getirilmesinin ardından İzmir’de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay, geçtiğimiz cumartesi günü saat 13.00 sıralarında Urla ilçesi Özbek köyü yolundaki zeytinlik alanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kendi arazisine ot toplamaya giden bir vatandaş, ağacın altında erkek cesedi gördü. Cesedi gördükten sonra durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerinin yaptığı incelemeler sonucu cesedin 19 yaşındaki Eyüp Çelik’e ait olduğu tespit edildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Urla İlçe Emniyet Müdürlüğünün koordineli çalışmaları sonucunda, Çelik’i öz abisi Erol Çelik’in (32) öldürdüğünü tespit etti. Sırbistan havalimanında yakalandı Ayrıca şüphelinin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı Şube Müdürlüğünce aynı gün saat 16.10 kalkışlı Sırbistan Belgrad Nikola Tesla Havalimanına 17.15 varışlı uçağa binmiş olduğu, uçağın Sırbistan’a inişine yaklaşık yarım saat olduğu anlaşıldı. Olayın üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanı, Interpol-Europol Daire Başkanı ve Dış İlişkiler Daire Başkanı arasında hızlı bir iletişim ağı kuruldu ve Sırbistan makamlarıyla ilgili daire başkanları iletişime geçerek şüphelinin Sırbistan ve Interpol polislerince uçaktan indiği esnada Belgrad Nikola Tesla Havalimanında muhafaza altına alınması sağlandı. İzmir polisi Türkiye’ye getirdi Urla Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ise şüpheli Erol Çelik için kırmızı bülten kararı çıkarıldı. Türkiye’den hareket eden İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği görevlileri, Sırbistan ülkesine intikal ederek muhafaza altına alınan şüpheliyi Türkiye’ye havayolu ile getirdi. Aralarındaki husumetten dolayı kardeşini öldürmüş Cinayet şüphelisi Erol Çelik’in sorgusunda suçunu kabul ederek kardeşi ile aralarındaki husumetten dolayı olayı gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından Urla Adliyesine sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.