ASAYİŞ - 17 Temmuz 2016 Pazar 10:42

Oto kiralama cinayetinde kan donduran ifadeler

A
A
A
Oto kiralama cinayetinde kan donduran ifadeler

Bursa'da oto kiralama anlaşmazlığı sebebiyle işlendiği iddia edilen cinayetle alakalı duruşma başladı. Mahkeme heyeti, 4 tutuklu sanıktan 2'sinin tahliyesine karar verirken, duruşma ileri bir tarihe ertelendi. Diğer iki sanık ise, küfürleşme sonrasında şahsı bıçakladıklarını söyledi.

Olay, 4 Ocak Pazartesi günü saat 01.00 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Demirkapı Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesi Demirkapı Mahallesi Demirkapı Caddesi’nde, bıçaklanarak öldürülen ve sırtında “Only god can judge me” yazılı dövmesi olduğu tespit edilen ceset bulunmuştu. Olayın ardından tahkikatını yoğunlaştıran Cinayet Büro Amirliği ekipleri, ölen şahsın Gökhan Şen (25) olduğunu belirledi. Olayla alakalı gözaltına alınan Volkan B. (23), Ömer G. (25), Hasan Can A. (19) ve Yasin A. (23) tutuklandı. Olayın oto kiralama meselesi yüzünden meydana geldiği iddia edildi.

“Volkan ile beraber Gökhan’a bıçak salladık”
Sanıkların yargılanmasına Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı. Volkan B. ile Ömer G., kasten adam öldürmek suçundan müebbet, diğer 2 sanık Yasin A. ve Hasan Can Arslan adam öldürmeye yardım etmek suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı. Davaya ölen şahsın annesi Zübeyde, babası Muhlis Şen ve yakınları ile tutuklu sanıkların yakınları katıldı. Duruşmada konuşan Ömer B., “Olay günü araçla geziyorduk. Volkan’ın kiralık verdiği aracı gördük. Sonra Volkan, aracı önüne kırdı. Ardından Demirkapı Mahallesi’nde Gökhan Şen ile buluştu. Gökhan ile Ömer kavga etmeye başladı. Bende kavgayı ayırmak için araçtan bıçağı aldım. Volkan ile beraber Gökhan’a bıçak salladık” dedi.

Mahkeme karıştı
Öte yandan tutuklu Volkan B.’nin ifadesi alınırken mahkeme salonunda sanık ile müşteki yakınları arasında tartışma çıktı. Mahkeme heyeti, yakınlarını dışarı çıkarılmasını istedi. O sırada yaşanan arbedeyi sonlandırmak için polis salonda biber gazı kullandı. Bu şekilde yakınları dışarıya çıkartıldı. Mahkeme heyeti ve Adalet Meslek Yüksekokulu’nda staj gören ve davayı takip eden öğrenciler de biber gazından nasibini aldı. Mahkeme heyeti, bunun üzerine duruşmaya bir süre ara verdi.

“Birkaç kez alttan eğilerek, bıçağı vurdum”
Tutuklu sanıklardan Volkan B., “Araçla geziyorduk. Benim kiraladığım aracı gördüm. Sonra takip ettik. Aracın içerisinde Şinasi K., tanımadığı bir kız ve genç vardı. Genç olayın ardından uzaklaştı. Daha sonra İkram A., benim aracı aldı ve kızı istediği yere bırakmasını söyledim. Ben Ömer G., Yasin A., Hasan Can A. ve Şinasi Kurt ile birlikte Demirkapı Mahallesi’ne Gökhan Şen’in yanına gittik. Ben araçtan dışarıya çıktığım sırada Gökhan geliyordu. Benim yanıma gelince küfürler etti. Ben Gökhan’ın koluna girdim ve bana vurmaya başladı. 4-5 metre aşağıya indik. Yasin ve Ömer yanıma geldi. Yasin, maktulü itekledi. O sırada Gökhan elini beline attı. Belinde bıçak gibi bir şey vardı. Bende bıçak çektim. Birkaç kez eğilerek, alttan vurdum. Ömer’de üst tarafa doğru vurmaya başladı. Daha sonra kaçtık” diye konuştu.

“Volkan eğilerek, Ömer ise ayakta Gökhan’a bıçak sallıyordu”
Tutuklu sanıklardan Yasin A. ise, “Araçta geziyorduk. Volkan, kendi aracını görünce takibe aldı. Bir müddet sonra aracın önünü keserek durdurdu. Volkan ve Şinasi konuşmaya başladılar. Volkan, Şinasi'den parasını istiyordu. Ardından Şinasi, ‘Gökhan, aracın kiralama parasını ayarlayacak. Gidip konuşalım’ dedi. Volkan, İkram’dan aracı alıp, bayanı istediği yere bırakmasını söyledi. Ondan sonra İkram bizim yanımızdan ayrıldı. Biz, Demirkapı Mahallesi’ne gittik. Telefonla Gökhan’ı aradılar. Gökhan, Volkan’ın yanına küfür ederek geliyordu. Volkan parasını istediği sırada tartışıp kavga ettiler. Bunun üzerine Ömer de Volkan’ın yanına gitti. Bende olayın büyümemesi için gittim ve Volkan’ı sola, Gökhan’ı sağ tarafa itekledim. Tartışma sırasında Ömer ve Volkan’da bıçak görünce kendimi geriye attım. Volkan eğilerek, Ömer’de ayakta Gökhan’a bıçak sallıyordu” diye konuştu.

“Bıçağı görünce korktum”
Hasan Can A. ise, “Gezerken Volkan aracı gördü ve önüne kırdı. Daha sonra diğer araçtaki Şinasi bizim araca bindi. Demirkapı Mahallesi’ne gitti. Ömer ile Gökhan tartışarak aşağıya geliyordu. Volkan ile Yasin yanlarına gitti. Ancak Yasin’in vurma durumu olmadı. Bıçak görünce ben korktum. Ardından Volkan bel altına, Ömer’de Gökhan’ın sırt kısmına bıçağı vuruyordu. Olayın ardından araca bindik ve uzaklaştık” şeklinde konuştu.

2 sanığa tahliye
Sanıkların ve müşteki yakınlarının ifadelerinin ardından mahkeme heyeti duruşmaya yine bir süreliğine ara verdi. Aranın ardından Şinasi K. ve İkram A.'nın tanık olarak zorla getirilmelerine, sanıkların ve Gökhan Şen’in TİB’e bildirilerek, sim kartlarının incelenmesine, Ömer G. ile Volkan B.’nin tutukluluk hallerinin devamına, diğer 2 sanık Yasin A. ile Hasan Can A.’nın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi. 

Ahmet Faruk Çabuk

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Tetik, Çerçioğlu’nu makamında ağırladı Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu makamında ağırladı. Hayırlı olsun ziyaretine geldiğini ifade eden Başkan Çerçioğlu, “Nazilli Belediyesi’ne kapılarımız sonuna kadar açık. Ertuğrul Tetik ister Aydın Büyükşehir Belediyesi yapar” dedi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 30 yıl sonra belediyeyi CHP’ye kazandıran Dr. Ertuğrul Tetik’i makamında hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette Çerçioğlu ve Tetik’in yanı sıra CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, CHP Nazilli İlçe Başkanı Aslı Ökmen, belediye başkan yardımcıları, büyükşehir daire başkanları hazır bulundu. Başkan Çerçioğlu Nazilli Belediyesi önünde çiçekle karşılandı. Daha sonra herkesi selamlayan Çerçioğlu, Belediye girişinde Zabıta Mangası tarafından karşılandı. “Nazilli’ye güzel hizmetler yapacağız” Nazilli’ye hizmet etmekten onur ve gurur duyacağını ifade eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “İlk olarak ziyaretlere geçen hafta Efeler, bugün önce Kuyucak ve şimdide Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik’i ziyaret ettik. Başkanımızı resmi olarak il başkanımızla beraber hayırlı olsun dedik kutladık. Tabi ki daha önce beleye başkanlarımızla oturduk. Neler yapabilirizi, nasıl yol haritası izleyeceğimizi konuştuk. Çerçeveyi çizdik, ilerleyen zamanlarda içini doldurmaya başlayacağız. Ben çok değerli belediye başkanımla Nazilli’ye hizmet etmekten onur ve gurur duyacağım. Tabi benim Nazilli çok önemli. Zaten önceden de oldukça büyük hizmetlerde bulunduk. Ama Ertuğrul başkanımla beraber eminim daha güzel hizmetler yapacağız. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman Nazilli Belediyesi’nin yanındayız. Çalışmalarımız son hızıyla devam edecek. Nazilli Belediyesi’ne kadar kapılarımız sonuna kadar açık. Ertuğrul Tetik ister Aydın Büyükşehir Belediyesi yapar. Bundan sonra çok iş yapacağız” dedi. “Arkamızdaki en büyük güç Özlem başkanımız” Çerçioğlu’nun ilk günden çok destek verdiğini dile getiren Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, “Başkanım bizi onurlandırdı, gururlandırdı. Buraya gelmekle bize şeref verdi. Bütün seçim süresince de söyledim; hakikaten arkanızda Aydın Büyükşehir Belediyesi Özlem Çerçioğlu gibi bir başkan olunca son derece insan rahat ediyor. İnanın önümüzdeki dönem hizmetlerimizi çok iyi yapacağız. En büyük güvencemizde Özlem Çerçioğlu olacak. Çünkü gerçekten bize çok destek veriyor. Seçimi kazandık ilk günlerden desteklerine başladı. 5 sene boyunca bu devam edecek. Göreceksiniz ki 5 sene sonra Nazilli’yi tanıyamayacaksınız. Yönetimi tanıyamayacaksınız. Halkın yönetimde olduğu sosyal bir belediye olacak. Şunu da herkes bilsin arkamızdaki en büyük güçte Özlem başkanımız olacak” ifadelerine yer verdi. Ziyaretin sonunda Başkan Çerçioğlu, Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik’e Büyükşehir tarafından yetiştirilen zeytin ağaçlarından elde edilen bir şişe zeytinyağı ve lokum hediye etti.
Konya Minibüsün devrilerek sürücüsünün altında kaldığı kaza anı kamerada Konya’da U dönüşü yapmak isteyen minibüs sürücünün hayatını kaybettiği kaza anına ait kamera görüntüleri ortaya çıktı. Kaza, 22 Nisan’da saat 17.30 sıralarında merkez Meram ilçesi Konya Isparta-Karayolu Akyokuş mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, merkez istikametinden Beyşehir ilçesi istikametine seyir halinde olan Yakup Bütün idaresindeki 42 VP 898 plakalı minibüs, merkez istikametine U dönüşü yaptığı sırada Mustafa H. idaresindeki 64 FS 591 plakalı otomobilin çarpması sonucu yan yattı. İhbarı üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, minibüsün altında kalan sürücü Yakup Bütün’ün hayatını kaybettiğini belirledi. Kazada otomobil sürücüsü ile araçta yolcu olarak bulunan E.H. ve minibüste bulunan A.Y. yaralandı. Yaralılar yapılan ilk müdahalenin ardından kent merkezindeki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada hayatını kaybeden Yakup Bütün’ün cenazesi ailesine teslim edilmesinin ardından merkez Selçuklu ilçesi Tepekent Mahallesi’nde defnedildi. Kaza anı kamerada Kaza anına ait kamera görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, minibüsün sağ şeritte yavaşladığı, birkaç araç geçtikten sonra U dönüşü yapmak için manevra yaptığı, bu sırada arkadan gelen otomobilin minibüse çarptığı, savrulan minibüsün devrildiği anlar görülüyor.