EĞİTİM - 26 Nisan 2015 Pazar 15:53

ÖZ-DE-BİR 2. üniversite ve meslek tanıtım günü

A
A
A
ÖZ-DE-BİR 2. üniversite ve meslek tanıtım günü

Özel Dershaneler ve Özel Eğitim Kurumları Birliği Derneği (ÖZ-DE-BİR), üniversiteye hazırlanan öğrencilerin meslek ve üniversite seçimlerine destek olmak ve üniversitelerin kendilerini tanıtmalarına fırsat vermek amacıyla Üniversite ve Meslek Tanıtım Günü düzenledi.

ÖZ-DE-BİR’in ikincisini düzenlediği Üniversite ve Meslek Tanıtım Günü, ATO Congresium Ankara’da gerçekleştirildi.

Ziyaretçilerini ağırlamak için 09.15’te kapılarını açan ÖZ-DE-BİR’in bu etkinliğinde 10 devlet üniversitesi ve 34 vakıf üniversitesi yer aldı. 43 stantta kendilerini tanıtma fırsatını bulan üniversiteler, öğrencilerin merak ettikleri soruları da yanıtladı. Gün boyu sürecek etkinliklerde 92 oturumla bölümler öğrencilere tanıtıldı. Öğrencilerin yanı sıra ailelerin de ilgi gösterdiği etkinlikte, öğrenciler ve aileler üniversiteleri yakından tanıma fırsatı buldu. 44 bölüm ve meslek tanıtımının yapıldığı sunumlarda öğrenciler, akıllarına takılan soruları uzmanlarına sorarak konu hakkında bilgi edindi.

Yapılan konferanslarda ise, LYS'de Konuları Etkili Akılda Tutma Yolları ve Motivasyon konusunda Süleyman Beledioğlu, Motivasyon, Sınav Sistemi ve Sınav Kaygısından Kurtulma Yöntemleri konusunda Sadık Gültekin, Kariyer Planlama konusunda Mehmet Ekinci, Mesleki Yönlendirme ve Tercih Süreci konusunda Prof. Dr. Korkut Ersoy, Geleceğin İş Alanları konusunda İhsan Hekimoğlu, Sınav Kaygısı ve Motivasyon konusunda Klinik Psikolog Merve Yavuz ve Cihan Kuzgun öğrencileri ve aileleri bilgilendirdi.

Yrd. Doç. Dr. Şamil Erdoğan “Yükseköğrenimde Uluslararası Fırsatlar”, Ece Metin “Tıp Eğitiminde Simülasyona Dayalı Eğitim: Robot Hastalar”, Aysun Seyran “Y ve Z Kuşağı İçin Yeni Bir Yükseköğretim Öğrenme Modeli”, Ceren Genç “Erasmus Öğrenci Hareketliliği ile Yurtdışı Deneyimi”, Emekli Amiral İbrahim Akın ve Yrd. Doç. Dr. Aykut Arslan “Üniversitelerdeki Denizcilik Programları”, Prof. Dr. Ahmet Belce “Neden Bir Sağlık Üniversitesi?” sunumlarıyla öğrencilere bilgiler aktardı.

Benzerleri içinde tek olan, geçen yıl ilki yapılan ve 15 bin ziyaretçinin katıldığı ÖZ-DE-BİR Üniversite ve Meslek Tanıtım etkinlikleri, saat 18.00’e kadar sürecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir