SPOR - 04 Mart 2018 Pazar 15:09

ÖZET İZLE: İstanbulspor 2-2 Erzurumspor Maç Özeti ve Golleri İzle | İstanbulspor Erzurumspor kaç kaç bitti?

A
A
A
ÖZET İZLE: İstanbulspor 2-2 Erzurumspor Maç Özeti ve Golleri İzle | İstanbulspor Erzurumspor kaç kaç bitti?

Spor Toto 1. Lig’in 25. haftasında İstanbulspor, sahasında Erzurumspor'u ağrıladı. İstanbulspor Erzurumspor maçı geniş özeti ve golleri izle. İstanbulspor Erzurumspor maçı kaç kaç bitti? İşte tüm detaylar..

Spor Toto 1. Lig’in 25. haftasında İstanbulspor, sahasında karşılaştığı Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile 2-2 berabere kaldı.

KARŞILAŞMANIN GENİŞ ÖZETİ VE GOLLERİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Maçtan dakikalar 

10. dakikada sağ kanattan Burhan Eşer’in pasında ceza yayı önünde topla buluşan Erhan’ın yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Okan’da kaldı. 

18. dakikada İstanbulspor savunmasının yaptığı pas hatasında ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Scuk’un ceza sahasına ortasında kale önünde Nobre’nin yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-1

30. dakikada Muhammed’in ara pasında ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Zafer’in kaleciyi çalımlamak isterken açısı daraldı. Dar açıda vuruşunu yapan Zafer’in şutunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

32. dakikada sağ taraftan Mehmet Zeki’nin içeri çevirdiği topa Erman’ın elle müdahalesi sonucu hakem Bülent Birincioğlu penaltı noktasını işaret etti.

33. dakikada Muhammed Demirci’nin kullandığı penaltı atışında meşin yuvarlak kaleci Hakan’ın solundan ağlarla buluştu. 1-1

41. dakikada sol kanattan Nobre’nin ceza sahasına ortasında Burhan Eşer’in yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.

53. dakikada sağ kanattan Burhan Eşer’in ortasında Gökhan arka tarafa bıraktığı topla sol çaprazda çaprazda topla buluşan Erhan’ın kaleciyle karşı karşıya gelerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-2

70. dakikada ceza sahası içi sağ tarafında Muhammed’in pasında ceza sahası içinde Mehmet Zeki’nin yaptığı vuruş kaleci Hakan’dan döndü. Dönen topu takip eden Cajic’in dokunuşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 2-2

81. dakikada sağ kanattan Zafer’in yaptığı ortada kale önünde Ali’nin yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlağı kaleci Hakan kornere çeldi.

Stat: Necmi Kadıoğlu
Hakemler: Bülent Birincioğlu xx, Emin Yıldırım xx, Kemal Elmas xx
İstanbulspor: Okan xx, Mehmet Zeki xx, Kubilay xx, Yalçın xx, Oğuzhan Berber xx, Cajic xx (Ali Dere dk. 77 x), Eslem xx (Onur Kolay dk. 73 x), Muhammed xx, Zafer xx, Onur Ergün xx, Kojic xx (İbrahim Yılmaz dk. 58 x)
Yedekler: Umut, Mehmet, Halil Yımaz, Muhsin, Yusuf, Bougouhi, Tuncer
Teknik Direktör: Yalçın Koşukavak
BB Erzurumspor: Hakan xx, Tolga xx, Erman xx, Trtovac xx, Hakan xx, Metin xx (Taylan dk. 46 x), Scuk xxx, Burhan Eşer xx, Gökhan xx, (Abdulkadir dk. 76 x) Nobre xx (Bekamenga dk. 84 ?)
Yedekler: Ahmet, Acka, Muhammet Bahadır, Muammer Atalay, Osman, Alperen, Muhammed Emin
Teknik Direktör: Mehmet Altıparmak
Goller: Nobre (dk. 18), Erhan (dk. 53) (Büyükşehir Belediye Erzurumspor), Muhammed Demirci (dk. 33 pen.), Cajic (dk. 70) (İstanbulspor)
Sarı kartlar: Yalçın, Oğuzhan, Zafer, Cajic (İstanbulspor), Nobre, Hakan (Büyükşehir Belediye Erzurumspor)

Bora Akyol-Uygar Aydın
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor Maltepe’de Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. İstanbul Maltepe’de yaşayan Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. Halk müziğinin önemli enstrümanlarından biri olan el emeği bağlama üretimi, teknolojik imkanların artması ve çırakların yetişmemesi nedeniyle son demlerini yaşıyor. Maltepe’de küçük bir atölyede 30 yıla yakındır bağlama yapan Cihan Doldur, ağacın cinsine göre ayda ortalama 5-6 bağlama yapıyor. Bağlama yapmak için maun, dut ve kırmızı ardıç ağaçlarını tercih eden Doldur, bazı bağlamaları ise yaklaşık 6 ayda tamamladığını söyledi. Bağlama yapımını aşama aşama anlatan Doldur, zahmetli ve bir o kadarda emek isteyen bir çalışma olduğunu dile getirdi. 30 yıldır Maltepe’de saz üreten Cihan Doldur, “Kursa yazılmıştım, yengemin bir sazı vardı. Kurs sonrası yengem sazını geri isterdi, dolayısıyla çalışamazdım, yapamazdım. Hiç sazım olmamıştı, zaman ve süreç bizi buralara getirdi. 30 yılı aşkındır bu meslekteyim. Bağlama enstrümanı her şeyden önce beni sesiyle cezbettiği için, amcamın da bağlama ustası olmasından dolayı onun yanında başladım. Ahşapa dokunmak çok farklı bir şey. Ben bu işi bir. Meslek gibi görmedim, severek yaptığım bir iş bu. Yeni jenerasyon gençlik biraz daha rahat. Buraya geliyorlar ve ilk başlarda hoşlarıma gidiyor. Tozu, zımparayı zorlukları gördükleri zaman geri adım atıyorlar. Bu iş meşakkatli bir iş, bedenen ve ruhen bu işe kendinizi vermeniz gerekiyor. Gençlerimizde kültürümüze ilgi daha az daha çok batı kültürüne yakınlar ama batıdaki gençlere baktığımızda bizim kültürümüze daha çok meraklılar. Müşteri portföy olarak Çin’e, Afrika’ya, Ruslar’a ve Avrupa’nın bir çok ülkesine saz ürettik. Amerikalı bir arkadaş bizlere Muhlis Akarsu’yu anlattı, eserlerini çaldı. Biz utandık açıkçası" diye konuştu.