GÜNDEM - 06 Mayıs 2015 Çarşamba 14:23

Özgür Çoban çok sevdiği Başbakan Davutoğlu için şiir yazdı

A
A
A
Özgür Çoban çok sevdiği Başbakan Davutoğlu için şiir yazdı

Esenlerli şair Özgür Çoban, çok sevdiği Başbakan Ahmet Davutoğlu için şiir kaleme aldı.

Şiirinde Davutoğlu’nun birçok özelliğine yer verdiğini belirten Çoban, “Türk dünyasına ve İslâm coğrafyasına atıflarda bulunarak millet ve ümmet şuurunu ön plana çıkarmaya çalıştım. Ahmet Davutoğlu’nun hoca ve bilge adam gibi lakaplarına da mısralarımda yer verdim” dedi.

Gürcistan’da Samtskhe-Javakheti Devlet Üniversitesi’nde misafir öğretim görevlisi olarak çalışan ve Esenler’de ikamet eden şair Özgür Çoban “Davutoğlu Ahmet Olsun” isimli bir şiir kaleme aldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’na özel bir sempatisinin olduğunu belirten şair Özgür Çoban, şiirin üç ayda iskeletini ve ana mesajlarını çıkardığını, bir ayda da edebî yönü üzerinde çalıştıktan sonra yayınladığını dile getirdi.
Şiirde Başbakanla ile ilgili hangi konuları ön plana çıkarmak gerektiği üzerine kafa yorduğunu belirten şair Çoban, “Babaannesinin Davutoğlu için (Oğlun ola kızın ola. Oğlunla ordu, kızınla oba olasın. Koç koç oğlanların ardına düşe, dünyalar ayaklarına gele, herkes sana akıl danışa) diye dua ettiğini biliyorum. Mesela; şiirimde buna yer vermeliydim. Öyle de yaptım. Davutoğlu’nun barışçıl dilini ön plana çıkarmak istedim. Kürt-Türk; Alevi-Sünni kardeşliği gibi konulara yer verdim. Türk dünyasına ve İslam coğrafyasına atıflarda bulunarak millet ve ümmet şuurunu ön plana çıkarmaya çalıştım. Ahmet Davutoğlu’nun (hoca ve bilge adam) gibi lakaplarına da mısralarımda yer verdim” dedi.

Özgürce Şiirler, Diksiyondan Mikrofona, Yıldızların Konuşma Sanatı dahil yayımlanmış 5 kitabı bulunan Çoban’ın yazdığı şiiri Çoban Yıldızları isimli ekibi tarafından bestelendi.

Davutoğlu Ahmet Olsun şiirinin bir bölümü şöyle:

Bin dokuz yüz elli dokuz
Boyu Oğuz soyu Yavuz
Hava soğuk Konya susuz
Gökten yağan rahmet olsun
Davutoğlu Ahmet olsun

İnsan önce dua ala
Sonra çıkar kutlu yola
Oğlun ola kızın ola
Oba ordu devlet olsun
Davutoğlu Ahmet olsun

Selam Edirne’den Kars’a
İstanbul Ankara Bursa
Mekke Kudüs Saraybosna
Şaha kalkan ümmet olsun
Davutoğlu Ahmet olsun 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir