GÜNDEM - 30 Temmuz 2015 Perşembe 13:04

Palakoğlu: 'Eğitime öncelik veriyoruz'

A
A
A
Palakoğlu: 'Eğitime öncelik veriyoruz'

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, “Yurt dışındaki camilerin bakım, onarım ve restorasyon çalışmaları ile devam eden projeler için 200 milyon dolar kaynak ayrılmıştır” dedi.


Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından Sapanca’da “Yurtdışı Din Hizmetlerinde Yeni İletişim İmkânları ve Eğitim Paradigmalarımız” başlığıyla gerçekleştirilen Yurtdışı Din Hizmetleri Konferansı’nda konuşan Palakoğlu, vakfın Türkiye’de 999 Şubesi ile dünyada 102 ülkede faaliyetler gerçekleştirdiğine dikkati çekti.
Vakıf olarak Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği içerisinde olduklarını vurgulayan Palakoğlu, “Başkanlığımızla işbirliğimiz; İslâmın asli hüviyetiyle anlaşılmasını ve dünya Müslümanlarının birlik ve beraberlik içerisinde yaşamasını amaçlamaktadır” dedi.
DİB Yurt dışı Temsilcilikleri ve Dini İdarelerini de desteklediklerini vurgulayan Palakoğlu, ”Ülkelerin içinde bulunduğu durum ve ihtiyaçlara göre; eğitim, kültür, sosyal, dini ve idari alanlarda işbirliğini geliştirmeye yönelik kısa, orta ve uzun vadeli projeler gerçekleştiriyoruz. Başkanlığımızın yurt dışındaki müşavirlik, ataşelik ve koordinatörlükleri ile Müslüman ülkelerin dini idarelerini de destekliyoruz” diye konuştu.
Vakıf olarak Ramazan faaliyetleri ve Kurban programları düzenlediklerini, milletin emanetlerini ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırdıklarını vurgulayan Palakoğlu, önceliği eğitime verdiklerini, eğitim alanındaki faaliyetlerini artırdıklarını kaydetti.
Palakoğlu, “40 yıllık tecrübesiyle eğitime yeni bir anlayış getiren vakfımız; köklü medeniyet mirasımızı idrak etmiş, ümmetin derdiyle dertlenen, özgüveni yüksek, alanında uzman nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Yurt dışında 10 ülkede 16 eğitim kurumumuzda 3 bin 324 öğrenci eğitim görmektedir. Bu güne kadar 4 bin 300 öğrencimiz mezun olmuştur. Halen Uluslararası Anadolu İmam Hatip liselerinde, ilahiyat, yüksek lisans ve doktora düzeyinde olmak üzere dünyanın 102 ülkesinden toplam 2 bin 410 öğrenci ülkemizde eğitim görmektedir. Uluslararası İlahiyat Programı (UİP) kapsamında; DİB Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ile Avrupa, Amerika ve Avustralya’da yaşayan gurbetçi ailelerin din eğitimi alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2006 yılında başlayan program kapsamında bu güne kadar 1 bin 70 öğrencinin ilahiyat fakültelerinde eğitim görmelerini sağladık. Halen 725 öğrenci UİP kapsamında öğrenimlerine devam etmektedir. Ayrıca, yurt dışından 2 bin 371 Kur’ân Kursu öğrencisi, bin 683 hizmet içi eğitim kursiyeri ve 97 Dini Yüksek İhtisas Öğrencisini eğitim için yurt dışından getirdik. Eğitim kurumları ve öğrencilerinin bütün masrafları vakfımızca karşılanmaktadır” ifadelerini kullandı.
Konuk öğrencilerin maddi ve manevi gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla İstanbul, Ankara, Bursa, Konya, Kayseri ve Samsun'da 6 adet Eğitim Koordinatörlüğü açtıklarını vurgulayan Palakoğlu, “Konuk öğrenciler ile ülkemizdeki öğrencilerimiz arasında kaynaşmayı sağlamak ve kültürel zenginlikleri paylaşmak, İslam dünyasındaki din eğitimi ve öğretimi konusunda çalışmalar yapmak amacıyla Uluslararası öğrenci sempozyumları düzenliyoruz” dedi.
İsmail Palakoğlu, vakıf olarak Müslümanların birlik mekanları camilerin yapımına da büyük önem verdiklerini vurgulayarak, “1975 yılında Kocatepe Camii tuğlalarına attığı ilk harcın ardından bugüne kadar ülkemizde 3 bin 421, 25 ülkede ise 100’ün üzerinde cami ve eğitim binaları yaptık. 9 ülkede cami inşaatlarımız, 7 ülkede de 16 caminin yer tahsis ve projelendirme işlemleri devam etmektedir. Yurtdışındaki camilerin bakım, onarım ve restorasyon çalışmaları ile devam eden projeler için 200 milyon dolar kaynak ayrılmıştır” diye konuştu. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Baydöner ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’ndan çocuklar için iş birliği Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile iş birliği yapan restoran zinciri Baydöner’in yeni mobil uygulamasıyla kullanıcılar, çocuklara destek olabilecek. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile iş birliği yapan Türkiye’nin önde gelen restoran zincirlerinden Baydöner, yeni mobil uygulaması Cossla’yı kullananlara çocukların geleceğine destek olma fırsatı veriyor. Baydöner’in Cossla uygulaması üzerinden verilen siparişlerle kazanılan CossCoinler, TEGV bağışına dönüşebiliyor. Yapılan her bağış karşılığında kullanıcılarına TEGV bağış sertifikası gönderen Baydöner, TEGV ile iş birliğini “Bi’ iskender sizce ne olabilir?” sorusunu sorduğu yeni reklam filmiyle duyurdu. Marka, reklam filminde “Bi’ Baydöner siparişi ne mi yapabilir? Bir çocuğun büyüdüğünde kendi ne isterse o olmasına destek olabilir; Aras’ı ressam, Duru’yu mühendis yapabilir” diyerek Baydöner ile TEGV’e yapılacak bağışların çocukların eğitimlerine ve hayallerine sunabileceği katkıya dikkat çekiyor. “Baydöner olarak 23 Nisan’da çocuklar için bir adım atıyoruz” Baydöner’in iyilik hareketini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile duyurmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Apaz Group CMO’su Semih Dadaş, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği en önemli gün. Türkiye’nin geleceği olan çocuklarımızı mutlu etmek ve eğitimin önemini vurgulamak için de oldukça özel bir gün. Baydöner olarak, çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunarak 23 Nisan’ı daha da anlamlı kılmak istiyoruz. Çünkü TEGV gibi biz de inanıyoruz ki ‘Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir.’ TEGV ile iki senedir süren iş birliğimiz ile yüzlerce çocuğun bir senelik eğitim masraflarını karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Attığımız bu yeni adımla da TEGV’e olan desteğimizi sürdürmeye ve eğitimde fırsat eşitliği için çabalamaya devam edeceğiz. Baydöner Cossla uygulamamız aracılığıyla misafirlerimizin bu anlamlı günde ve sonrasında bağış yapabilme imkânı, eğitim için attığımız sürdürülebilir adımlardan en önemlisi. 23 Nisan, Türkiye’de çocukların bayramı olarak kutlanırken, bizler de bu özel günde çocuklar için bir adım atıyoruz” dedi.
Erzurum Minik öğrencilerin gösterisi beğeni topladı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104. yıl dönümü kutlama törenleri kapsamında Oltu 25 mart ilkokulu öğrencileri okul bahçesinde 23 Nisan programını öğrenci arkadaşlarına sahnelediler. Oltu 25 Mart İlk okulunun bahçesinde yapılan program Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşının okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 25 Mart 3/A sınıf öğrencilerinden Mert Can Karabulut yaptı. Okulun Anasınıfı Öğrencilerinden Gizem Ateş Atatürk Çocuk Olmuş şiirini okudu. Okulun 1/A sınıfı öğrencilerinin Kâtibim gösterisi sundular. 1/A sınıfı öğrencilerinden Yakup Aksu Bizim Bayramımız şiirini okudu daha sonra Ana sınıfı Halk Oyunları gösterilerini sundular. Programda daha sonra Oltu 25 Mart ilkokulu öğrencilerini hazırladıkları okul korosu şarkılar seslendirdiler. Okulun 3/B sınıfı öğrencilerinden Minel Şerife Koç Hayalimdeki Bayramlar şiiri okudu. 2/A sınıfı öğrencileri Türk Çocuğu gösterisi sundular. 3/A - 3/B sınıfı öğrencileri İzmir Marşı işaret dili ile okudular. 4/A sınıfı öğrencileri Atam Doğar Gözlerimde gösterisini sundular. 2/A sınıfı öğrencilerinden Irmak Ada Coşkun Hep Birlikte şiiri okudu. 3/A - 3/B sınıfları öğrencileri İşte Bu Bayrak Gösterisi sundular. 4/A Özlem Deniz Cengiz 23 Nisan şiirini okudu, 4/A sınıfı öğrencilerinin Erik Dalı Gösterisi ile bütün öğrenciler coşkuyla erik dalı oynadılar.