POLİTİKA - 30 Ocak 2015 Cuma 23:04

'Paralel yapıyla mücadele etmek...'

A
A
A
'Paralel yapıyla mücadele etmek...'

Bakan Işık, Paralel yapıyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, 'Bu paralel yapı, Türkiye’nin dışarıdakilerinin yerli taşeronudur. Onun için paralel yapı ile mücadele etmek bir milli güvenlik meselesidir' dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Eskişehir’de AK Parti Ocak Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı.

Toplantıda konuşan Bakan Işık, AK Parti’nin temel hedefinin ’Selamın ve barışın yayılması’ olduğunu belirtti. Bakan Işık, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmanın en önemli idealleri olduğunu vurgulayarak, "Selamın ve barışın yayılması bizim için temel hedeftir. Ülkemiz her alanda muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak ideali, bizim en önemli idealimizdir. Ülkemizde nüfus artışına rağmen, kadınlarımızın çalışma hayatına çok hızlı giriyor olmalarına rağmen işsizlik oranımız Avrupa’nın altında. Eğitim düzeyimiz her yıl yükseliyor. Artık sağlık hizmetinde, eğitim hizmetinde ve sosyal güvenlik hizmetinde her geçen yıl Türkiye daha iyi noktaya gidiyor" dedi.

"KENDİ ARACIMIZI YAPABİLECEK KONUMDAYIZ"

Katıldığı toplantıda yerli üretime dikkat çeken Bakan Işık, ilerleyen teknoloji ve ülke kaynakları ile yapılabilecekleri ve askeri savunma sistemi ile ilgili görüşlerini şu sözlerle aktardı:

"Şu an Türkiye her şeyiyle yerli bir araç yapabilecek konumda. Özel sektörümüz artık dünyanın en ileri teknoloji taşıyan araçlarına kritik parçalar üretebilecek konuma geldi. Türkiye’nin istikrarlı büyümesi sayesinde oldu. Offset anlaşması olmasaydı bizim savunma sanayimiz bugünkü noktaya gelmezdi. Şimdi milliyetçilik nutukları atanlara söylüyorum, ülkenin geri kaldığını söyleyenlere söylüyorum. Biz çok acılar çekmiş bir milletiz. Bizim için yurt savunması yemekten içmekten daha önemlidir. 2002 yılında iktidara geldiğimizde savunma sanayisinde yerlilik oranımız yüzde 24, nitelik olarak da düşük. Bugün savunma sanayisinde geldiğimiz nokta yüzde 56. Bir ülke kendi piyade tüfeğini kendi tasarlayıp üretemez mi? Üretemiyorduk. Kendi topumuzun, kendi silahımızın neredeyse tamamı dışarıdan geliyordu. Artık gece görüş dürbünüyle son derece gelişmiş piyade tüfeğinin seri üretimine inşallah başlıyoruz ve yakında yüzde 100 yerli piyade tüfeğini kendi ordumuza ve dost ülkelerin ordularına satacağız. Kendi topunu kendi yapan bir Türkiye var şu anda. Hatta artık öyle toplar yapıyoruz ki, dünyanın en iyi teknolojisiyle yapıyoruz. Mesela son füzesi şu anda dünyada 4-5 ülkenin yapabildiği bir füze. TÜBİTAK tarafından geliştirildi, şu anda seri üretimi yapılıyor. Şu anda 1 metrelik betonu delip arkasındaki hedefi imha eden ve dünyada bir ya da iki ülkede bulunan kendi toplarımız var. Artık uzun menzilli füzeler üzerinde yoğunlaştık. Kendi tankımızı kendimiz yapıyoruz. Artık kendi gemilerimizi kendimiz yapıyoruz."

"PARALEL YAPI TÜBİTAK’A SIZMAYA ÇALIŞTI"

Yasadışı dinlemelerin paralel yapıyla alakalı olduğuna dikkat çeken Fikri Işık, bu dinlemelerin yabancı ülkelerin istihbaratlarına ulaştığını öne sürerek, "Güvenlik kodunu bilmediğiniz ya da başkasının elinde olan silah sizin değildir. Saddam’ın tecrübesini biliyoruz. Siz bu paralel yapının niye bu kadar TÜBİTAK’a sızmaya çalıştığını düşünüyorsunuz? Bu paralel yapı Cumhurbaşkanımızı dinlemiş, Başbakanımızı dinlemiş, Genelkurmay Başkanımızı, Anayasa Mahkemesi Başkanımızı, en çok da Enerji Bakanımızı dinlemiş ama dinlediği bir grup daha var. Sır niteliğindeki askeri projelerde çalışan personelin telefonlarını dinlemiş. Niye dinler? Bunu ancak bir başka ülkenin istihbaratı dinler. Çünkü güvenlik kodları önceden bize satarken biliniyordu. Şimdi silahı kendimiz ürettiğimiz için güvenlik kodlarını başka ülkeler bilmiyor. Bu paralel yapı, Türkiye’nin dışarıdakilerinin yerli taşeronudur. Onun için paralel yapı ile mücadele etmek bir milli güvenlik meselesidir" şeklinde konuştu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, parti binasında gerçekleşen toplantıdaki konuşmasının ardından başka bir programa katılmak için buradan ayrıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bakan Yerlikaya: “İstanbul’da düzenlenen ‘Mahzen-29’ operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 şüpheli yakalandı” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “Mahzen-29” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre; İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “Mahzen-29” operasyonlarında, kasten adam öldürme, kasten adam öldürmeye teşebbüs, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet, uyuşturucu imalatı ve ticareti, tehdit ve hakaret suçlarına karıştığı tespit edilen organize suç örgütü üyesi 32 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. EGM KOM Başkanlığı koordinesinde, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüklerimizce koordineli olarak yapılan çalışmalarda İstanbul genelinde; 08.04.2024-17.04.2024 tarihleri arasında; Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde gerçekleşen operasyonlarla yakalanan 32 şüphelinin; M.A. isimli iş insanına yönelik kasten öldürmeye teşebbüs eylemini, Esenyurt ilçesinde iş insanı O.Z.’nin iş yerine yönelik 12.04.2024 ve 13.04.2024 tarihlerinde gerçekleştirilen kurşunlama eylemlerini, Avcılar ilçesinde iş insanı O.Z.’nin ikametine yönelik 09.04.2024 ve 13.04.2024 tarihlerinde gerçekleşen kurşunlama eylemlerini, Esenyurt ilçesinde 15.04.2024 tarihinde basına görüntüleri yansıyan kişiyi kaçırma eylemini, Kağıthane ilçesinde 13.04.2024 tarihinde D.E. isimli şahsın silahla öldürülme eylemini, Kağıthane ilçesinde 08.04.2024 ve 13.04.2024 tarihlerinde Mert Yedi Emin otoparkına el bombası atılması eylemlerini, Eyüpsultan ilçesinde 16.04.2024 tarihinde örgüt mensuplarına dağıtılmak üzere satışa hazır şekilde 30 adet silah temin ettikleri ve çok sayıda silah parçasını birleştirerek silah üretimi gerçekleştirdikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucu 34 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız otomatik tabanca, bahse konu 3 farklı eylemde kullanılan araç ve araçlarda kullanılan 3 adet sahte plaka, muhtelif miktarda satışa hazır paketlenmiş uyuşturucu madde, 1 adet hassas terazi ve çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konuldu.
Erzincan Çizgi kitap kahramanı "Şakrak" Erzincan’da çocuklarla buluştu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında Erzincan’da “iyilik” farkındalığı sloganıyla Türkiye’nin ilk yerli ve milli kitap kahramanı Şakrak, çocuklarla buluştu. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu koordinasyonunda hazırlanan “Erzincan’a İyilik Yakışır” organizasyonunda Erzincanlı çocuklar ve ebeveynlere yönelik interaktif seminer programları, depremzede çocuklar için oyuncak hediye kampanyası ve “Mutlu Çocuklar İçin Özgür Filistin” temalı uçurtma farkındalığı düzenlenecek. Erzincan’ın semalarında ve deprem bölgesinde eş zamanlı olarak uçurulacak olan Filistin temalı uçurtmalarda vefat eden Filistinli çocukların isimleri yazacak. Yerli ve milli ürünlerin önemi, kültürlerarası diyalog, dezavantajlı yaşamda farkındalık ve oyunun iyileştirici etkisini anlatmak amacıyla hazırlanan Türkiye’nin yerli ve milli kitap kahramanı Şakrak, Erzincan Valiliğinin düzenlediği programa konuk oldu. Türkiye’den dünyaya açılan ilk ve tek yerli kitap karakteri, iyilik kahramanı, kültür elçisi Şakrak ve yapımcı, yazar Ayşe Gül Kara Zorlu’nun hazırlayıp sunduğu interaktif programda “kitap okumanın önemi, kitap okumanın iyi insan olmaya etkisi, yerli üretmenin farkındalığı, başarının altın anahtarları, değerler ve hayal kurmanın geleceğe etkisi anlatılarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda mutluluğun paylaşılarak artacağı eğitici oyunlarla aktarıldı.