ASAYİŞ - 26 Ekim 2017 Perşembe 10:46

Park halinde yanan iki midibüste kundaklama şüphesi

A
A
A
Park halinde yanan iki midibüste kundaklama şüphesi

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde park halinde alev alev yanan iki midibüs, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Mahallinin kundaklamadan şüphelendiği yangından geriye araçların iskeleti kaldı.

Olay, sabah 05.30 sıralarında İzmit Yenidoğan Mahallesi Tarih Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Turgay Demirkırar’a ait park halindeki 41 P 4489 plakalı personel servisi ile 41 J 0351 plakalı özel halk otobüsü olan iki midibüsten bir anda alevler yükselmeye başladı. Yangından yükselen alevlerin ışığına uyanan mahalleli önce taslarla ve hortumla su taşıyarak alevlere müdahale etmeye çalıştı. Alevlerin hızla büyüdüğünü gören emekli Deniz Astsubayı Mehmet Ali Topçu’nun haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sev edildi. Kısa sürede olay yerine gelen çok sayıda itfaiye ekibi, alevlere müdahale etti. Ekiplerin müdahalesi sırasında ise mahalleli alevlere yakın araçlarını uzaklaştırarak yanmalarını önledi. Uzun süren müdahalenin ardından yangın kontrol altına alınarak söndürülse de araçlardan geriye demir yığını kaldı. Bir süre araçlarda soğutma çalışmaları yapan itfaiye ekipleri daha sonra olay yerinden ayrıldı.

Evde uyuduğu esnada alevlerin ışığına uyandığını söyleyen Orhan Çakır, “Zaten karşımızda yandığı için kıp kırmızı ışık çıktı. Annem ön tarafta uyuduğu için o bağırmaya başladı. Ben uyandığımda önce ağaçların yandığını fark ettim. Koştum bir de baktım arabanın ön tekeri ve arka tekerlerinde ateş var. İçeri de sıçramış. Taslarla su döktük ama nereye kadar” dedi.

Olayda kundaklama şüphesi olduğunu söyleyen Hikmet Can adlı başka bir mahalleli ise kendi aracını da son anda kurtardığını dile getirdi. Bir otomobilin de alevlerden zarar gördüğü yangın hakkında polis ekipleri inceleme başlattı.

Gürcan Yılmaz

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Enkaz kentte bereketli havuç hasadı Depremin vurduğu Hatay’ın bereketli topraklarında geçtiğimiz aylarda başlayan havuç hasadının sonuna doğru gelinirken, tarım işçilerinin zorlu mesaisi devam ediyor. Tarım işçileri havucun tonunu bin 300 TL’den topluyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok yıkıma uğrayan Hatay’da, yaralar sarılmaya devam ediyor. Türkiye’nin en önemli tarım şehirlerden biri Hatay’ın bereketli Amik Ovası’nda geçtiğimiz aylarda başlayan havuç hasadında sona gelindi. Kırıkhan ilçesinde 4 aydan beri devam eden havuç hasadında tarım işçilerinin zorlu mesaisi ara vermeden sürüyor. Enkaz kentten 81 ile satılan havuç, tarladan 7 ile 12 TL arasında alıcı buluyor. Tarım işçileriyse havucun tonunu bin 300 TL’den topluyor. Havucun tarla fiyatının günden güne değiştiğine dikkat çeken Metin Koyuncu, “Hasat iyi gidiyor. Yağmurların yağmasıyla geçen yıla göre iyi. Yevmiyeler normal, yevmiyeler çalışmaya göre değişiyor. Çalışırsan güzel gelir ama çalışmazsan kötü gelir. Yevmiyeleri kilo başına alıyoruz. Tonu bin 300 TL’den topluyoruz. Adam başı ne kadar toplarsak ona göre yevmiyeleri alıyoruz. Havucun tarla fiyatı güne geliyor 12 TL’den de satılıyor ama şimdi kilosu 7 TL’den satılıyor” dedi. “Havuç hasadı; güzel, bereketli ve verimli gidiyor” Bu yıl havuç hasadının iyi gittiğini ifade eden tarım işçisi Hüseyin Yılmazlar, “Hasat; güzel, bereketli ve verimli gidiyor. Havuç hasadına 3 aydan beri devam ediyoruz. Ekmek parası için çalışıyoruz. Yağmurlu havalarda çalışmak zorlu oluyor ama böyle havalarda güzel” ifadelerini kullandı.
Elazığ Doğu’nun muzu ’ışkın’ tezgahlarda yerini aldı Beyin, tiroit, kalp, karaciğer dostu olan ve tam bir şifa deposu olarak anılan; Doğu’nun muzu diye adlandırılan ’ışkın’, Elazığ’da tezgahlarda yerini aldı. Elazığ’ın Baskil, Arıcak ve Karakoçan ilçelerinin yüksek kesimlerinde doğal olarak yetişen ’ışkın’, 150 liradan satılmaya başlandı. Her yıl nisan aylarının ortalarında toplanmaya başlayan ve Doğu’nun muzu olarak bilinen ışkın, birçok rahatsızlığa iyi gelmesi nedeniyle vatandaşlar tarafından ilgi görüyor. Türkiye’de özellikle Elazığ’ın yanı sıra, Bingöl, Tunceli, Erzurum, Muş ve Bitlis başta olmak üzere yüksek kesimlerde doğal olarak yetişen ışkının, halk tarafından şeker, kalp, sarılık ve iştahsızlık gibi birçok rahatsızlığa iyi geldiği belirtiliyor. Dağ muzu olarak bilinen ışkının Elazığ çevresinden geldiğini belirten satıcı Fuat Nazik, "Alacakaya ve Guleman çevresinden geliyor, biz de burada satışını gerçekleştiriyoruz. Allah razı olsun Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları da burada satmamıza izin veriyor. Batıda özellikle Alanya’da muz çıkar, bizim burada ise muz budur. Doğu’da ışkın olarak geçer. Elazığ’a en son Tunceli’nin Ovacık ilçesinden gelir. Oranın ışkını en güzelidir. Şeker hastalığı, astım hastalığı ve bağırsak hastası olanlar bunu yediği zaman Allah’ın izniyle şifasını bulurlar. Vatandaşların çok büyük bir ilgisi var. Geçen sene ışkın olmamıştı fakat bu yıl çok fazla var. Işkın 2 ay boyunca var, ondan sonra bitiyor. Daha arasan da bulamazsın. Bu sene 150 liradan satılıyor" dedi.