GÜNDEM - 18 Ekim 2016 Salı 13:08

Patatesin saça faydalar neler? Patatesli saç maskesi nasıl yapılır?

A
A
A
Patatesin saça faydalar neler? Patatesli saç maskesi nasıl yapılır?

Saçlardaki A, B, ve C vitamini eksikliği, saçların matlaşmasının, kurumasının ve çabuk kırılmasının en önemli nedenlerindendir.

Patates ise vitamin ve minarel dolu yapısıyla saçları kökten uca onarıp bakımını yapar, güçlü, yumuşak ve ipek gibi saçlara kavuşmanıza yardımcı olur. İşte patatesin saça faydaları:

Saç dökülmesini tedavi eder

1-2 adet patatesin kabuklarını soyup katı meyve sıkacağından, katı meyve sıkacağı yoksa blenderdan ve süzgeçten geçirip suyunu çıkarın. 2 yemek kaşığı patates suyu, 2 yemek kaşığı aloe vera jel (çiçekçilerden temin edebileceğiniz aloe vera yaprağını uzunlamasına kesip içindeki aloe vera jeli çıkarabilirsiniz, yahut internetten aloe vera jel siparişi verebilirsiniz), ile 1 yemek kaşığı balı karıştırın. Saçınıza ve saç diplerinize masajla bu karışımı yedirin, başınıza bone geçirip, saçlarınızda 2 saat tutun. Saçlarınızı yıkayın, şampuanlayın ve suyla durulayın. Haftada 2 kez bu maskeye devam edin.

Saç bakımı yapar

1 adet çiğ patatesin katı meyve sıkacağında suyunu çıkarın. Katı meyve sıkacağınız yoksa patatesin suyunu çıkarmak için çiğ patatesi rendeleyip yahut blenderdan geçirip süzgeçten süzebilirsiniz. Bu suya, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı limon suyu ve dilerseniz biraz yoğurt ekleyip iyice karıştırın. Saçlarınıza ve saç diplerinize maskeyi uygulayıp 20-25 dakika sonra ılık suyla saçınızı durulayın. Ardından saçlarınızı şampuanlayın ve suyla durulayın. 20 günde bir bu saç maskesine devam edin.

Beyaz saçları giderir, saç rengini koyulaştırır

Haberin devamı için tıklayınız>>>

Bunlar Da İlginizi Çekebilir