SPOR - 06 Temmuz 2016 Çarşamba 20:51

Pehlivanlar er meydanında ter döktü

A
A
A
Pehlivanlar er meydanında ter döktü

Manisa Yunusemre Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali'nde 250 pehlivan er meydanında ter döktü.

Manisa Yunusemre Belediyesi tarafından Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali düzenlendi. Bu yıl ilki gerçekleştirilen festival Manisa Yunusemre ilçesine bağlı Yuntdağı mevkiindeki Ortaköy Mesire alanında yapıldı. Festivale Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'nin ve eşi Melek Çerçi'nin yanı sıra AK Parti MKYK üyesi Murat Baybatur, AK Parti Manisa milletvekilleri Recai Berber ve İsmail Bilen, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Danışmanı Yaşar Coşkun, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Metin Öztürk, Kavaklıdere Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Karataş, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Kılıç Kaya, Şule Uygur, Can Mercül, İdris Avşar, MESOB Başkanı Hasan Geriter, MTSO Başkanı Adnan Erbil, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, AK Parti Yunusemre Gençlik Kolları Başkanı Emre Şener, daire müdürleri ve meclis üyeleri çok sayıda da vatandaş katıldı.
Festivalin açılış programında konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, "Bugün birincisini yaşadığımız festivali inşallah önümüzdeki yıllarda geleneksel hale getireceğiz. Daha büyük ulusal ve uluslararası katılımla tüm Türkiye'nin izlediği, belki de Balkanları izlediği daha büyük bir organizasyon haline getireceğiz" dedi.

Katılımın yoğun olduğu festivalde 25'i başpehlivan olmak üzere 250 pehlivan yağlandıktan sonra er meydanına çıktı. 1. Yuntdağı Yağlı Güreş Fesitvali'nde toplamda 13 kategoride müsabakalar gerçekleştirildi. Minik 1, Minik 2, Teşvik 1, Teşvik 2, Tozkoparan, Deste Küçük Boy, Deste Orta Boy, Deste Büyük Boy, Küçük Orta Küçük Boy, Küçük Orta Orta Boy, Küçük Orta Büyük Boy, Büyük Orta Boy, Başaltı ve Baş kategorilerinde pehlivanlar yarıştı. 1. Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali'nde 14 kategoride gerçekleşen mücadelelerde derece yapan güreşçiler belirlendi. 24 sporcunun yarıştığı Minik 1 kategorisinde birinci Osman Keser, ikinci Ahmet Sağbilge, üçüncüler ise Okan Türkmen ve Furkan Alagöz oldu. 21 sporcunun katıldığı Minik 2 kategorisinde birinci Enver Özdemir, ikinci Burhan Karabulut, üçüncüler ise İsmail Uyar ve İlkay Akdağ oldu. 20 sporcunun yarıştığı Teşvik 1 kategorisinde birinci Süleyman Coşkun, ikinci Yiğit Özfurkan, üçüncüler ise Necati Acar ve Mustafa Tığlı oldu. Teşvik 2 kategorisinde 14 sporcu güreşti. Enis Kocakahya bu kategoride binci olurken, Mahsun Yılmaz ikinci, Bedirhan Sezer ve Enver Koruh ise üçüncüler oldu. 13 sporcunun güreştiği Tozkoparan kategorisinde birinci Sinan Yıldız, ikinci Furkan Ural, üçüncüler Mertöz Türkan ve Mehmet Çelik oldu. Ayak kategorisinde 24 sporcu güreşti. Bu kategoride Osman Kaan birinci, İsmet Topaçcı ikinci, Talha Sağbilge ve Sedat Yoksul üçüncü oldu. 18 sporcunun katıldığı Deste Küçük kategorisinde Ali Kan birinci, Serkan Makas ikinci, Umut Bayraklı ve Selçuk Kılıçaslan üçüncüler oldu. 16 güreşçinin yer aldığı Deste Büyük Kategorisi'nde Hami Cafer Çarkıcı birinci, Mustafa Akşehirlioğlu ikinci, Ramazan Evren ve Necip Al üçüncüler oldu. Küçük Orta Küçük kategorisinde 35 sporcu güreşti. Bu kategoride Emirhun Erfin birinci, Onur Nazlı ikinci, Orhan Yılmaz ve Menderes Saltuk üçüncüler oldu. 8 sporcunun güreştiği Küçük Orta Büyük kategorisinde Süleyman Efeoğlu birinci, Alparslan Güçlü ikinci, Abdullah Açıkgöz ve Gürbüz Seçkin üçüncüler oldu. Yine 8 güreşçinin yer aldığı Büyük Orta kategorisinde Mehmet Serikli birinci, Ali Gökçen ikinci, Kemal İyican ve Gökhan Öz üçüncüler oldu. Başaltı kategorisinde ise 13 güreşçi yer aldı. Kategorinin birincisi Onur Şenel olurken, Hüseyin Bakan ikinci, Sezen Topeli ve Mustafa Okulu üçüncüler oldu.
Derece alan güreşçilere düzenlenen törenle ödülleri verildi. 

Aykut Yeniçağ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı İzmir Şehir Hastanesinde “katliam” yapacağını söyleyen ve sağlık çalışanlarını tehdit ettiği iddiasıyla hakkında "beyaz kod" verilen, aracında yapılan aramalarda ise pompalı tüfek, fişek ve bıçak ele geçirilen zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Alınan bilgiye göre, bir süre önce İzmir Şehir Hastanesinde tedavi gören ve psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen C.Y.’nin (50) dün öğlen saatlerinde pompalı tüfekle hastaneye geleceği ihbarı üzerine hastane polisi ve jandarma ekiplerince çevrede güvenlik önlemleri alındı. Gelen aracı tespit eden polis ve jandarma ekiplerince C.Y. hastane otoparkında etkisiz hale getirildi. Yapılan aramalarda aracın bagajında pompalı tüfek, fişek ve bıçak ele geçirildi. Emniyete götürülen C.Y. buradaki işlemlerinin ardından cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı. Tutuklandı Akşam saatlerinde tekrar hastaneye gelen C.Y.’nin "C Blok Kat 9 da katliam yapacağım" demesi üzerine durum 112 Acil Çağrı Merkezine ihbar edildi. Adrese gelen polis ekipleri, acil girişin önünde otoparkta sandalyede oturan C.Y.’nin yanına gitti. Burada polislere ‘gırtlak kanseri kontrolü için patoloji örneği verdiğini, 12 saatte bir defa aspire edilmesi gerektiğini ve kendisi ile ilgilenilmediğini’ söyleyen C.Y. muhafaza altına alındı. Doktor ve diğer sağlık çalışanlarının kendilerini odaya kilitleyerek “beyaz kod” verdiği ileri sürülen olayda, hastanenin acil nöbetçi doktoru B.G.’nin kendisini tehdit ettiğini söylediği C.Y.’den şikayetçi olduğunu beyan etmesi üzerine şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen C.Y. çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.
Ankara AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu: “Bugünün önemine uygun olarak bir görüşme oldu ve bayramlaşıldı” AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in TBMM’de görüşmesi hakkında “Bugünün önemine uygun olarak bir görüşme oldu ve bayramlaşıldı” dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özel’in görüşmesi hakkında gazetecilerin sorularını cevapladı. Akbaşoğlu görüşme ile ilgili, “Bu konuyla ilgi tabi ki daha önceden de kamuoyuna yansıyan bir talep söz konusuydu. Bu sene inşallah yerine gelmiş olacak. Karşılıklı olarak görüşüp netleştirilecek. Bugüne ilişkin bir resepsiyon. Milli egemenliğin tecelligahı olan meclisimizin 104’üncü yaşında hep beraber burada güzel bir ambiyans oluşturduk. Bütün milletimizin temsilcileri bu birlikteliği ortaya koydu. Cumhurbaşkanımızın resepsiyona teşrifleri ile hep beraber, bütün milletvekilleri ve davetliler ile Cumhurbaşkanımız bir araya geldiler. Daha sonra da içerideki odada değerli siyasi partilerimizin genel başkanları ve temsilcileri ile görüştü. İçeride milletvekillerimiz, CHP Genel Başkanı, Hüda-Par Genel Başkanı, DSP Genel Başkanı AK Parti Grup Başkanı, Meclis Başkanvekillerimiz ve Meclis Başkanımız tabi ki, MHP Grup Başkanvekili vardı. Bugünün önemine uygun olarak bir görüşme oldu ve bayramlaşıldı” şeklinde konuştu.
Çorum Trafik kazası, 4 yaşındaki Zeynep’i ailesinden ayırdı Çorum’un Alaca ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 çocuk hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı. Kaza, Çorum-Yozgat karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Yozgat istikametinden Çorum’a seyir halinde olan Mustafa Fansa (51) yönetimindeki 31 U 3003 plakalı otomobil ile Muhammed Y. idaresindeki 19 ACH 630 plakalı otomobil Boğaziçi köyü kavşağında çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle Fansa yönetimindeki otomobil yol kenarında bulunan tarlaya uçtu. Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekiplerinin yanı sıra 112 ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kazada sürücü Mustafa Fansa ve araçta bulunan Muhammed Emin Fansa (17), Emine Fansa (42), Yunus Emre Fansa (10) ve Zeynep Fansa (4) yaralandı. Yaralılardan 4 yaşındaki Zeynep, sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan yaralılar Alaca Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan Emine Fansa, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Kazanın ardından Muhammed Y., araçla olay yerinden kaçtı. Bölgedeki kameraları inceleyen polis ekipleri kaçan sürücüyü Yıldızhan Mahallesi Edebali Sokak’ta terk edilmiş halde buldu. Yaptıkları çalışmalar sonucu Muhammed Y.’ye ulaşan polis ekipleri sürücüyü gözaltına aldı. Depremzede olduğu öğrenilen Fansa ailesinin Çorum’da görev yaptığı öğrenildi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.