2015 GENEL SEÇİM - 19 Nisan 2015 Pazar 17:09

Perinçek, CHP'ye seslendi

A
A
A
Perinçek, CHP'ye seslendi

Vatan Partisi Olağanüstü Kayseri İl Kurultayı gerçekleştirildi. Kurultayda konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Periçek “CHP’ye sesleniyorum; HDP ile hükumet kurma fikrinden vazgeçsinler” dedi.


Vatan Partisi Olağanüstü Kayseri İl Kurultayı Kadir Has Kongre merkezinde Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek katılımıyla gerçekleştirildi. Kurultayda Vatan Partisi Kayseri Milletvekili Adaylarının tanıtımı yapılırken, gerçekleşen seçimle Parti Meclis Üyesi Başkanlığına da Necdet Tosun getirildi.
Kurultayda konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek “Çiftçi, işçi, emekli, çarşıdaki esnaf, sanayici ve tüccar borçlu durumdadır. Devlet ve özel sektör borçludur. Vatan Partisi Türk mucizesini yeniden yaratmak için vardır. Vatan’da birleştik. Geçmişte çeşitli akımlar içinde yer alan milliyetçiler, halkçılar, devrimciler Atatürk’ün programını hayata geçirmek için Vatan’da birleştiler. Muhalefet yapmak için değil hükumet olmak için birleştik. Borç bulan değil bundan sonra üretim ekonomisini kuranların hükumeti olacağız. Çiftçiler, işçiler, esnaflar, tüccarlar, sanayiciler küçüğünden büyüğüne kadar üretim ekonomisi kuranların hükumetini yapacağız” dedi.
Perinçek, “Atatürk devriminin altı oku temel ilkelerini hayata geçireceğiz. Altı ok Vatan Partisi’nin bayrağı, programıdır. Altı ok dünde kalan bir program değildir. Mazlum milletlerin emperyalizme karşı orta çağ ilişkilerine karanlığına karşı mücadelede ürettiği bir programdır. Bugün kullanılmayan dökümhaneleri, tezgahları, makinaları tekrar canlandıracağız. Bunların katma değer üretmesini sağlayacağız. Vatan Partisi Suriye, Irak, İran, Azerbaycan gibi komşularımızla hem güvenlik alanında hem güvenlik hem de ekonomi alanında iş birliği yapacaktır. Türkiye’de şimdiki proje çarpışıyor. Bir tasarı AK Parti, CHP, HDP ortaklığı. Artık açıkça belirtiliyor. Bunun karşısında Vatan Partisi’nin mili hükumet projesidir” diye konuştu.
Perinçek son olarak “Yine Cumhuriyet Halk Partisi yönetimine şu çağrıda bulunuyoruz. HDP ile hükumet ortaklığı kurmaktan vazgeçsin. Biz bunları söylediğimiz zaman CHP’den bazı arkadaşlarımız üzülüyorlar ama bu üzüntünün sebebi biz değiliz. Bizzat Kemal Kılıçdaroğlu dedi ki 'HDP ile biz pekala hükümet kurabiliriz.' Peki bu yanlışı yaptı diyelim biz yine dostça bir çağrıda bulunuyoruz. HDP ile hükümet kurma fikrinden kesinlikle vazgeçsinler, vazgeçmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir