SPOR - 15 Ağustos 2018 Çarşamba 00:38

Phillip Cocu: 'İlk yarıda daha iyiydik'

A
A
A
Phillip Cocu: 'İlk yarıda daha iyiydik'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, Benfica maçının ardından konuştu. İlk yarıda daha iyi oynadıklarını söyleyen Cocu, transfer döneminin de henüz bitmediğini ve arayışlarının sürdüğünü ifade etti.

Benfica’yla 1-0’ın rövanşında 1-1 berabere kalarak Şampiyonlar Ligi’ne veda eden Fenerbahçe’de Teknik Direktör Phillip Cocu, karşılaşmanın ardından soruları yanıtladı. İki takım arasında önemli bir fark olmadığını ifade ederek sözlerine başlayan Hollandalı çalıştırıcı, “Kendi sahalarında ikinci yarıda bizden üstündüler. Biz bugün iyi oynadık ve farkı getiren ilk golü bizim atamamamızdı. Pozisyonları gole çeviremedik. Şampiyonlar Ligi seviyesinde sonucu böyle küçük şeyler belirler. Topla kaliteli bir takip vardı karşımızda. Takımımız gerçekten çok çalıştı. Takımımla gurur duyuyorum. Taraftarlarımız da bunu gördü. Bu turdan ders aldık. Bu tecrübeyi UEFA Avrupa Ligi'ne yansıtmamız lazım" ifadelerini kullandı.

“Benfica kolay top kaybetmiyor”

Slimanı’nin bu turda forma giymesi halinde durumun daha farklı olup olmayacağıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Phillip Cocu, “Şu olsaydı, bu olsaydı şekilde görüş belirtmeyi sevmiyorum. Sonuç itibariyle böyle bir şey yoktu. Öncelikle Alper’e değinmek istiyorum. Bugün çok çalıştı ve çok da güzel bir gol attı. Topu iyi şekilde kullanma gayretindeydi. Benfica top ayağındayken çok rahat oynayan bir takım. Kolay top kaybetmiyorlar. Büyük bir takım vardı karşımızda. İki üst seviye maç oynadık ve elimizden geleni yaptık ama yetmedi. Bu biraz acı ama gerçek bu” açıklamasını yaptı.

“İkinci yarıda mücadeleye dayalı oynadık”

Mehmet Topal’ın iyi oynadığını belirten Phillip Cocu, “Tek sorun, son oynadığımız maçtan sonra yüzde 100 toparlanamadı. Bu akşam çok yoruldu. Bu yüzden çıkardık onu. Eljif'i defansif orta saha olarak oynattık. Aslında sistemde fazla bir değişiklik olmadı. Değişiklikleri gerekli olduğunu gördüğümüz anda yaptık. Bazen bazı oyuncular devam edebilecek durumda olmaz, bu sebeple değişiklik yapabilirsiniz. Oyuncularımız istediğimiz gibi oynadı. Giuliano’nun top almasını istiyorduk. Valbuena’nın önde kalmasını istiyorduk, geri gelmesini istemiyorduk. Önde top almasını istiyorduk. Eğer 2-1 yapsaydık rakip panik yapacaktı. Özellikle ilk yarıda iyi işler yaptık. Benfica bazı anlarda panik içinde oynadı. İkinci yarıda daha çok mücadeleye dayalı bir oyun oynadık. Topla daha fazla temas etmemizi isterdim. Forvetlerin birebir kalmasını isterdik. Bunu fazla yapamadık ama yine de daha fazla mücadele edebilirdik” diye konuştu.

“Bu seviyedeki takımlar 120 KM’nin üzerinde koşar”

Rakiplerle mücadele edebilmek adına takımın koşu mesafesinin 120 KM’ye çıkması gerektiğini söyleyen Cocu, “Maçın son 25 dakikasında yaşanan top kayıplarının 2 sebebi var. Topa sahipken elimizdeki seçenekleri ve pas açılarını doğru kullanamadık, birincisi bu. Hedefimiz topu rakip yarı alanda oynamaktı. Yorgunluk olduğundan dolayı doğru kararları verememiş olabiliriz. Böyle olunca top kaybettik. Son 25 dakika Benfica topu ayağında tuttu, biz böyle oynayınca. İkinci kısım ise, bu seviyede takımlar genelde 120 kilometrenin üzerinde koşar. Bizim bu seviyede olmak için bu rakamlara çıkmamız lazım” dedi.

“Transfer dönemi henüz bitmedi”

Fenerbahçe’nin 4-3-3 oynadığını ifade eden Hollandalı hoca, “Futbolun içindeki sistemleri farklı şekilde kullanabilirsiniz. 1 oyuncunuz öndedir, ikinci oyuncunuz 10 numara pozisyonundadır. Şu anda henüz transfer dönemi sonuçlanmadı. Hep arıyoruz, kadromuzu nasıl daha da güçlendirebiliriz diye. İmkanlarımız doğrultusunda bu işi yapmaya gayret gösteriyoruz. En önemlisi, elimizdeki oyuncuların kalitesi ve özelliklerine bağlı şekilde oynamak zorundayız. Elimizdeki oyunculara uymayan şekilde oynayamayız” dedi. Son olarak Ayew’le ilgili soruyu yanıtlayan Cocu, “Ayew çok iyi bir noktaya gelecek. Bundan eminim. Ben kesinlikle güveniyorum ve inanıyorum ki çok daha iyi noktaya gelecek. Hala transfer dönemi bitmedi ve arayışlarımız sürüyor. Takımımızı Avrupa, lig ve kupada en iyi noktaya getirebilecek isimleri almak için arayışlarımız sürüyor” diyerek sözlerini tamamladı.  

Bozhan Memiş - Uygar Aydın
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bilden: AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden, Karacadağ bölgesinde koyunculuğun arttırılması için belediye olarak hibe desteği vereceklerini açıkladı. 100 adetten az olmamak kaydıyla her sürünün yüzde 50’sini belediye olarak kendilerinin karşılayacağını aktaran Bilden, beş yıl içerisinde buradaki koyun varlığını yüzde 200 civarında arttırmayı planladıklarını söyledi. AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden, seçim çalışmalarına ilçe ve köy ziyaretleriyle devam etti. Karacadağ’ın eteklerindeki Çınar ilçesine bağlı köylere giderek vatandaşlarla bir araya gelen Bilden, köylülerin sorunlarını dinledi. “Her koyun sürüsünün yüzde 50’sini hibe edeceğiz" En çok yol, elektrik ve koyunculuk ile ilgili sorunların kendisine aktarıldığını ifade eden Bilden, koyunculukla ilgili köylülere müjde verdi. Seçilmesi durumunda köylerdeki sürü sayılarını arttırmak için 100 adetten az olmamak kaydıyla her sürünün yüzde ellisini büyükşehir belediyesi olarak kendilerinin karşılayacağını taahhüt etti. 5 yıl içerisinde bölgedeki koyun varlığını yüzde 200 civarında arttıracaklarını vurgulayan Mehmet Halis Bilden, “Bugün 16 köy planladık, huzur içerisinde vatandaşlarımıza uğruyoruz, onların bir sorunları, dertleri, problemleri var mı bunları onlarla istişare ediyoruz. Tabi şimdiye kadar köylerimizin yollarını, köy içi iyileştirmeleri yapmışız, bazılarının da var, onları konuşuyoruz. Elektrikle ilgili sorunlarını köylüler dile getiriyor, yine koyunculukla ilgili sorunları var. İnşallah bizim başkanlığımız döneminde koyunculuğu ciddi bir şekilde destekleyeceğiz, özelikle Karacadağ bölgemizde yıllardan beri süregelen koyunculuk faaliyetleri var, hem et hem de sütle ilgili ülkemizin tarım potansiyeline katkı sağlıyorlar. Ama son zamanlarda özellikle çoban sıkıntısı var ve buraya sürü sayımızı ciddi şekilde arttıracağız, belediye olarak da her sürünün yüzde ellisini belediye olarak biz destekleyeceğiz. İyi ırkları getireceğiz, özellikle zom ırkı var burada, ivesi var, karaman var, köylülerimiz hangisini isterlerse 100 adetten az olmamak kaydıyla yarısını belediye olarak biz karşılayacağız, yarısını da onlar karşılayacaklar ve beş yıl içerisinde buradaki koyun varlığımızı yüzde 200 civarında arttırmayı planlıyoruz. Belediye olarak da etin tedarikinde doğal olarak, endemik olarak katkımız olacak inşallah. Gece 12’ye kadar köylerimizi geziyoruz ve huzur içerisinde güzel bir siyasi çalışma yapıyoruz, 31 Mart’ta inşallah biz zaferle Diyarbakır’dan çıkmış olacağız” diye konuştu.