GÜNDEM - 04 Temmuz 2015 Cumartesi 11:20

Pilot olmak isteyenler için geri sayım başladı

A
A
A
Pilot olmak isteyenler için geri sayım başladı

Gençlerin pilot olma hayali Türkiye’nin ilk ve tek havacılık ve uzay bilimleri üniversitesi olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde gerçek oluyor. Pilot olmak isteyenler için geri sayım başladı.

ÖSYM tarafından açıklanan LYS sonuçlarını öğrenen öğrenciler tercih maratonuna başladı. 14 Temmuz 2015 tarihine kadar sürecek olan tercih döneminde 25 üniversite seçecek olan öğrenciler aileleri ile birlikte en doğru kararı vermek için çaba harcıyor. Üniversite tercihinde, mezuniyet sonrası iş olanaklarını ve sektörel gelişmeleri göz önünde bulunduran aileler, çocuklarının kaliteli bir yükseköğrenim aşamasından geçmesini istiyor. Yüksek kazançlı meslek grupları tercihlerde ilk sıralarda yer alıyor.

77 UÇAK 2 HAVALİMANI
Dünyadaki 37 havacılık ve uzay bilimleri üniversitesinden biri olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi öğrenci ve ailelere avantajlı seçenekler sunuyor. 90 yıl önce Atatürk’ün talimatı ile kurulan Türk Hava Kurumu’nun imkanları üzerine kurulan THK Üniversitesi gökyüzünün kapılarını öğrencilerine açıyor. Ankara ve İzmir’de yerleşkeleri ve havalimanları bulunan üniversite 77 adet son teknoloji uçağı Türkiye’nin en geniş filoya sahip olan kurumu olarak öne çıkıyor. Türkiye’deki eğitimlerinin yanı sıra Erasmus ve uluslararası ikili anlaşmalarla yurt dışında da eğitim imkanı sunan THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Toprak “Devamlı büyüyen ve büyük istihdam açığı olan havacılık sektörü asla göz ardı edilmemeli. Gözü yüksekte olan öğrenci adaylarımızı üniversitemize bekliyoruz ” dedi.

90 ÜLKEDEN ÖĞRENCİ VAR
Havacılık ve uzay bilimleri sektöründe binlerce yabancının istihdam edildiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Metin Toprak “Yüksek kazançlı ve prestijli bu sektöre gençlerimizi en iyi şekilde hazırlamak bizim öncelikli görevimizdir. Her geçen gün katlanarak büyüyen bu alandaki boşlukları değerlendirerek dünyada söz sahibi olan ülkeler arasına girmeliyiz. Biz akademik kadromuz, teknik altyapımız, AR-GE faaliyetlerimiz ve diğer çalışmalarımız ile buna hazırız. Havacılık, istihdam açığı olan nadir sektörlerden birisi. Bu açık Türkiye’nin son yıllarda yaptığı atılımlarla daha da artıyor. Biz, Türk hava Kurumu Üniversitesi olarak bu açığı kapatmak istiyoruz. Her yıl onlarca yabancı öğrenci üniversitemize geliyor. Şu an 90 farklı ülkeden gelen 380 yabancı öğrenci eğitim görmektedir. Gözü yüksekte olan öğrencilerimize gökyüzünün kapılarını açmaktan mutluluk duyarız” ifadelerini kullandı.
Hava ulaştırma fakültesinin yanı sıra İşletme, Mühendislik, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültelerinde de kaliteli eğitim verildiğini belirten Prof. Dr. Metin Toprak, Ankara ve İzmir’de bulunan meslek yüksekokulları ile de sektöre nitelikli ara eleman yetiştirdiklerini söyledi.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."