ASAYİŞ - 07 Aralık 2015 Pazartesi 14:02

Piyango biletleri çalınan büfe sahibi yaşananları anlattı

A
A
A
Piyango biletleri çalınan büfe sahibi yaşananları anlattı

Ordu'da Milli Piyango biletleri çalınan büfe sahibi, hırsızlık anında zanlı ile arasında yaşananları anlattı.

Ordu'nun Altınordu ilçesinde bir büfeden Milli Piyango bileti çaldığı iddia edilen F.Ş., polisin çalışmaları sonucu yakalanmıştı. Hırsızlık anı iş yerindeki güvenlik kameralarına da yansırken, büfe sahibi Pehlivan Bahtiyar yaşananları anlattı. Şüphelinin müşteri olarak içeri girdiğini belirten Bahtiyar, "Yaşlı bir amca müşteri olarak iş yerine girdi. Yılbaşı bileti alacağını söyledi. Biletlere bakarak biraz oyalandı. Kendisinde geçtiğimiz yılın amorti biletleri olduğunu söyledi. Onları değiştirmemi istedi. Ben de değiştiremeyeceğimi söyledim. Sonra bir soda aldı ve içmeye başladı. Ben de biletleri cama dizerken dışarıda yağmur olduğu için içeride oyalandığını düşündüm. Ben biletleri dizerken boşluğumdan yararlanarak biletleri almış, ben gittikten sonra fark ettim. Polisi aradım, arkadaşlar kayıtları aldı. Yapılan incelemelerde tespit etmişler. Bir lokantada yemek yerken yakalamışlar" dedi.

"BANA 'SENİN YERİNE BİLETLERİ SATTIM, BENDEN DAVACI OLMA' DEDİ"

Zararını şahsın üzerinden çıkan paralardan karşılandığını ifade eden Bahtiyar, "Biletleri satmış. Üzerinden 2 bin TL para çıkmış. Biletlerimin parasını verdi bana ve 'benden davacı olma' dedi. 'Ben senin yerine bileti satmış olayım' dedi. Ben de 'davacıyım' dedim. Biletlerimin parasını aldım, zararım karşılandı" diye konuştu.
Zanlının yakalanması için broşür dağıttığını söyleyen Pehlivan Bahtiyar, "Olay yaşandıktan sonra hemen yazıcıdan kamera görüntülerini çıkardım. Resimlerini çoğaltarak esnaf arkadaşlara dağıttık, onlara da giderlerse diye bilsinler istedik. Daha sonra sosyal medyadan paylaştık, bu sayede 10-11 bin kişi izledi ve gördü, yakalanmasını sağladı" şeklinde konuştu. 

DOĞAN ARZIK
ORDU

Bunlar Da İlginizi Çekebilir