ASAYİŞ - 29 Aralık 2015 Salı 17:59

PKK'nın gençlik yapılanması pes etti!

A
A
A
PKK'nın gençlik yapılanması pes etti!

Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonların ve sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak’ın Silopi ilçesinde YDG-H tarafından kandırılan gençler birer birer silahlarıyla birlikte teslim oluyor.

Operasyonlara katılan askerler ise zaman zaman vatandaşların kapılarını çalıp, ihtiyaçlarını sorarken, çocuklara da bisküvi ve çikolata ikram ediyor. Gerçekleştirilen büyük bir sevkiyatın ardından 14 Aralık’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilen Silopi’de operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. Şiddetli çatışmaların yaşandığı ilçede örgüte büyük darbe vuruldu. Genelkurmay Başkanlığı’nın dün yaptığı son açıklamaya göre, yasağın sürdüğü 16 gün içerisinde 17 teröristin etkisiz hale getirildiği ilçede, terör örgütü tarafından kandırılan çok sayıda genç de birer birer güvenlik güçlerine teslim oluyor. Silahları ile birlikte teslim olan gençlerin hemen hepsi pişman olduklarını belirtti.

Öte yandan, ilçede operasyona çıkan askerler salt teröristlerle çatışmıyor. Zaman zaman vatandaşların kapılarını birer birer dolaşan askerler, bir şeye ihtiyaçlarını olup, olmadığını soruyor. Askerler, kapılarını çaldıkları evlerdeki çocuklara bisküvi ve çikolata da ikram ediyor. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir