ASAYİŞ - 18 Şubat 2017 Cumartesi 13:24

Polisleri yetiştiren FETÖ'cü akademisyenler kaçarken yakalandı

A
A
A
Polisleri yetiştiren FETÖ'cü akademisyenler kaçarken yakalandı

İzmir'in Çeşme ilçesinde, ailesiyle yasa dışı yollarla Yunanistan'a kaçmaya çalışan ve emniyet ayağındaki FETÖ'cüleri yetiştirdikleri iddia edilen iki FETÖ şüphelisi akademisyen operasyonla yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri Çeşme ilçesi açıklarında insan kaçakçılarına ait olduğu belirlenen bir bota durdurdu. Botta bulunan 11 kişinin Türk vatandaşı, birinin ise Suriyeli olduğu ve kişilerin yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Sakız adasına geçmeye çalıştıkları tespit edildi.

Yapılan kimlik sorgulamasında ise teknede bulunanlardan Osman D. ve Şener U.'nun, değişik yıllarda polis akademilerinde öğretim üyesi olarak görev yaptıkları ve FETÖ şüphelisi olarak yakalama kararı bulunduğu belirtildi. Diğer 11 kişinin de akademisyenlerin eş ve çocukları olduğu belirtilirken, Suriye uyruklu kişininde yasa dışı geçişi organize ettiği öğrenildi. Şener U.'nun Kars Kağızman Üniversitesinde, ve Osman D.'nin Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde daha önce görev yaptıkları ve ihraç edildikleri de ifade edildi. İki akademisyenin ayrıca, emniyet ayağındaki polisleri yetiştirdikleri de iddia edildi. 

Gözaltına alınan şüpheliler, sorguları için Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Edremit Belediyesi’nden şehitlere vefa Balıkesir’in Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, 14-20 Nisan Şehitler Haftası dolayısı ile ilçede ki şehit ailelerini ziyaret ederek bir kez daha acılarını paylaştı. Edremit Belediyesi şehitlerin emaneti aileleri ile yakından ilgileniyor. 14-20 Nisan Şehitler Haftası nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Zeytinli Mahallesi’nde şehit uzman çavuş Ali Sarı ve İkizçay Mahallesi’nde Şehit Uzman Çavuş Özcan Mutlu’nun ailesini ziyaret etti. Belediye meclis üyeleri Necmiye Simliova, Mehmet Döğer, Yılmaz Tezcan, Ertal Küçükaslan, Nizam Aksoy ile beraber Şehit Ali Sarı’nın annesi Nihal Sarı ve ağabeyi İbrahim Sarı ve şehit Özcan Mutlu’nun annesi Süheyla ve babası Necmi Mutlu ile bir araya gelerek bir kez daha acılarını paylaştı. Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Cebeci’de İkizçay Mahallesi’nde Şehit Uzman Çavuş Aycan Özdil’in ailesini ziyaret etti. Meclis üyeleri Nevin Sayman, Güneş Durgut, Erdoğan Dursun ile birlikte Şehit annesi Serpil Özdil’e başsağlığı dileklerini iletti. Toplum olarak şehitlerimize minnet ve şükran borcumuz olduğunu ifade eden Başkan Ertaş, “Şehitlerimizin fedakarlıklarını ve vatanımız için canları pahasına gösterdikleri ulvi mücadeleyi bir kez daha anma fırsatı bulduk. Ailelerimizin acısını bir kez daha paylaşıyoruz. Şehitlerimizin kıymetli aileleri başımızın tacıdır. Emanetlerinin her daim yanındayız. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.