GÜNDEM - 30 Ekim 2014 Perşembe 19:15

Prof. Dr. Yener Yörük: ‘60 milyonluk projenin 3'te biri bitti’

A
A
A
Prof. Dr. Yener Yörük:  ‘60 milyonluk projenin 3'te biri bitti’

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki en büyük sorununun hemşire ve personel eksikliği olduğunu söyledi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, bir grup gazetecinin üniversite hastanesindeki yapımı devam edilen inşaatların durumu, hastanede görevli personellerin yeterliliği ve hastanenin genel durumu hakkındaki sorularını yanıtladı. Rektör Yörük, üniversite hastanesinin sağlık hizmet kalitesi olarak üst düzey olduğunu ancak zaman zaman personel sıkıntısı yaşadıklarını kaydetti.

“HEMŞİRE VE YARDIMCI PERSONEL İHTİYACIMIZ BİZİ EN ZORLAYAN NOKTA”
Sağlık hizmeti sunmanın iki boyutu olduğunu belirten Rektör Yörük, şöyle devam etti:
“Şu anda bizi en zorlayan nokta personel eksikliğidir. Şu an 5 yüz hemşireyle çalışıyoruz, olması gerekli hemşire sayısı bin 300 dür. Mevcut 5 yüz hemşirenin yüz tanesi de doğum izninde bulunuyor. Biz aktif olarak 4 yüz hemşireyle bu hizmeti veriyoruz. Bu anlamda hemşire ve yardımcı personel ihtiyacımız bizi en zorlayan nokta diyebiliriz. Hizmet kalitemiz bunlarla orantılı ama hastanede sürekli geziyoruz, eşim her hafta hastaneyi ve hastaları ziyaret ediyor. Yani aslında hastanemiz bölgede insanımızın beğenmediği kadar değildir. Hastanecilik hizmeti açısından yani sağlıklı, nitelikli, modern, çağdaş tıp hizmeti sunmak açısından hastanemizin eksiklikleri yok, çok ileride bir noktadayız. Bence en önemlisi de bu. Tabi ki algıda önemli, bu günden güne artacaktır.”

“7 GÜN 24 SAAT HER MÜDAHALEYİ YAPABİLEN TRAKYA BÖLGESİNDE TEK HASTANEYİZ”
7 gün 24 saat anjiyografi yapılan, stent takılabilen, beyin anevrizmalarına müdahale edilebilen ve benzeri birçok bölüm açısından Trakya bölgesinde tek hastane olduklarını hatırlatan Yörük, “Bu anlamda mutlaka eksiklerimiz var ama son zamanlarda sağlık bakanımızın desteğiyle iyiye gidiyoruz. Hastanenin daha açıldığı günden itibaren 30 yıldır altyapı sorunları vardı. Bu yazda çok şiddetli yaşadık bunu biliyorsunuz, sinek ve koku zirveye çıkmıştı.

Bu konular bugün itibariyle kayboldu. Bütün pencerelerimiz değişti ve sineklikli oldu. Bunun dışında kanalizasyon, hastane yapıldığı günden bu yana ilk defa çözümlendi. Kalıcı ve ileriye doğru, en az 50 yetebilecek çözüm getirildi. Zaten göreve geldiğim süreçte ilk imzam kaloriferin doğalgaza geçişi olmuştu. Tabi bu inşaat yapmak kolay değil. Çalışan bir hastanede, hele üniversitemiz gibi yoğun bir yerde, yazın yoğunluğun daha da arttığı bir yerde inşaat yapmak çok kolay değil. Bu açıdan belli sıkıntılarımız oldu, halkımıza verdiğimiz rahatsızlıklarımız oldu. Ama şunu bilsinler ki bütün bunlar halkımıza çok daha nitelikli kaliteli sağlık hizmet sunmak içindir” şeklinde konuştu.

“60 MİLYONLUK PROJENİN 3'TE BİRİ BİTTİ”
Asansörlerin tümünün yenilendiğini kaydeden Yörük, “Buradan sayın sağlık bakanımıza çok teşekkür ediyorum. 60 milyonluk bir projenin 3'te biri bitti. Bir blok bu sene tamamen onarılacak, diğer bloklara da yavaş yavaş geçeceğiz. Bugün itibariyle bütün altyapı, kanalizasyon işi tamamlandı. Pencere işi ve hasta yatakları bitti. Personel ve hocaların odalarındaki camlar bitmek üzeredir. Asansörlerin ikisi bu hafta bitiyor, peyderpey diğerlerini de temizlenmiş olarak teslim alacağız. Çok ciddi bir altyapı çalışması yaptık ve bu çalışmalar en az 2 yıl daha devam edecek. Tabii ki rahatsızlık veriyoruz, ama bütün bunlar halkımızda biliyor ki onlar içindir. Her odada banyo ve tuvalet olacak. Mesela bugün 9'uncu ve 8'inci kata geçildi” ifadelerini kullandı. 

KORAY USTABAŞI 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Turizmde Sivas hızına hız katacak Sivas Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde hazırlanan ‘Turizmde Sivas’ın Hızına Yetiş Projesi’ açılış toplantısı, STSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir Başkanlığında gerçekleştirildi. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) öncülüğünde hazırlanan ve kentin turizm rakamlarını artıracağı düşünülen Turizmde Sivas’ın Hızına Yetiş Projesi’nin açılışı yapıldı. STSO’da gerçekleştirilen açılış toplantısına; Sivas Kültür ve Turizm Müdürü Aziz Erdoğan, Oran Kalkınma Ajansı Sivas İl Koordinatörü Yunus Emre Şeker, Buruciye AŞ Genel Müdürü Mustafa Altun ve Turizm tesislerinin personel ve yöneticileri katıldı. Projeyi Oran Kalkınma Ajansı ile birlikte yürüttüklerini belirten Başkan Özdemir, “Sivas’ın Hızına Yetişin” projemizin başlığında yer alan hız kavramı, Yüksek Hızlı Trenin ilimize gelmesiyle oluştu. Yüksek Hızlı Trenimizin Sivas’a getirdiği en önemli katkı, turizm sektörüne yapacağı katkıdır. Sivas’a daha çok turist getirmek adına turizm sektörüne eğitim anlamında faydalı olmak istedik. Hocalarımızın bilgilerini sektör yöneticilerine ve çalışanlarına aktarmak adına bu projeyi yaptık” ifadelerini kullandı. Programda konuşan Oran Kalkınma Ajansı Sivas İl Koordinatörü Yunus Emre Şeker, Sivas TSO’nun şehrin önemli meselesine dayanan bir proje hazırlayarak destek almaya hak kazandığını ifade etti. Programların projeler geldikçe var olduğunu belirten Şeker, projelerdeki üst amacın Hızlı Tren odağında Sivas’ın turizm hamlesine katkı sunmak dedi. Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Aziz Erdoğan ise, Turizm sektörünün gelişmesinde Sivas TSO’na teşekkür ederek, projenin sonucunda güzel bir çıktı elde edileceğine inanıyorum dedi. Sivas’ta bulunmaktan ve böyle bir proje yer almaktan memnuniyet duyduğu ifade eden Eğitmen Doç. Dr. İrfan Mısırlı, verilecek olan eğitimler hakkında bilgiler verdi. Sekiz gün sürecek olan eğitimlerde; Konukla İletişim, Müşteri Memnuniyeti, Sosyal Davranış Kuralları ve özellikle Misafir ve İnsan İlişkileri konuları üzerine eğitimler verilecek. Eğitim programını tamamlayan katılımcılara sertifika verilecek.
Ankara YÖK Başkanı Özvar: "2027 yılına kadar üniversitelerimizin tamamına yakınının akreditasyon süreçlerini tamamlamasını bekliyoruz" Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, "2027 yılına kadar üniversitelerimizin tamamına yakınının akreditasyon süreçlerini tamamlamasını bekliyoruz" dedi. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Itri Konferans Salonu’nda Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı gerçekleştirildi. Konferansta konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yükseköğretime kayıtlı örgün ve açık öğretime devam eden yaklaşık 7 milyon öğrenci ve 185 bine yakın akademik personel olduğunu belirterek, "Sahip olduğumuz bu kapasiteyle Avrupa Yükseköğrenim Alanı içinde önde gelen ülkelerden biri konumundayız. Ancak bizler ulaştığımız noktayı yeterli görerek yavaşlayacak bir anlayışta olamayız. Yükseköğretim Kurulu olarak bir yandan kapasitemizi iş dünyası ile öğrencilerin eğilim ve beklentileri doğrultusunda düzenlerken, diğer yandan üzerinde hassasiyetle durduğumuz kalite güvencesi standartlarımızı yükseköğretim sistemimizin bütün alanlarına yaygınlaştırmaya çalışıyoruz" dedi. "350 bine yaklaşan uluslararası öğrenci sayımız var" Uluslararasılaşma ve kalite bağlamında üniversitelerin uluslararası görünürlüklerini artırmayı hedeflediklerini aktaran Özvar, şunları kaydetti: "Uluslararası sıralamalardaki üniversite sayımızı yükseltmek, akademisyenlerimizin yer aldığı uluslararası projeler ile nitelikli ve etki değeri yüksek yayınların sayısını çoğaltmak; akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin uluslararası hareketliliğini artırmak öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bu alanlarda sağlayacağımız başarı, bir taraftan yükseköğretimimizin kalitesini artıracak, diğer taraftan çok daha fazla sayıda nitelikli uluslararası öğrencinin üniversitelerimize ilgi göstermesini sağlayacaktır. Böylece 350 bine yaklaşan uluslararası öğrenci sayısıyla dünyada ilk 10 içinde yer alan ülkemiz, ilk 5 ülkeden biri olma hedefine bir adım daha yaklaşmış olacaktır." "İyi bir seviyeye ulaşmış olsak da daha atmamız gereken adımlar var" Üniversitelerin yüzde 35’inde kurumsal akreditasyon olduğunu hatırlatan YÖK Başkanı Özvar, "Bu anlamda iyi bir seviyeye ulaşmış olsak da daha atmamız gereken adımların var olduğu anlaşılmaktadır. 2027 yılına kadar üniversitelerimizin tamamına yakınının akreditasyon süreçlerini tamamlamasını bekliyoruz. Hiç şüphe yok ki kalite süreçleri sonu olmayan ve sürekli iyileşmeyi ilzam eden bir uğraşı alanıdır. Program bazındaki akreditasyonlar ise YÖKAK tarafından yetkilendirilen 24 ulusal ve 13 uluslararası akreditasyon kuruluşu tarafından yürütülmektedir. Mevcut durumda yükseköğretim sistemimizde akreditasyondan geçen programların sayılarının artmasını beklediğimizi ifade etmek isterim" dedi. Konuşmaların ardından YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversite rektörleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.