SPOR - 01 Ağustos 2018 Çarşamba 16:58

Profesyonel Futbolcular Derneği Yönetiminden, Erdoğan ve Yıldırım'a ziyaret

A
A
A
Profesyonel Futbolcular Derneği Yönetiminden, Erdoğan ve Yıldırım'a ziyaret

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği (TPFD) Genel Başkanı Hakan Ünsal ve Profesyonel Futbolcular Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri Ergün Penbe, Emre Aşık ile eski Yönetim Kurulu Üyesi ve yeni dönem AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Meclis Başkanı Yıldırım'ı ziyaret etti.

Futbol camiasının merak ettiği, bedelli askerlik yasasına göre futbolcuların hangi dönemlerde askerlik yapabileceğine dair önerilerini sunulduğu ve dernek çalışmalarının, futbol üzerine istişarelerin yapıldığı görüşmenin oldukça verimli geçtiği ifade edildi. Ankara ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulunan Hakan Ünsal; “Malumunuz bedelli askerlik yasası çıktı. Biz de yönetim olarak Milli Savunma Bakanlığı ile görüşerek futbolcularımızın lig maçlarından etkilenmemesi için neler yapılabilir diye ziyaret amaçlı bir görüşme yaptık. Ziyaretimiz oldukça samimi bir ortamda ve verimli geçti” dedi. 

Ziyaret sonrasında ise Türkiye Cumhuriyeti Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ı da ziyaret eden Ünsal; “Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Meclis Başkanımız Binali Yıldırım’ı ziyaretimiz bizim içinde sürpriz oldu. Mecliste bize eski milli futbolcumuz ve yeni dönem AK Parti İzmir Miletvekili seçilen Alpay Özalan eşlik etti. Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, Mecliste olduğunu söyleyince, uygun olmaları halinde ziyaret etmek istediğimizi söyledik. Ve bu kadar yoğunluğun içinde bizi kabul ettiler. Çok teşekkür ediyorum. Tamamen spontane oldu. Bu ziyaretten çok memnun kaldık. Başkanım sporu ve sporcuyu zaten çok seviyor. Ülkemize yatırım yaparken sporu da aynı şekilde destekledi. Bugün yapılan statları ve salonları görüyoruz. Bunun meyvelerini çok yakın bir zamanda alacağız inşallah. Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Meclis Bakanımız Binali Yıldırım’a Profesyonel Futbolcular Derneği olarak teşekkür ediyoruz” diyerek ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirdi. 

Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaretlerinde eski Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Spor Bakan Yardımcı Şeref Eroğlu ve Alpay Özalan da eşlik ettiler.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İBB Başkanı İmamoğlu’nun “İhaleye fesat karıştırma” duruşması ertelendi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde “İhaleye fesat karıştırdığı” iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması 31 Mayıs’a ertelenirken savcılık bilirkişi raporuna itiraz etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde “ihaleye fesat karıştırdığı” iddiasıyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis talebi ve “siyasi yasak” yargılandığı davanın bugün Büyükçekmece Adliyesi’nde görülmesine devam edildi. Davaya Başkan İmamoğlu katılmazken avukatları hazır bulundu. İmamoğlu ve beraberindeki 6 kişinin daha yargılandığı davada bilirkişi tarafından hazırlanan rapora savcılık tarafından itiraz edildi. Mahkemede İmamoğlu avukatının ve iddia makamının sözleri dinlendikten sonra bilirkişi raporuna iddia makamının da itirazının değerlendirilmesi üzerine duruşmanın 31 Mayıs saat 10.30’a ertelendiği açıklandı. Mahkeme sonrası açıklama yapan İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, konunun İmamoğlu açısından suç teşkil etmediğini ifade ederek, “Soruşturma izinin iptal edildiği bir danıştay kararı var. Bu danıştay kararına rağmen savcılık bir muhasebeciye bilirkişi incelemesi yaptırmıştır. Bu muhasebeci bilirkişi eylemlerini gözetim ve denetim görevini yerine getirmediği bahisle ihaleye fesat karıştırma kapsamında bir rapor sunmuştur. Bu rapor içerisinde gerçeklikle alakalı olmayan özellikle bir örnek verecek olursak Beylikdüzü Belediyesi’nde o dönemde iç denetçi olmamasına rağmen iç denetçinin yazılı raporu ve bildirimine rağmen bu ihaleyi iptal etmediğini ileri sürebilmiştir. Bu denli bir cürretkar bilir kişi raporu vardır. Danıştayın kaldırma kararına ve bilirkişi raporunda dahil bir sorumluluk ileri sürülememesine rağmen devam eden bir yargılamada bugüne kadar geldik” dedi. İBB Başkanı İmamoğlu’nun ara celsede verdiği ifade de ise, “ Görev yapan arkadaşlarımın hassas çalıştığına şahidim. Bahsi geçen olaylara hakim olmam mümkün değildir. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Suça konu ihaleyi hatırlamıyorum. Herhangi bir talimatım olmamıştır. Beraatimi talep ediyorum” dediği öğrenildi.