DÜNYA - 29 Nisan 2010 Perşembe 16:16

Putin, kutup ayısını muayene etti

A
A
A
Putin, kutup ayısını muayene etti

Kuzey Kutbu Okyanusu'nda bulunan Franz Josef Land takımadalarını ziyaret eden Rusya Başbakanı Vladimir Putin, bir kutup ayısının muayene edilmesine yardım etti.

Kutup ayısının muayene işleminin tamamlanmasının ardından 230 kiloluk hayvanın kafasını okşayan Putin, kimyasal atıkların tekredilmiş Sovyet askeri üssünü kirletmesinden endişe duyduğunu ifade etti. 

Sorunu çözmek için sadece 1 gün çalışmanın faydalı olmayacağına dikkat çeken Putin, kutup ayılarının Kutup bölgesinin hakimi olduğunu ancak iklim değişikliği nedeniyle hayvanlarının yaşamının tehlike altında olduğunu kutuptaki ayı sayısının sadece 25 bin olduğunu kaydetti. Kutupta kapsamlı bir temizlik yaptıklarına dikkat çeken Putin, devlet ve özel sektörün bu bağlamda işbirliğinin önemine vurgu yaptı. 

Bölgede güzel komşuluk ilişkilerinin olduğunu ifade eden Putin, kutup bölgesinde karşılaşılan karışık sorunlara çözüm yolu bulacaklarını umduğunu ifade etti. Kutupta doğanın çok hassas olduğunu söyleyen Putin, sıcaklığın yükseldiğini bu nedenle çevreyi korumanın daha önemli olduğunu söyledi. Putin'in, daha önce de kaplan ve leoparlarla da teması olduğu belirtiliyor. Nagurskoye’de bulunan Rus havaüssünü de ziyaret eden Putin, çalışanların yaşam koşullarını inceleyerek, komuta postası Maxim Nosov ile görüştü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir