GÜNDEM - 12 Ağustos 2015 Çarşamba 09:47

Reklamcıların Eurovision'u başladı

A
A
A
Reklamcıların Eurovision'u başladı

Çin Uluslararası Radyosu (CRI) tarafından düzenlenen 2015 CRI Küresel Kamu Spotu Reklam Metin Yazarlığı Yarışması başladı.

Gbtimes Türkiye’nin sponsorluğunda yapılan yarışma, Çin Uluslararası Radyosu ve Çin Basın Yayın Enformasyon tarafında yapılıyor.

Küresel çapta yapılan yarışma dünyanın dört bir yanından farklı ulusların reklamcılarını bir araya getirmeyi amaçlıyor. Gbtimes Türkiye Genel Müdürü Michael Kuyucu, Uluslar arası Çin Radyosu (CRI) tarafından organze edilen bu yarışma ile Türkiye ile Çin’in kültürel anlamda yaşadığı yakınlığa katkıda bulunmayı hedeflediklerini söylüyor. Bu yarışma ile Türkiye’de amatör ve profesyonel tüm reklam metin yazarlarına çağrıda bulunan Gbtimes Türkiye, dünyada ilk kez bu çapta bir büyük reklam metin yazarlığı yarışması yapıldığının altını çizerken, Michael Kuyucu “Bu yarışma Reklamcıların Eurovison’u ! Amatör ve profesyonel tüm reklam metin yazarlarını bu yarışmaya katılmaya davet ediyoruz. Bu yarışmada Türk reklamcılığının dünyadaki yerini, gösterme fırsatı verdiği kadar Türk reklamcısının Çin’e kadar ulaşmasını sağlayacak” diyor.
İpek Yolunun kültürel platformda yeniden hayata geçirilmesinde medyanın büyük bir önem taşıdığını söyleyen Michael Kuyucu, bu yarışma vasıtasıyla Yeni İpek Yolunun kültürel inşası için bir adım daha atıldığını belirtiyor.

Yarışmaya katılmak isteyenler diledikleri reklam metni ve fikrini başvuru formu ile beraber psa@cri.com.cnmailine yollayarak katılabilirler.

Katılımcılar şu konu başlıklarında kurgulayacağı reklam metinleri ile yarışmaya başvurabilir:
"1.Çevreyi Koruma
2.Dünya Barışı
3.Çin Rüyası
4.Ahlak ve Görgü Kuralları
5.Zayıf (hassas) Gruplar
6.Turizm Görgü Kuralları
7.Bilimsel İlerlemeler".
Yarışmada toplam 150 kişi ödül kazanacak
Birincilik ödülü: Toplam 5 Kişiye - Her Kişiye 800 dolar
İkincilik ödülü:Toplam 10 Kişiye - Her kişiye 300 dolar
Üçüncülük ödülü:Toplam 30 Kişiye - Her Kişiye150 dolar
Özel Ödül:Toplam 105 Kişiye - Her kişiye 50 dolar

Başvuru koşulları şöyle:
"1. Eserler konulara uymalı, pozitif içerik ve uygun değerleri yansıtmalı.
2. Dileyen herkes dilediği kadar çalışma ile yarışmaya katılabilir.
3. Sadece metin başvuruları kabul edilecektir. (Video ya da ses kaydı olmayacak)
4. Kelime sayısı; 70-100 kelime (30 saniyelik reklam) ya da 140-180 kelime (1 dakikalık reklam) olacaktır.
5. Yapılan başvurular Çince ya da İngilizce olmalı.
6. Son başvuru tarihi: 30/09/2015’tir". 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.