MAGAZİN - 20 Aralık 2014 Cumartesi 18:08

Reyting canavarı bu dev platoda çekililiyor

A
A
A
Reyting canavarı bu dev platoda çekililiyor

TRT1 yayınlandığı gününden bu yana reytingleri alt üst eden Diriliş Ertuğrul dizisi, izleyenleri ekran başına kilitledi.

Riva’da 40 bin metrekarelik alanda kurulan platoda çekimler sürerken, başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan, projeyi çok beğendiğini söyledi.
TRT1’in Osmanlı Devleti’nin kuruluş aşamasını anlatan yeni dizisi Diriliş Ertuğrul, ekranlara hızlı giriş yaptı. Aksiyon ve savaş sahneleriyle sosyal medyada çok konuşulan dizi, yayınlandığı günden itibaren reytingleri alt üst etmeyi başardı. Başrollerini Engin Altan Düzyatan, Esra Bilgiç ve Kaan Taşaner’iv paylaştığı Diriliş Ertuğrul dizisi kısa sürede fenomen dizilerin arasında yerini almayı başardı.

“HER ŞEY ÖZENLE HAZIRLANDI”
Dizinin çekimleri, Riva’da 40 bin metrekarelik alanda kurulan platoda devam ediyor. Platoda otağ meydanı, talimhane, çeşitli boyutlarda dükkanlar, yer alırken dizi için oyuncular 3 ay at binme, kılıç kullanma ve ok atma dersleri aldı. Ertuğrul dizisi için yaklaşık bin adet kostüm ve binlerce savaş malzemesi ve aksesuar ise sıfırdan yapıldı. Kostümlerde ve börklerde kullanılan mücevherler takılar, sanatta kullanılan bakırlar, kılıçlar, kalkanlar ve tüm aksesuarlar Türkiye’nin her yerinden toplatıldı. Ahşap malzemeler ise tek tek elle yapıldı.

“BİR KAÇ YIL SÜRECEK BİR PROJE”
Engin Altan Düzyatan projeyi çok beğendiğini belirterek, “Burası çok büyük bir plato. Hiçbir masraftan kaçınılmadı şartlar dış mekan olduğu için bizi zorluyor. Yağmur, çamur ve Karadeniz kıyısı rüzgarları çok sert ama bunların dışında çok gerçekçi bir plato. Ertuğrul gazi karakteri çok önemli bir karakter. Çok zeki cesur ve gözü kara 2 bin-2bin 500 çadırlık bir obadan 5 bin 500 çadırlık bir obaya oradan bir imparatorluğa giden yolu işleyeceğiz burada. Bu tip tarihi projelerde oynamak keyif verici. Hoşuma giden bir proje, daha birkaç yıl sürecek bir proje” dedi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kaymasının araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi için kurulan Meclis Araştırması Komisyonu kuruldu. Komisyona Türkiye Büyük Meclisinden üye seçilmesine dair karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Resmi Gazete’de yer alan TBMM Kararı ile Erzincan’ın İliç ilçesindeki madende yaşanan toprak kaymasının bütün unsurlarının araştırılması ve benzer kazaların engellenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi maksadıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu’na üye seçimini gerçekleştirildi. Komisyon Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Komisyon Başkanvekili AK Parti Bolu Milletvekili Yüksek Çoşkunyürek, Komisyon Sözcüsü MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Katip ise CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül oldu. Komisyonun diğer üyeleri ise şu isimlerden teşekkül etti: CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, AK Parti İstanbul Milletvekili Şengül Karslı, AK Parti İstanbul Milletvekili Oğuz Üçüncü, İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat, CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, DEM Parti Tunceli Milletvekili Ayten Kordu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ve CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz