SPOR - 04 Mayıs 2016 Çarşamba 23:48

Riekerink: 'Bizim hedefimiz...'

A
A
A
Riekerink: 'Bizim hedefimiz...'

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, TT Arena’da 0-0 berabere kaldıkları Çaykur Rizespor maçı sonrası yaptığı açıklamada, oyuncularının gösterdikleri performanstan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Bizim hedefimiz Avrupa vizesini almak. Ligdeki kaderimiz başka takımlara bağlı ama kupada kendimize bağlı” dedi.

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında deplasmanda Çaykur Rizespor’u 3-1’lik skorla geçen Galatasaray, ikinci maçta evinde rakibi ile 0-0 berabere kalarak adını finale yazdırdı. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan sarı-kırmızılı takımın teknik patronu Jan Olde Riekerink, “Bir kupa maçıydı. İlk başta iki hedefimiz vardı; 3-1 gibi önemli bir avantajla başladık. İlk hedefimiz rakibimizi ümitlendirmemekti. Diğer hedef ile finale hak kazanmaktı. Finale gitmek sadece oyuncular ve çalışanlarla alakalı bir şey değil. Kulübe duyduğumuz sorumluluk adına çok önemliydi. Bu sorumluluk da Avrupa vizesi alabilmek. Ligde bakıldığı zaman puan farkları var. 3 maçımız daha var, bu maçları kazanıp hedefe ulaşmak istiyoruz. Ama dürüst olmak gerekirse ligde rakiplerimize bağlıyız. Kendi elimizde olabilecek bir fırsat kupada final oynamaktı. Tabii ki futbolcularımın gösterdiği davranışta önemliydi. 3-1’lik bir avantajımız vardı, ne olursa olsun kupa maçıydı. Buradan bir kere daha tebrik etmek istiyorum takımımı. Gösterdiklerini davranıştan dolayı. Özellikle mental açıdan takımımı tebrik etmek istiyorum. Sadece sonuçlara odaklanmıyoruz, kulübe karşı duyduğumuz sorumluluk da var” dedi.

“EN ÖNEMLİ ŞEY FİNALE GİTMEKTİ”
Hataların yapıldığını, fırsatların kaçırıldığını belirten Riekerink, “Bunlardan önemlisi takımımın sorumluluk hissetmesiydi. Avrupa yolunda en önemli olan şey finale gitmek. Bunun bilinciyle çıktı arkadaşlarım sahaya ve en iyi şekilde bunu başardılar” diye konuştu.

“OYUNCULARIMIN DURUMU GELECEK OLAN SAĞLIK RAPORUNA BAĞLI”
Beşiktaş maçına hazırlanmak için 3 günleri olduğunu söyleyen Riekerink, “Semih’in durumu sağlık raporuna bağlı. Wesley’nin antrenman performansları önemli. Bizim hedefimiz Avrupa vizesini almak. Ligdeki kaderimiz başka takımlara bağlı ama kupada kendimize bağlı. İki tarafa da önem vereceğiz tabii ki ama kimlerin oynayacağını bu 3 gün belirleyecek” açıklamasında bulundu.

“SİNAN’IN GERİ DÖNÜŞÜNDEN ÇOK MUTLUYUM”
Sinan’ın geri dönüşü için çok mutlu olduğunu belirten Riekerink, “Oyuncu olarak onu uzun zamandır tanımıyorum. Bu tip bir geri dönüşüme saygı duyuyorum. Belki Beşiktaş maçında daha uzun dakikalar alacaktır ama şimdiden bir şey söylemek zor. Aslında sezon sonuna kadar hazır olamayacağı yönündeydi. Sinan’ı bu kadar çabuk aramızda gördüğümüz için sağlık ekibine teşekkür ediyorum tabii ki buna Sinan da destek verdi. Bana gelen en sağlıklı bilgi Orhan hocadan geldi. Çok önemli bir futbolcu olduğu bilgisi geldi. Bu maçtan sonra benim düşüncem de bu şekilde. Maçta yaptıkları kesinlikle takdiri hak ediyor” diye konuştu.

“GALATASARAY’DA OLMAKTAN İNANILMAZ MUTLUYUM”
“Önümüzdeki sezon için Galatasaray’dan bir teklif bekliyor musunuz?” sorusuna ise Riekerink, “Şuanda Galatasaray’da olmaktan inanılmaz mutluyum. Önemli bir zamanda görev aldım. Bu tür oyuncularla çalışmaktan mutluyum. Etrafımda çalışan herkes anlamında mutluyum. Şuan durum gayet iyi. Sadece sezon sonuna kadar konuştuk yönetimle. Ondan sonra tabii ki yönetimimiz oturup nasıl bir hocayla çalışacaklarına karar verecektir. Onların her kararına saygılıyım" cevabını verdi. 

DOĞAN GÜNDOĞDU - KAAN ÜLKER

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Doğanşehir’de toplu açılış Doğanşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak hizmete sunulan hizmet ve yatırımların açılışı Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nda düzenlenen toplu açılış töreniyle gerçekleştirildi. Doğanşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve içerisinde Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi’nin resmi açılış töreni gerçekleşti. Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt’un ilçeye kazandırdığı eserlerin toplu açılış töreni gerçekleşti. Törende konuşan Başkan Zelyurt, Açılışı yapılan projeler arasında Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi bulunuyor. Açılışı yapılan projelerin hayırlı olmasını dileyen Başkan Durali Zelyurt, "Doğanşehir Belediyemizin eserler üstüne eserler koyarak ifade ettiğimiz, vatandaşımızın gönlünü fethettiğimiz yeni 3 eserimizin içinde bulunduğumuz Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi dahil olmak üzere inşallah uğurlu ellerinizle birlikte, dualarınızla birlikte açılışlarını gerçekleştireceğiz. Merkez, kırsal gözetmeksizin çalışacağız demiştik, Değerli, aziz hemşerilerim, Bizi biz yapan, size hizmet etmek. Bizi biz yapan değer, sizlerin dertleri ile hemhal olmak, mahallelerimizin dertleriyle hemhal olmak, bir olmak, beraber olmak. Ne diyor Cumhurbaşkanımız; bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Doğanşehir olacağız diyorum. Buraya katılımınızdan dolayı herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum, sağ olun, var olun diyorum" dedi.