SAĞLIK - 30 Eylül 2014 Salı 21:48

Sağlıkçıların sağlıklı yaşam yürüyüşü

A
A
A
Sağlıkçıların sağlıklı yaşam yürüyüşü

Manisa’nın Selendi İlçesi’nde Toplum Sağlığı Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri ve sağlıkçılar obeziteye dikkat çekmek için birlikte yürüyüş düzenledi.

Selendi Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Veli İşin, İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Ali Parlak, doktorlar, Toplum Sağlığı çalışanları, Halk ile Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin katıldığı yürüyüş, Andan Menderes Caddesi'nde başlayıp Atatürk Caddesi'nde obeziteye karşıyız sloganlarının eşliğinde sona erdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr Veli İşin, ''Obezite vücutta depolanan yağ miktarının çok fazla olması biçiminde tanımlanıyor. Obezite vücudun fiziksel yapısına uymayacak ölçülerde aşırı derecede yağ depolanması sonucunda oluşur.

Onun için de obezite, bizlere ne kadar uzak gibi görünse de, aslında tüm dünyada giderek artan bir sağlık sorunu olarak, düşündüğümüzden daha yakınımızda. Sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam tarzının sebep olduğu bu sorun gün geçtikçe büyüyor. Doğru beslenmenin, yeterli su alımının ve hareket etmenin önemi obezite için büyük önem arz ediyor'' dedi.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.