GÜNDEM - 09 Şubat 2016 Salı 14:57

Sahil Güvenlik'ten göçmenlere kurtarma operasyonu

A
A
A
Sahil Güvenlik'ten göçmenlere kurtarma operasyonu

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Edremit Körfezi Altınoluk önlerinde yardım talebinde bulunan göçmenler için helikopter ve güvenlik botları ile bir kurtarma operasyonu düzenlendi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, 08 Şubat 2016 tarihinde saat 06.06’da Balıkesir ili Edremit Körfezi Altınoluk önlerinde bir ?grup düzensiz göçmenin yardım talep ettiği ihbarı üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik Botları ve Helikopteri tarafından arama faaliyetlerine başlanıldığı vurgulandı.
Bölgede bulunan bir balıkçı teknesi tarafından saat 09.58’de denizden 1 düzensiz göçmenin sağ olarak kurtarıldığı bilgisinin alındığı kaydedilerek,

"Sahil Güvenlik Botları, Helikopteri ve müteakiben görevlendirilen Sahil Güvenlik Uçağı tarafından bölgede icra edilen arama kurtarma faaliyetinde, yarı batık vaziyette fiber bir tekne tespit edilmiş, saat 12.57’de Sahil Güvenlik Botu tarafından 2 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik Helikopteri tarafından 1 düzensiz göçmen sağ olarak denizden alınmıştır. Sahil Güvenlik Botları tarafından 24 göçmenin (13 yetişkin, 11 çocuk) cansız bedenine ulaşılmış, 3 göçmenin cansız bedeni de Sahil Güvenlik Dalış Timi tarafından fiber tekne içerisinden alınmıştır. İcra edilen arama kurtarma faaliyetinde toplamda 4 düzensiz göçmen sağ olarak kurtarılmış, 27 göçmenin cansız bedenine ulaşılmıştır. Kurtarılan göçmenlerin ifadelerinden 37 kişi olduklarının öğrenilmesi üzerine kayıp olduğu değerlendirilen göçmenleri arama faaliyetlerine halen devam edilmektedir" denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir