SPOR - 13 Temmuz 2017 Perşembe 12:13

Salih Erinç: "Herkes kılıfından çekilmiş bıçak gibi keskin ve sivri"

A
A
A
Salih Erinç: "Herkes kılıfından çekilmiş bıçak gibi keskin ve sivri"

Ankara ASKİ Güreşçisi Salih Erinç, 656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ndeki rakiplerini değerlendirerek, "Şu an herkes kılıfından çekilmiş bıçak gibi keskin ve sivri. Rakiplerimiz çok iyi hazırlanmış açıkçası" dedi.

Ankara ASKİ Güreşçisi Salih Erinç, 656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi İHA'ya açıklamalarda bulundu. Erinç, "Geçen sene güzel güreşler yaparak çeyrek finale kaldım. Bu benim açımdan sürpriz olmamıştı. Ama belki seyirciler için sürpriz olmuştur. Şimdi de 656. Kırkpınar Güreşleri'nin son virajına girdik. Hazırlıklarımızı tamamladık. Ankara ASKİ sporcusu olarak altın kemer için yarışacağız. Tabii iddialı isimler var ama biz de onların arasından sıyrılmak istiyoruz. Başkanımız Melih Gökçek bize bütün imkanları sundu. Bizler de terimizin son damlasına kadar mücadele edip Ankara'yı en güzel şekilde temsil etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Herkes çok iyi hazırlanmış"
656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ndeki rakipleri hakkında konuşan Salih Erinç, "Şu an herkes kılıfından çekilmiş bıçak gibi keskin ve sivri. Rakiplerimiz çok iyi hazırlanmış açıkçası. Sahada kıran kırana bir mücadele olacak. Ben bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Her şeyin başında inanmak ve çalışmak var. Çalışan insan o sahada hiçbir şeyden korkmaz" şeklinde konuştu.

"Ailem hep yanımdaydı"
Hem kayınpederi hem de antrenörü olan Şenol Basat ile Kırkpınar'da beraber mücadele edeceklerinin hatırlatılması üzerine ise Erinç, "Maddi kadar manevi destek de önemli. Babamın arkamda olması da benim için ayrı bir güç. Onun vereceği taktikler benim için çok önemli. O ve ailem her zaman benim arkamdaydı. Hep beraber olduk ve istişarelerde bulunduk. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur" diyerek sözlerini noktaladı. 

Uygar Aydın

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve 77 puan ile lider olan Amed Sportif Faaliyetleri Başkanı Aziz Elaldı, “Emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişi gelecek. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamı da 1 milyon insanın il dışından gelmesi. Bizim sevincimize ortak olmak için, karnavalımıza katılmak için gelecekler” dedi. Basın mensuplarıyla Kayapınar ilçesindeki Amedspor Şeyhmus Özer Tesisleri’nde bir araya gelen Elaldı, Iğdır maçı ile ilgili birçok sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Elaldı, stadyumun toplam kapasitesi 33 bin kişilik olduğunu, ama emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişinin geleceği öngörüldüğünü söyledi. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamına göre ise 1 milyon insan il dışından gelmesi beklendiğini aktaran Elaldı, “Bizim sevincimize ortak olmak için karnavalımıza katılmak için gelecekler. Bu gelen insanların çoğu stadyuma girip o şampiyonluk maçını birebir yaşamak istiyor. Bilet satışlarımız bitti. İki gündür bundan dolayı da bir takım tatsızlıklar oluştu. Böyle büyük organizasyonda eksiklikler olabiliyor. Ama nihayetinde talep çok fazla olduğu için ne kadar özen göstersek de illaki aksaklık oluyor. Taraftarlarımızdan, camiamızdan ve halkımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz" dedi. İl Spor Güvenlik Kurulu’nca yapılan toplantıda alınan taraftar yasağına ilişkin de konuşan Elaldı, “Iğdır’dan gelen arkadaşlarımız var. Biz onlarla beraber bu maçı izleyeceğiz. İskenderun’da yaptığımız tribünü burada yapacağız. Iğdır’dan isteyen taraftar gelsin, biz onları misafir edeceğiz” ifadelerinde bulundu.