ASAYİŞ - 01 Kasım 2015 Pazar 21:09

Sandıklar açıldı, olaylar çıktı

A
A
A
Sandıklar açıldı, olaylar çıktı

Seçim sonuçlarının açıklanmasıyla Diyarbakır ve Şırnak'ta olaylar çıktı.

Diyarbakır’da sandıkların açılmaya başlamasının ardından HDP il binası önünde toplanan yüzleri maskeli göstericiler, yolu trafiğe kapatarak, ateş yaktı. Grup, kendilerine müdahale etmek için olay yerine gelen polise de taşlarla saldırdı. Polis, gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ederken, grup içerisinden polise ateş de açıldı. 

Diyarbakır’da oy verme işleminin tamamlanıp, sandıkların açılmaya başlamasının hemen ardından HDP il binası toplanan kalabalık bir grup, kutlama yapmaya başladı. Grup, bir süre sonra HDP’nin oyunun düştüğünü görünce ise slogan atıp, eylem yapmaya başladı. HDP binasının bulunduğu caddeyi ateş yakarak, trafiğe kapatan grup, bununla da yetinmeyip, barikat kurmaya kalkıştı. Göstericiler, bir süre sonra olay yerine zırhlı araçlarla gelen polise de taşlarla saldırmaya başladı. Polis, grubu tazyikli su sıkarak dağıttı. Ancak göstericiler bir süre sonra yeniden toplanmaya başladı. Polis, bir kez daha gelerek, göstericilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Göstericiler de zırhlı araçlara taşlarla saldırırken, bu sırada grup içerisinden polise ateş de açıldı.
 

İDİL'DE OLAYLAR ÇIKTI

Şırnak'ın İdil ilçesinde sandıkların açılmasının ardından olaylar çıktı. İlçe genelinde karanlığın çökmesiyle birlikte silah sesleri yankılanmaya başladı.
İdil ilçesinde sandıkların sayılmasının ardından kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından rast gele silahlar sıkılmaya başlandı. Karanlık ile birlikte sıkılan silah sesleri ilçenin her yerinden duyulurken,  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.