EKONOMİ - 04 Ocak 2010 Pazartesi 11:28

Schneider'in Balkanlar ve Orta Doğu sorumlusu, Turhangil

A
A
A
Schneider'in Balkanlar ve Orta Doğu sorumlusu, Turhangil

Enerji yönetiminde global bir uzman olan Schneider Electric'in, bölgesel yapılanmasında yaptığı değişiklikler sonucu, Türkiye'nin önemi daha da arttı.

Balkanlar ve Orta Doğu Bölgesi'nde oluşturulan yeni organizasyon çalışmaları kapsamında, Türkiye'de başarılı çalışmaları ile dikkat çeken Schneider Electric Türkiye Genel Müdürü Turhan Turhangil, 27 ülkenin Başkanı oldu.

"SCHNEİDER ELECTRİC'İN GLOBAL BAŞARISINDA TÜRKİYE'NİN ROLÜ BÜYÜK"

Konuyla ilgili açıklama yapan Schneider Electric Başkanı ve CEO'su Jean-Pascal Tricoire, firmanın değişen organizasyon yapısında Türkiye'nin stratejik konumunun çok önemli bir etken olduğunu vurguladı. Tricoire, "Dünyada tüketilen enerjinin yüzde 72'lik kısmı için enerji verimliliği çözümleri sunan Schneider Electric, 2008 yılında 18,3 milyar Euro ciroya ulaşmış ve 110'dan fazla ülkede dünya çapında faaliyet gösteren bir enerji devi. Türkiye, Schneider Electric'in bu başarısında önemli bir paya sahip.
Bunun en önemli sebeplerinden biri çevresindeki bölgeye hakim olması" dedi.

"TÜRK İNSANINA DUYDUĞUMUZ GÜVEN BU KARARDA BELİRLEYİCİ ETKENLERDEN BİRİ OLDU"

Bu stratejik önemi daha da artıran diğer bir etkeni de belirten Tricoire, "Türk insanın yetkinliklerine duyduğumuz güven, belirleyici bir faktör oldu. Schneider Electric Türkiye Genel Müdürü Turhan Turhangil'in mevcut görevinin yanı sıra bölgenin başkanlığında da aynı başarıyı sürdüreceğine inanıyorum. Alınan organizasyonel karar ile, Türkiye'nin de içinde bulunduğu Balkanlar & Orta Doğu Bölgesi'nde daha da büyümeyi hedefliyoruz" dedi. 

Gerçekleşen organizasyonel değişiklik kapsamında Schneider Electric Türkiye Genel Müdürü Turhan Turhangil, Türkiye'nin yanısıra Arnavutluk, Makedonya, Kosova, Azerbaycan, Gürcistan, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan, Bulgaristan, Afganistan, Bahreyn, Kuveyt, Umman, Pakistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Kıbrıs, Irak, Lübnan, Ürdün, Suriye, İran, Suudi Arabistan Krallığı, Yemen, Sırbistan ve Karadağ'ı Türkiye ofisinden yönetecek.

Schneider Electric, faaliyet gösterdiği elektrik güç ve dağıtım, endüstri, bina ve konut pazarlarının yanısıra veri merkezi pazarlarında, yüzde 30'a varan oranda tasarruf sağlayan enerji verimliliği prosesleri yapıyor. 

İkisi İzmir'de olmak üzere, Türkiye'de 3 fabrika, 1000'i aşkın çalışan, 2 Arge merkezi ve yaklaşık 200 iş ortağı ile hizmet veren Schneider Electric başta Istanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere toplam 16 ilde çalışmalarına devam ediyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Frenleri tutmayan otomobil, 14 aracı biçti Ümraniye’de frenlerinin tutmaması sonucu kontrolden çıkan otomobil park halindeki 14 araca çarptı. Olay saat 21.45 sıralarında Ümraniye Armağanevler Mahallesi 23 Nisan Caddesi’nde meydana geldi. Frenleri tutmayan 34 DGK 750 plakalı Fiat marka ticari araç, seyir halindeyken Range Rover marka araca çarptı. Çarpışma sonucu lastiği fırlayan 34 DGK 750 plakalı hızını alamayıp 14 araca çarparak durabildi. Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmazken otomobillerde maddi hasar meydan geldi. Kazayı yapan sürücünün araçtan indikten sonra şok halinde olduğunu gören vatandaşların araması sonucu olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Maddi hasar meydana gelen bazı araçlar çekici yardımıyla götürülürken, kaza sonrası cadde polis kontrolünde trafiğe açıldı. Öte yandan kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü. Kazayı gören Zafer Karagül, "Bu yol tehlikeli. Yukarıdan gelen araba geldiği zaman bu aşağıdan yukarı araba çıkamıyor. Bu yolu tek yola çevirdikleri zaman veyahut yan yolla açtıkları zaman sıkıntı biraz azalabilir. Birkaç defa çöp kamyonu viraj alamadığı için oraya yuvarlandı. Gene bu dört yol ağzında 3-4 kere kazalar oldu. ’Ne oldu?’ freni tutmayan araba vura vura aşağı indi. Allah’tan büyük bir kazaya engel oldu" dedi. Başka görgü tanığı Serdar Burak Eker, "Doblo sürücüsü var bizim yaşlarımızda 2 tane çocuk, çok hızlı geliyorlar. Yerler de ıslak olduğu için hakimiyetini kaybetmiş. Önde bir panelvan vardı, ona sürttü. Sonra otomobile çarptı. Sonra jeep kurtulayım derken ona ön sağ kafasından çarptı. Sonra park halindeki araçlara çarparak tır dorsesinin orada durdu. Zaten Doblo’nun tekeri orada kaldı, kıvılcımlar falan çıkıyordu. Çocuk büyük ihtimalle şoktan dolayı sarhoş zannedildi, linç ettiler çocuğu. Polis geldi kaldırdı, ifade vermeye götürdüler. Kaldırıma çıkan araçlar oldu baya büyük maddi hasarlı kaza ama can kaybı yok. Ben 20 yaşındayım çocuk da benim yaşlarımda bir şey ama şoktan dolayı konuşamıyordu. Öyle üzüldüm kendisine" ifadelerini kullandı.