HDP - 03 Haziran 2015 Çarşamba 15:29

Sebahat Tuncel: Bütün sol ve sosyalist düşüncelere saygı duyuyoruz

A
A
A
Sebahat Tuncel: Bütün sol ve sosyalist düşüncelere saygı duyuyoruz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, bütün sol ve sosyalist düşüncelere saygı duyduklarını söyledi.

 

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Antalya’da cemevini ziyaret etti. Tuncel, Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şube Başkanı Hasan Kaya ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan Kaya, bütün sol ve sosyalist düşüncelere saygı duyduklarını belirterek, HDP ve CHP’nin bir arada koalisyon kurmalarının gönüllerinden geçtiğini söyledi.

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, farklı kültür ve inançların eşit yurttaşlık temelinde bir arada durabileceğini, bunun için demokratik ve özgürlükçü bir yaşam kurabilme iddiasıyla yola çıktıklarını kaydetti. Bölünen, ayrıştırılan, kimliklerin ve inançların birbirlerine düşman edildiği yerde barışmaya ve halkların kardeşliğine ihtiyaç olduğunu ifade eden Tuncel, "HDP’nin aday listelerinde tüm inanç gruplarından temsilciler yer alıyor. Bu adaylar Türkiye’nin her tarafında coşkuyla karşılandı. Bunun altında yatan şey de Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler çatışma savaşın insanlar tarafından kabul edilmediğidir. Barış meselesi herkes tarafından ortak bir noktadır. Klasik anlamda merkezi otoriter siyasi anlayışı açıp yerelde halkla birlikte halk adına, halkın adına siyaseti benimsemiş olmasıdır. Gergin siyaset değil, güler yüzlü siyasettir" diye konuştu.

Kadın özgürlüğü noktasında HDP’nin eşit temsilde de farklılık oluşturduğunu aktaran Tuncel, "Türkiye’de dışlanan bir toplumsal kesimle yeni bir Türkiye kurmamız mümkün. Alevilerin toplumda önemli bir yeri var. Aleviler hep katliamlarla anılmıştır. Alevilerin eşit yurttaşlık talebinin karşılık bulması için Aleviler ilk kez siyaset yapacak. Bu noktada adaylarımız var. Alevi toplumun sorunları HDP için siyaseti yapmak ve mücadelesini yapmaktır. Muhafazakar adaylarımız da var. Diyarbakır müftüsü bizimle. Çatıştıran, ayrıştıran değil, birleştiren noktadayız. AK Parti şimdiye kadar çatıştırdı. Alevileri meydanda yuhalattı. Sürekli çatışmayı körükledi. Biz buna karşı hepsinin birleştiren yan yana durabileceğimizi düşünüyoruz. Kimse adına siyaset değil, herkesin kendi siyasetini yapmasının önemli olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
Toplumun birbiriyle yüzleşmesi ve birbirine temas etmesinin önemli olduğunun altını çizen Tuncel, "Toplumlar da birbirine mesafeli duruyor. Yargılara dönen sonuçlar var. HDP’nin birlikte yan yana durması önemli. Bunu başaracağız. Tüm toplumsal kesimlerden HDP’ye büyük ilgi var. HDP’nin baraj aşması AK Parti’nin faşizanlaşan, otoriterleşen siyasetine tek barajlayacak olan HDP’nin koyacağını düşünen kesim var. HDP’nin barajı aşması Türkiye demokrasisi için de siyasette dönüm noktası olacaktır. Bir seçimle çok bir şey değişmez ama başlangıç yapmış oluruz. HDP’nin güçlü bir şekilde barajı yıkması, bu düzenle hesaplaşma açısından önemlidir" dedi.

Türkiye’de seçimin HDP ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında geçmeye başladığını savunan Tuncel, "Erdoğan, partiler arası bir seçimden ziyade Cumhurbaşkanlığını bırakıp AK Parti’nin eş başkanlığına soyundu. Biliyorsunuz eş başkanlık sistemini biz getirdik. Ne yazık ki AKP iki bıyıklı iki eş başkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan diğeri Başbakan Ahmet Davutoğlu. Ama bu kadar siyasete müdahale eden noktada karşılaşıyoruz ama bu siyasetten bıktığını kabul etmediğini gösteriyor. Cumhurbaşkanının siyasete bu kadar müdahale etmesi AK Parti oy veren taban açısından da rahatsız edici bir durum. Sahadayız, sokaktayız. İnsanlar Cumhurbaşkanının Cumhurbaşkanı, Başbakanın Başbakan olmasını istiyor ama durum karışmış. Eş başkan yürütüyorlar. 7 Haziran’da Türkiye’de yeni bir dönemin başlayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Tuncel, seçim barajının yıkılması halinde Türkiye’de yeni bir siyasi anlayışı inşa etmenin kolay olacağını aktardı. Kadın özgürlüğü noktasında ciddi sorunlar yaşandığını kaydeden Tuncel, "Kadına şiddet katliama dönüşmüş durumda. Taciz, tecavüz vakaları karşısında yeni bir başlangıç yapmak ve toplumun kurtuluşu diye ifade edilen düzeni kadınlar olarak kurmak zorundayız. Bunlar kadınların kaderi değildir. Ciddi bir çürümeyle karşı karşıyayız. Siyasilerin bu noktada önemli görevleri var. Erkek egemen toplumun kadına yönelik şiddetine tavır almak zorundayız. Alevi kurumların, toplumun ileri gelenlerinin sorumlulukları olduğunu düşünüyorum. Dur demek hepimizin görevidir. Kadınlar işçiler emekçiler öldürülüyor. Yoksullar dışlanıyor. Bu bir sistem sorunudur. Türkiye’nin geldiği tabloyu görüyoruz. Bütün bunlara dur diyecek siyaseti geliştirmek önemlidir" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim meydanlarında HDP’yi hedef alan açıklamalarını eleştiren Tuncel, şunları söyledi:

"7 Haziran akşamı Türkiye’de HDP, Türkiye siyasetine varlığını göstermiş olacak. Bizi bölmeye çalışanlara, birleştirici siyasetle yeni bir dönem olacak. Cumhurbaşkanı bunu görüyor olmalı. Cumhurbaşkanının HDP ile ilgili söylemlerinin samimiyetini topluma bırakıyoruz. Cumhurbaşkanının ortaya koyduğu siyaset, duruş son bir aydır gösterdiği çalıştığı performans aslında kendisinin Türkiye siyasetine müdahale ettiğin,i AK Parti’ye de iyilik değil kötülük yaptığını görülecek 7 Haziran’da. Tek stratejilerinin HDP’nin baraj altında kalması Erdoğan’ın başkan olması üzerine. Başkan olmayacak. HDP barajı aşacak ve Erdoğan başkanlık sistemini hayata geçiremeyecek.Onun karşısında söylenmiş bir manevra olarak görüyoruz. Cumhurbaşkanının bütün partilere eşit mesafede durması, ve o sarayda otursaydı daha hayırlı olurdu. Ama o, sarayda oturmadı sadece AK Parti için çalışma yürüttü. Ama iflas ettiğini gördük. Türkiye siyasetine de çok şey kaybettirdi. Kendi tabanlarında da rahatsızlık verdi. Bizim paramız yok. Devlet bütçesini 3 parti paylaşıyor. 7 Haziran’da artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak." 

İSA AKAR-ALPARSLAN ÇINAR

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Simge Aköz: “Motivasyonumuz tam, kupayı eve götürmek istiyoruz” Sultanlar Ligi final serisinin şampiyonluk maçında Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Eczacıbaşı Dynavit’in milli voleybolcusu Simge Aköz, “Bizim motivasyonumuz tam, kupayı eve götürmek istiyoruz. Onu da inanıyorum ki final maçında göstereceğiz” dedi. Eczacıbaşı Dynavit’in milli voleybolcusu Simge Aköz, 25-21’lik setlerle 3-0 kazanarak Sultanlar Ligi final play-off serisinde durumu 2-2’ye getirdikleri Fenerbahçe maçı sonrası İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine özel açıklamalarda bulundu. İlk olarak iyi bir reaksiyon göstererek şampiyonluk yarışını son maça taşıdıklarını söyleyen başarılı libero, “Bugün tertemiz bir oyun vardı sahada. Final serisine başladığımızda yolun uzun olacağına inanıyorduk. Aslında güçleri çok denk iki takımız. Çok da güzel bir voleybol ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. 3-0 kaybettiğimiz maçtan sonra 3-0 kazanarak çok iyi bir reaksiyon verdiğimizi düşünüyorum. Biz maça çıkmadan önce birbirimize sözler verdik. Bütün agresifliğimizi sahaya yansıtacağımızı söyledik ve bu takımın her bir bireyi bunu sahaya yansıttı. Çok büyük gurur duyuyorum” diye konuştu. “12 sene sonra umarım bu kupayı evimize götüreceğiz” Taraftarların desteğinden etkilendiğini ve 12 yıl sonra kupayı kazanmayı çok istediklerini belirten Simge Aköz, “Taraftarlarımız harika. Onlara çok teşekkür ediyorum. Bizleri hiç yalnız bırakmıyorlar. Tabii ki bir camia kulübüyle yarışmak mümkün değil ama onları işitmek, bizimle birlikte olduklarını bilmek çok güzel. Finalde görüşürüz diyorum. 12 sene sonra umarım bu kupayı evimize götüreceğiz” sözlerini kaydetti. “Motivasyonumuz tam, kupayı eve götürmek istiyoruz” Şampiyonluk için tam anlamıyla motive olduklarını ve finalde kupayı kazanmak için kenetlendiklerinin altını çizen milli voleybolcu, “Hem setler, hem de maçlar eşit şartlarda ilerliyor. Bir set 25-14 biz kazanıyoruz, bir set onlar kazanıyor. Bir maç 3-0 onlar kazanıyor, bir maç biz kazanıyoruz. Çok yoğun bir tempo. İki günde bir maç oynuyoruz. Hem mental, hem fiziksel olarak iyi olan takımın kupayı alacağına inanıyorum. Bizim motivasyonumuz tam, kupayı eve götürmek istiyoruz. Onu da inanıyorum ki final maçında göstereceğiz” ifadelerini kullandı.
Manisa Kaymakam Özdemir ve Başkan Aşkın Cemar’ı fuarda yalnız bırakmadı Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir ve AK Parti Kula İlçe Başkanı Eyüp Yavuz Aşkın, bu yıl 29. kez düzenlenen Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nın ana sponsoru olan Cemar Mermer ve Traverten’in standını ziyaret etti. Kula’nın istihdam ve ihracat noktasında önde gelen firmalarından biri olan Cemar Mermer ve Traverten’i doğaltaş sektörünün en büyük küresel buluşması Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda Kaymakam Özdemir ve Başkan Aşkın, VR sanal gerçeklik gözlüğü ile teknolojik bir gezinti yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen doğal taş sektörünün en büyük küresel buluşması Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, bu yıl 29. kez ziyaretçilerine kapılarını açtı. Son yıllarda olduğu gibi bu yıl da sektörün devleri arasında yerini alarak fuarın ana sponsoru olan Cemar Mermer ve Traverten, yerli ve yabancı ziyaretçilerinin yanı sıra protokol üyelerini de fuarın en gözde noktasındaki standında konuk ediyor. Bu çerçevede Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir ve AK Parti Kula İlçe Başkanı Eyüp Yavuz Aşkın, Cemar Mermer ve Traverten’in standını ziyaret ederek firmanın Genel Müdürü Yusuf Yalçın ile bir süre sohbet etti. Fuarın sektöre olan faydaları hakkında görüş alışverişinde bulunan Kaymakam Özdemir ile Genel Müdür Yalçın, Kula’nın tanıtılmasına da büyük katkı sağlayan fuarda bir süre ziyaretçiler ile sohbet etti. Gelişen teknolojiye de ayak uyduran Cemar Mermer ve Traverten tarafından hazırlanan VR sanal gerçeklik gözlüğü ile firmada teknolojik bir gezinti yapan Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, Cemar Mermer ve Traverten’in Kula’ya sağladığı katkılardan dolayı firma adına Genel Müdür Yusuf Yalçın’a teşekkür etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Cemar Mermer ve Traverten Genel Müdürü Yusuf Yalçın ise Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir ve AK Parti Kula İlçe Başkanı Yusuf Yalçın’a teşekkür ederek hem firmanın sektördeki gelişimine hem de Kula’nın dünya genelinde tanıtılmasına katkı sağlamaya devam edeceklerini söyledi.