ASAYİŞ - 29 Temmuz 2016 Cuma 22:12

Şehadet haberini kameralar eşliğinde veren kaymakam gözaltında

A
A
A
Şehadet haberini kameralar eşliğinde veren kaymakam gözaltında

Hatay’da şehit ailesine şehadet haberini kameralar eşliğinde veren Hassa Kaymakamı Mustafa Pala, darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Kaymakam Pala, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Kırıkhan ilçesinde gözaltına alındı. Pala, 15 Eylül 2015 tarihinde Hakkari'de terör saldırısı sonucu şehit düşen polis memuru Mehmet Tuhal'ın ailesine kameralar eşliğinde verdiği şehadet haberiyle gündeme gelmişti.

Konuyla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi. 

Seyit Aslan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Malatya’da 23 Nisan coşkusu Malatya’da, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen tören ve etkinlikler ile kutlandı. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında ilk olarak Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, öğrenciler ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Buradaki törenin ardından Merkez Spor Salonu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 104’üncü Yılı Kutlama Programı gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104. yılını ve dünyanın ilk çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir sevinç ve gurur içerisinde idrak ediyoruz. Atalarımızın, bu topraklarda özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi verirken gösterdiği azim ve kararlılık, bugün bizlere güç ve ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Vatanını ve kutsal değerlerini korumayı vazifelerin en yücesi sayan Aziz milletimiz; ’Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ şiarıyla 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı ile bir kez daha büyük iradesini ortaya koymuştur. Ulusumuzun milli egemenlik ile taçlandırdığı bu eşsiz zafer, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bayram olarak çocuklarımıza armağan edilmiştir" ifadelerine yer verdi. Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiği ve birçok acıların yüreklerde halen hissedildiği 6 Şubat depremlerine de değinen Bakır, "23 Nisan’ı sadece bayram olarak değil, aynı zamanda birlik ve beraberlik günü olarak da değerlendirmeliyiz. Bu zorlu süreçte, Malatya eğitim camiası olarak çocuklarımızın umudunu canlı tutmak ve yüzlerindeki tebessümü, gözlerdeki umudu ve canlı tutmak için büyük bir idare ile çalışmaktayız. Umudumuz; bu güzel şehrin en büyük sermayesi, her birimizin idaresi ise yaşayacağımız güzelliklerin göstergesi olacaktır" dedi. Bakır’ın konuşmalarının ardından öğrencilerin hazırladığı halk oyunları, tiyatro, jimnastik ve çeşitli gösteriler ile 23 Nisan kutlandı. Törene Vali Ersin Yazıcı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 2. Ordu İdari Kurmay Başkanı Tuğgeneral Mustafa Er ile ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri veliler ve öğrenciler katıldı.
Burdur 23 Nisan’da Vali koltuğuna oturan öğrenci; “Bir gün bu gerçekten bu koltuğa oturunca görevimizin hakkını vereceğiz.” 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Vali Türker Öksüz makamını temsili olarak Bahçelievler Şehit Sıdkı Kara İlkokulu 4. Sınıf Öğrencisi Nursel Gürol’a devretti. Makam koltuğuna oturan öğrenci Nursel Gürol yaptığı açıklamada; “Öncelikle bu makama oturmak benim için çok gurur verici, şu an çok mutluyum. Mutlu olmamın nedenlerinden birisi de Atatürk’ün bu özel günü biz çocuklara armağan etmesidir. Bir gün bu makamlara bizler oturacağız. Oturduğumuzda görevimiz her ne olursa olsun bunu hakkı ve layıkıyla yapacağız. Bize bu konuda yardımcı olan öğretmenlerimize ve ailelerimize teşekkür ediyorum. Başta Burdur’da bulunan çocuklar olmak üzere tüm Türkiye ve Dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. 23 Nisan Türkiye’de ve dünyada ilk ve tek çocuk bayramıdır. Bize bu bayramı armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle ve minnetle anıyorum. Bu koltukta oturmaktan büyük onur ve kıvanç duyuyorum. Çünkü ben bu koltuğa sadece Nursel Gürol olarak değil aynı zamanda başta okulum olmak üzere Burdur’daki tüm çocukları temsilen oturuyorum. Güller, göller, gönüller ve lavantalar şehri Burdur’umuzun Valisi olma gururunu ve onurunu bana yaşatan Valimiz Sayın Türker Öksüz’e çok teşekkür ediyorum" dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci ile birlikte Valilik makamına gelen öğrenciler Vali Türker Öksüz’e çiçek takdim ederken Vali Türker Öksüz tarafından öğrencilere de hediye verildi.