GÜNDEM - 22 Şubat 2017 Çarşamba 13:32

Şehidin ismi yeni doğan oğlunda yaşayacak

A
A
A
Şehidin ismi yeni doğan oğlunda yaşayacak

İstanbul Vezneciler’de teröristler tarafından yapılan bombalı saldırıda şehit düşen polis memuru Kadir Cihan Karagözlü’nün eşi Gülçin Karagözlü, şehit polis memuru Kadir Cihan Karagözlü’nün oğlunu dünyaya getirdi.

7 Haziran 2016 günü, Vezneciler'deki hain bombalı saldırıda şehit düşen Kadir Cihan Karagözlü’nün Gülçin Karagözlü, eşini kaybettikten 20 gün sonra hamile olduğunu öğrendi. Şehit eşinin emanetini karnında 9 ay taşıyan Gülçin Karagözlü, bugün doğum yaptı, şehit eşinin ismini verdiği oğlunu dünyaya getirdi.

Şehit eşi Gülçin Karagözlü ve ailesinin mutluluk ve hüzün gözyaşlarının yaşandığı hastane odasında gözyaşları sel oldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, şehit eşini yalnız bırakmadı.

“Babasının ismini vereceğiz”

Mutluluğu ve hüznü bir arada yaşayan şehidin eşi Gülçin Karagözlü, narkoz etkisi ile yaptığı açıklamada “Eşim şehit olduktan 20 gün sonra öğrendik. Haberi yok şuanda, hayırlısı olsun inşallah vatana, millete. Babasının adını vereceğiz” dedi.

Oğlunun yerine torununun emniyet müdürü olması için çaba harcayacağını söyleyen şehit polis Kadir Cihan Karagözlü’nün babası Zeki Karagözlü, “7 Haziran’da Vezneciler’de şehit olan 7 polis memurundan birisiydi benim oğlum. 9 aylık evliydi, şehit olduktan 1 hafta sonra gelinimizin hamile olduğunu öğrendik. İstanbul’dan buraya geldik, doğum gerçekleşmesi için. Bir oğlumuz olacak, oğlumuzun yerine onu da inşallah emniyet müdürü yapacağız. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan Beye çok teşekkür ediyorum, bizi sahiplendiler. Çevik Kuvvetten Damla komiserime teşekkür ediyorum. Oğlumuzun ismini koyacağız. Onun gibi karakterli, düzgün bir insan olur. İnşallah oda babasının yolunda devam edecek” diye konuştu.

Şehidin annesi Mükerrem Karagözlü ise ”Çocuğum şehit oldu. Ankara’ya geldim. Çocuğumun bir oğlu oldu. Onun sevinciyle buraya geldim. Düşmanlar sevinmesin, bir ölür bin diriliriz. Bu vatanı kimseye bırakmayız, bırakmayacağız da. Emniyet mensuplarına herkese çok teşekkür ederim. Bize sahip çıktılar. İnşallah Cihan’ımı da polis yapmayı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Şehit eşi Gülçin Karagözlü’nün babası Metin Turan da damadının yerinin cennet olduğunu bildiğini kaydederek, “Bugün güzel bir olay için burada toplandık. Kızım ameliyata gitti. Bir torun bekliyoruz, onun sevincini yaşıyoruz. Babasının şehit olmasından dolayı torunumuz bizim için çok değerli, keşke babası da olsaydı, bu mutlu günü görseydi, çok arzulardım. Umuyorum ki o bizim şuan aramızda görüyor, duyuyor. Babasının ismini yaşatacak Bilal Cihan, Allah ona ve annesine uzun ömürler versin. Ona en iyi yaşam standartlarını sunmak bizlerin en büyük vazifesi olacak, düşmanlar sevinmesin bir Bilal Cihan daha geliyor. Bu vatan için o da gerekli yerlere gelecektir. Damadımın mekanı cennet biliyorum” açıklamasında bulundu.

“İnşallah vatanımıza çok güzel hizmetler yapacak”

Aileyi hastanede ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betul Sayan Kaya, ailenin her zaman yanlarında olduklarını söylerken, yeni doğal bebeğe ise hediye taktı. Bakan Kaya “Doğum yapacağını bildiğim için ziyaret etmek istedim. Bilal Cihan ismin verdikleri evladımızı Allah sağlıklı, vatana, millete hayırlı evlat eylesin. Dünyaya gelen her can bizim için bir umut, inşallah vatanımıza çok güzel hizmetler yapacak. Biz her zaman şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Onlar bize şehidimizin emaneti, bugünde bu mutlu günde yanlarında olmak bizde huzur ve mutluluk verdi” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Yılmaz, görevi ecrin Naz Atar’a devretti Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu, İstanbul Lider Koleji 3. sınıf öğrencisi Ecrin Naz Atar’a devrettiği anlar renkli anlara sahne oldu. 23 Nisan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmesi, her yıl büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz, bayramı özel bir etkinlikle kutladı. Ecrin Naz Atar’ı kapıda, “Hoş geldiniz Başkanım” diyerek karşılayan Başkan Avukat Umut Yılmaz, görevini bir günlüğüne İstanbul Lider Koleji 3. sınıf öğrencisi Ecrin Naz Atar’a devretti. Başkanlık koltuğuna oturan genç öğrenci, belediye başkanı olarak görev yaptı. Koltuğu devreden Başkan Umut Yılmaz, “Bugün, 23 Nisan. Sizin bayramınız. Makam sizin. Talimatlarınız varsa beklerim” dedi. Çaresiz kaldığınızda Atatürk gibi düşünün Koltuğa oturan Başkan Ecrin Naz Atar, “Ulusal egemenliğimiz için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açtığı günü biz çocuklara armağan eden ülkemizin kurucusu ebedi liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e, tüm dünya çocuklarının adına minnettar olduğumuzu bildiriyoruz. Bugünün küçükleri olan bizler, yarın genç bireyler olduğumuzda, bizlere emanet edilen Cumhuriyetimize, ilelebet sahip çıkacağız. Bugün, ülkemizi yöneten tüm büyüklerimize, sizlerin huzurunda Norveç atasözünü hatırlatmak istiyorum. “Çaresiz kaldığınızda Atatürk gibi düşünün.” Biz, büyüdüğümüzde de öyle düşüneceğiz. Dileğim; tüm dünya çocuklarının sevgi, barış, dostluk ve huzur içinde her günlerinde bayram coşkusuyla yaşamalıdır. Bugün bana koltuğunu devrederek onurlandıran Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’a teşekkür ederim. Tüm dünyaya armağan edilen çocuk bayramı kutlu olsun” dedi. Ecrin Naz Atar, konuşmanın ardından ilçedeki yeşil alan miktarının artırılması için park ve sokak hayvanları için veteriner talimatlarını verdi.
İstanbul Şişli’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yurdun dört bir yanında olduğu gibi Şişli’de de törenle ve özel etkinliklerle kutlandı. Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın koltuğunu devrettiği Halide Edip Adıvar İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Doğa İçli, Şişli’deki okulların boyanması talimatını verdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Halide Edip Adıvar İlkokulu öğrencileri saat 10.30’da Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ı makamında ziyaret etti. Başkan Şahan, koltuğunu Doğa İçli’ye devretti. Ziyarette, 3’üncü sınıf öğrencisi olan Doğa İçli, Yağız Eren Balaban ve Kıvanç Üvez, Başkan Şahan’a çiçek takdim etti. Şahan, koltuğunu 9 yaşındaki Doğa İçli’ye bıraktı. Başkanlık koltuğuna oturan İçli, Şişli’deki okulların boyanması talimatını verdi. Programın sonunda hatıra fotoğrafının ardından ziyarete gelen öğrencilere Başkan Şahan tarafından hediye verildi. Maçka Sanat Parkı’nda tören Resul Emrah Şahan, Maçka Sanat Parkı’nda düzenlenen resmi törene de katıldı. Törende Şahan’ın yanı sıra Şişli Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ve ilçedeki kamuya ait kurum ve kuruluşların müdürleri de hazır bulundu. Başkan Şahan, daha sonra Şişli Selahattin Eyyubi Ortaokulu’nda gerçekleşen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programına katıldı. Çocuklar doyasıya eğlendi Öte yandan Şişli Belediyesi’nce Maçka Parkı’nda ve Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde “Çocuk Şenliği” programı ile birbirinden renkli etkinlikler düzenlendi. Bilim ve deney gösterileri, dans, müzik ve okul gösterileri, sihirbazlık gösterileri, bubble şov gibi etkinliklere katılan çocuklar doyasıya eğlendi. Şişli Belediye Başkanı Şahan’ın da çocuklara eşlik etmesiyle renkli görüntüler ortaya çıktı.