GÜNDEM - 13 Kasım 2018 Salı 14:05

Şehit babaya son öpücük

A
A
A
Şehit babaya son öpücük

Şırnak’ta şehit olan Uzman Çavuş Ünal Olgun, Bursa’da binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

PKK’lı teröristlere yönelik operasyonların sürdüğü Gabar dağının Gömeç kırsalında 2 asker şehit oldu. Şehit olan askerden Uzman Çavuş Ünal Olgun, Bursa’nın Gürsu ilçesinde Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Çocukları asker selamı verdi 

Öte yandan şehidin çocukları Mesut ile Ceren babalarına son kez asker selamı verdi. Babasının komando beresini takan çocuklar, şehidin fotoğrafını öptü. Cenazeye katılan baba Asım, anne Güleser ve eşi Ceylan Olgun güçlükle ayakta durdu. Bir askerin kucağında bulunan küçük Ceren, babası top aracına bindirildiği sırada arkasından son kez el salladı. Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ve Efkan Ala acılı babanın elini tuttu. Şehit, ilçe kabristanına defnedildi. 

Şehit babaya son öpücük

Cenazeye Bursa Valisi Yakup Canbolat, milletvekilleri Efkan Ala, Hakan Çavuşoğlu, Faruk Çelik, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, siyasi partilerin milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

Samet Doğru - Ahmet Faruk Çabuk - Hakan Gönül

Şehit babaya son öpücük

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Buharkent eski başkanlarından Köprülü son yolculuğuna uğurlandı Aydın’ın Buharkent ilçesinde 1994-2004 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Nazmi Köprülü 79 yaşında hayatını kaybederken, Köprülü düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı. Geçtiğimiz yıl açık kalp ameliyatı olan ve bir süredir de yaşlılığa bağlı rahatsızlığı devam ettiği için tedavisi sürmekte olan Nazmi Köprülü, sabah saatlerinde yaşamını kaybetti. Köprülü için görev yaptığı memleketi Buharkent’te cenaze töreni düzenlendi. İkindi namazına müteakiben Çarşı Camii’nde düzenlenen cenaze törenine Buharkent Kaymakamı Cuma Omurca, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Köprülü ailesi ve aile yakınları, iş ve siyaset dünyasının tanınmış isimleri ve vatandaşlar katıldı. İlk tören Buharkent Belediyesi önünde gerçekleştirildi. Köprülü’nün özgeçmişinin okunmasının ardından Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Köprülü ile ilgili hatıralarını ve hizmetlerini anlattı. Başkan Erol, “Nazmi Köprülü Başkanımız Buharkent’e güzel hizmetler ve eserler bıraktı. Biz kendisinden razıyız. Allah da ondan razı olsun inşallah. Kendisine rahmet, acılı ailesine ve yakınlarına da başsağlığı diliyorum” dedi. İkinci tören ise ikindi namazına müteakip Buharkent çarşı camide gerçekleştirildi. Kılınan namazın ardından Köprülü için helallik istendi. Namazın ardından merhum Köprülü, Buharkent Belediye Mezarlığı’na defnedildi. Doğumu da ölümü de anlamlı günlerde oldu 1945 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü hayata gözlerini açan Nazmi Köprülü, yine anlamlı bir gün olan TBMM’nin kuruluş günü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 79 yaşında iken hayata gözlerini yumdu. 1994-2004 yılları arasında 10 yıl Buharkent Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Köprülü, geçtiğimiz yıl geçirdiği açık kalp ameliyatının ardından uzun süredir tedavi görmekteydi. Nazmi Köprülü, evli, 2 çocuk ve 2 torun sahibiydi.