GÜNDEM - 23 Mart 2017 Perşembe 18:15

Şehit Kaymakam Safitürk’ün doğum tarihi kadar fidan diktiler

A
A
A
Şehit Kaymakam Safitürk’ün doğum tarihi kadar fidan diktiler

Sakarya’da ‘Orman Haftası’ nedeniyle Mardin’in Derik ilçesinde şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk anısına doğum tarihi kadar fidan toprakla buluşturuldu.

Tüm ülkede kutlanan 21 Mart Dünya Ormancılık günü Sakarya’da da bir dizi etkinlikle kutlandı. Etkinlik kapsamında Mardin Derik ilçesinin Kaymakamı iken uğradığı bombalı saldırı sonucu şehit olan Muhammet Fatih Safitürk’ün anısına dikim töreni gerçekleşti. Arifiye ilçesinde yeni kurulan Arifiye Şehit Muhammet Fatih Safitürk Anadolu Lisesinde gerçekleşen programa; şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün babası Asım Safitürk, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, öğrenciler, öğretmenler ve davetliler katıldı. Saygı duruşunun bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Orman Bölge Müdürü Okan Kurşun bir konuşma yaptı. Konuşmalar sonrasından Asım Safitürk, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş Şehit Kaymakam Safitürk’ün anısına dikilen ağaçlara can suyu verdi.

Coş: “1981 adet fidan dikiyoruz”

Ağaç dikim sonrası açıklama yapan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, “Orman Haftası dolayısıyla, Şehit Muhammet Fatih Safitürk ismi verdiğimiz lisede rahmetli şehidimizin babası Asım hocamızla beraber fidan diktik, gençlerimizle, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve misafirlerimiz ile beraber. Bugün buraya rahmetli şehidimizin doğum tarihi olan 1981 yılına izafeten 1981 adet fidan dikiyoruz. Onun aziz hatırasına buradan dualarımızla da eşlik ediyoruz” dedi.

Safitürk: “16 Nisanda milletimiz daha duyarlı olsun”

16 Nisan’da milleti daha duyarlı olması konusunda uyaran Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün babası Asım Safitürk, “Başta vali bey, müdürlerimiz, kaymakamımız, öğretmen ve öğrencilerimiz bu güzel günü yaşattıkları için hepsine teşekkür ediyorum. Bu vesile ile şehitlerimize başta bizim şehidimiz olmak üzere, 15 Temmuz şehitlerine, Çanakkale şehitlerimize Mehmet Akif’in ‘Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı’ cümlesini göz önünde bulundurarak, milletimizin bu hususta gelecek 16 Nisan’da daha duyarlı olmasını buradan söylemek istiyorum. Bayraklar inmesin diye, ezanlar dinmesin diye, vatan ve millet bölünmesin diye, dahili ve harici düşmanlara fırsat verilmesin diye 16 Nisan’da milletimiz uyanık olmalı. Dostumuzu, düşmanımızı bilmeliyiz. Böylece birlik ve beraberlik başta başkomutanımız Reis-i Cumhur olmak üzere, çok muhterem, çok sevdiğim vali beyimiz hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadılar, yavrumuz şehit olduğundan beri. Milletimiz hep bizim yanımızda oldular, yavrumuz şehit oluncaya kadar bizim yavrumuz, sadece bizim çocuğumuz olduğunu düşünüyordum ama şehadet ile beraber bütün milletimizin çocuğu olduğunu, bütün milletin şehidi olduğunu görmek beni doğrudan doğruya çok büyük teselli ediyor. Milletimiz var olsun, sağ olsun” diye konuştu. 

Burak Can Tokyürek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Başkan Ekim meyve fidesi dağıttı Akçaabat Kaymakamlığı, Akçaabat Belediyesi. DOKAP ve Akçaabat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Akçaabat’taki çiftçilere ücretsiz meyve fideleri dağıtıldı. Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Akçaabat’ta tarımsal kalkınmayı sağlamak, ürün çeşitliliğini arttırmak, çiftçileri ve üretimi desteklemek amacıyla proje bazında belirlenen kriterlere uyum sağlayan çiftçilere Isebella Üzümü, Trabzon Hurması, Kızılcık, Ahududu ve Böğürtlen meyve fidesi dağıtıldı. Meyve fidanı dağıtımı programında konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Önceden Akçaabat’ımızda tütün yetiştiriliyordu. Zamanla tütün yerini fındığa bıraktı. Şimdi ise çiftçilerimiz fındığa ve Akçaabat’ta yetiştirilen diğer tarım ürünlerine alternatif olabilecek, ekonomik getirisi daha fazla olan ürünler yetiştirmek istiyor. Biz de çiftçilerimize destek oluyoruz. Akçaabat’ımızın iklimi elverişli, toprakları verimli. Şehrimizin bu avantajını kullanarak Akçaabat’ımıza uygun meyve fideleri yetiştiriciliğini destekliyoruz. Akçaabat’ta alternatif olarak meyve yetiştiriciliğine Süper Meyve Aronya ile başladık. Şimdi de Isebella Üzümü, Trabzon Hurması, Kızılcık, Ahududu ve Böğürtlen gibi meyve fideleri ile devam ediyoruz. Akçaabatımızın tarımsal potansiyelini sonuna kadar en verimli ve en doğru tarım uygulamalarıyla kullanmakta kararlıyız” dedi. Buzağı tohumlama ücretsiz olacak Başkan Osman Nuri Ekim, konuşmasında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Akçaabat Belediyesi arasında yapılacak olan protokol neticesinde Akçaabat’taki hayvancılığa destek vermek amacıyla buzağı tohumlama uygulamasının da ücretsiz bir şekilde yapılacağını da duyurdu. Protokol için Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile gerekli hazırlıkların devam ettiğini belirten Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Tarım ve Orman Bakanlığı ile Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğümü ve belediyemiz işbirliğinde Akçaabat’ımızda hayvancılığı destekleyecek bir protokol hazırlıyoruz. Çiftçilerimize şimdiden müjdesini vermek istedim. 2 bin Türk Lirası civarında olan buzağı tohumlama uygulaması protokolün imzalanması ile birlikte ücretsiz olacak. Uygulama aşamasında ilk olarak pilot köyler ve mahalleler seçilecek. Allah’ın izniyle de Ramazan bayramından sonra bu uygulamaya başlayacağız. İlerleyen süreçlerde tüm bu uygulamalardan verimli sonuçların alınmasıyla birlikte Akçaabat’ımızdaki tüm çiftçilerimiz yararlanacak. Söz verdiğimiz gibi her zaman çiftçimizin yanındayız“ diye konuştu.