GÜNDEM - 06 Ocak 2017 Cuma 13:28

Şehit polis Fethi Sekin kimdir?

A
A
A
Şehit polis Fethi Sekin kimdir?

İzmir Adliyesi önünde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen ve büyük bir faciayı önleyen kahraman polis memuru Fethi Sekin kimdir?

 Şehit polis Fethi Sekin  İzmir Adliyesi önünde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düştü ve büyük bir faciayı önledi.

1 Kasım 1973 doğumlu evli ve 3 çocuk babası olan 22 yıllık polis memuru Fethi Sekin’in, özgeçmişi şöyle:
Mehmet Zeki ve Hatun Fethiye Sekin’in çiftinin 7 çocuğundan biri olan şehit polis memuru Fethi Sekin, Elazığ’ın Baskil ilçesi Doğancık köyünde dünyaya geldi. İlk, orta ve liseyi Elazığ’da okuduktan sonra başarılı bir şekilde sınavına girdiği Polis Meslek Yüksek Okulu’nu kazandı. 1995 yılında Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun olan şehit Sekin, ilk olarak Kilis’te göreve başladı. 1999 yılında Bingöl’e atanan Sekin, 2002 yılında şark hizmetini tamamlayarak İzmir’e tayin oldu. Yaklaşık 14 yıldır İzmir’de görev yapan şehit Sekin’in naaşı bugün Elazığ’a getirilecek, yarın ise törenle son yolculuğuna uğurlanacak.

10 Kasım’da annesini kaybeden, babası Mehmet Zeki Sekin’in de rahatsızlığı nedeniyle ameliyat geçirdiği ve hastanede olduğu öğrenilen şehit Sekin’in yakınları, şehidin, ailenin en büyük çocuğu olduğunu ve polis olduktan sonra kardeşlerinin okuması için büyük çaba gösterdiğini belirtti.

Şehit Sekin’in bir kardeşinin polis, bir başka kardeşinin de öğretmen olduğu belirtildi.
Öte yandan, facebook şehit Fethi Sekin’in sosyal medya hesabını “Anılaştırılmış hesap” olarak değiştirdi. Sosyal medya üzerinde birçok kişi Sekin ile ilgili anısını paylaşırken, kahramanlığı ile ilgili de gurur duyduklarını belirtti. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başkan Erdem: “Salça ihracatının önü açılmalı” Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, salçalık domateste uygulanmak istenen ihracat kotasının acilen kaldırılması gerektiğini belirtti. Başkan Erdem, kotanın kalkmaması halinde sanayici ve çiftçiyi zor bir durumun beklediğini ifade etti. Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, domates salçasına uygulanan kotanın kalkmaması halinde sanayici ve çiftçiyi çok vahim bir durumun beklediğini belirtti. Başkan Erdem, ”Türkiye’de 2022 yılında salçalık domates ekim alanlarımız 330 bin dekar iken 2023 yılında 480 bin dekarlara kadar çıktı. Bu artış hem ülke içindeki salça tüketimini fazlasıyla karşılıyorken hem de ihracat yolunu açıyor. Fakat ihracatta konulan kotalar başta salça sanayimizi sonra çiftçimizi ve diğer paydaşları inanılmaz şekilde yoruyor. Bununla birlikte ülke ekonomisine, istihdama büyük zararlar veriyor. Bu dönemde Türkiye’nin artan ihracat potansiyelini doğru bir matematik yapılarak iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Salça sanayicimizin önü şimdiden açılmalı. Salça üretimi zamanı geldiğinde sanayicimiz sıkıntıya girmemelidir. Sanayici sıkıntıya girdiğinde çiftçilerimiz, işçilerimiz, nakliyecilerimiz, esnafımız vs. tüm paydaşlarımız sıkıntıya giriyor. Bu büyük çarkın dönüşü görülmeli ve şimdiden önlem alınmalıdır. Köprüden sonraki son çıkıştayız. Bu kota ya tamamen kaldırılmalı veya sınırları genişletilmelidir” dedi.