GÜNDEM - 04 Şubat 2016 Perşembe 14:06

Şehit uzman çavuşun nişanlısından yürek yakan feryat

A
A
A
Şehit uzman çavuşun nişanlısından yürek yakan feryat

Diyarbakır’da PKK’lı teröristlerce girdiği çatışmada yaralanarak hastanede şehit olan Uzman Çavuş Göksal Cin memleketi Zonguldak’ta son yolculuğuna uğurlandı. Şehit uzman çavuşun nişanlısının sözleri yürekleri dağladı.

Şehidin naaşı Atatürk Devlet Hastanesi’nden alınarak Elvanpazarcık beldesine bağlı Çalca Mahallesi’ne getirildi. Bir ay önce izne gelen 24 yaşındaki Uzman Çavuş Göksal Cin’in yaklaşık iki ay önce nişanlandığı öğrenildi. Acı haberi alır almaz Kayseri’deki evinden Zonguldak’a gelen şehidin nişanlısının feryatları yürekleri dağladı.

“PAŞAM; HANİ EVLENECEKTİK”
Şehidin nişanlısı Büşra Aslan ise konvoyu karşısında görünce sinir krizleri geçirdi. Cenaze aracındaki nişanlısına “Paşam” diye feryat eden Büşra Aslan, “Beni nereye bıraktın gittin. Hani evlenecektik” dedi.
Şehit Uzman Çavuş Göksal Cin’in naaşı askerlerin omzunda cenaze aracından alınarak evinin önüne getirildi. Anne Azime, abla Zeynep, baba Şaban Cin ile şehidin nişanlısı Büşra Aslan tabutun önünde gözyaşı döktü. Güçlükle ayakta durabilen şehidin nişanlısı zaman zaman baygınlık geçirdi.

“BU ACIYA DEĞER Mİ GÖKSAL’IM?”
Büşra Aslan, önümüzdeki aylarda evlilik planları yaptıklarını söyleyerek tabutun önünden ayrılmak istemedi. Nişanlısının tabutunu bir an olsun yalnız bırakmayan Aslan, “Hep borcumuz var diye değil mi bunlar? 5 bin TL için şehit oldun. Bu acıya değer mi Göksal’ım? Ben senin ciğerinde yatarım. Açın bu tabutu ben de gireceğim yanına. Benim kadar kimin içi acıyor aşkım” diye feryat etti.  Aslan’ın ısrarı üzerine şehidin tabutu açıldı. Alandaki kalabalığın uzaklaştırılmasının ardından Büşra Aslan’a şehidin naaşı gösterildi.

AİLE MEZARLIĞINA DEFNEDİLDİ
AK Parti ve CHP Zonguldak Milletvekillerinin yanı sıra Vali Ali Kaban, Tuğgeneral Birol Şimşek ile çok sayıda protokol üyesinin katıldığı cenaze namazını ise İl Müftüsü Mürsel Öztürk kıldırdı. Cenaze namazının ardından şehidin naaşı yapılan duaların ardından aile mezarlığına defnedildi.  

İLHAN GÖKÇEN-ONUR ALTINDAĞ-SERTAÇ ÖZDEMİR

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kocaeli Büyükşehir’den yaşananlarla ilgili açıklama Şehir hastanesinin çevresinde yapılan düzenlemeler sırasında İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları karşı karşıya gelmişti. Yaşananlarla ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı. İddiaya göre İzmit Belediyesi ekipleri, şehir hastanesi yanında bulunan ve Tavşantepe Mahallesi’nde kalan sokağın asfalt çalışması için bölgeye gitti. Bu sırada aynı sokakta çalışma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile İzmit Belediyesi çalışları karşı karşıya geldi. İki grup arasında zaman zaman kavgalar da yaşanırken, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet bölgeye geldi. İzmit Belediyesi ekibi ile gelen grupta yer alan bir kişi İzmit Belediyesi meclis üyesi İbrahim Efe’yi ittirdi. Yere düşen İbrahim Efe’ye İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile yanında bulunanlar, "Kendini yere atıyorsun, numara yapma" diye tepki gösterdi. Bu sırada Fatma Kaplan Hürriyet’in yanında bulunan bir kişi de yere düştü. Yaşananlarla ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "İzmit Belediyesi’nin değil şehir hastanesi sorumluluğunda olan alana, şehir hastanesi yönetiminin daveti ile vatandaşların ulaşım kolaylığını sağlayacak kapı düzenlemesini yapmak üzere gitmiş olan çalışma arkadaşlarımız, İzmit Belediyesi ekiplerinin engellemesi ile karşılaşmış ve çıkan arbedede çalışma arkadaşlarımız darp edilmiştir. Takdir halkımızındır" denildi.