GÜNDEM - 06 Aralık 2015 Pazar 17:15

Şehitlerimize gözü yaşlı veda!

A
A
A
Şehitlerimize gözü yaşlı veda!

Şırnak’ın Cizre ilçesinde şehit olan iki askerimiz ile Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehit olan polisimiz gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde şehit olan iki askerimiz ile Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehit olan bir polisimiz gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Şehit Astsubay Mehmet Burak Demirci

Şehitlerimize gözü yaşlı veda!

OSMANİYELİ ASTSUBAY MEHMET BURAK DEMİRCİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir otomobil tamircisine gelen askerlere, teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu şehit düşen astsubaylardan Mehmet Burak Demirci'nin (24) cenazesi, memleketi Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde gözyaşları içerisinde toprağa verildi.
Şırnak'ta düzenlenen askeri törenin ardından şehit Astsubay Mehmet Burak Demirci'nin naaşı uçakla Gaziantep'e, buradan da askeri helikopter ile Düziçi ilçesine getirildi. Şehit astsubayın cenazesi önce ailesinin oturduğu Uzunbanı Mahallesi'ndeki baba ocağına helallik için getirildi. Daha sonra şehidin cenazesi, törenin yapılacağı Düziçi İrfanlı Merkez Camii'ne getirildi. Şehit astsubayın kısa özgeçmişinin okunmasının ardından Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul cenaze namazını kıldırdı. Cenaze namazında şehidin babası Selahattin Demirci, annesi Hatice Demirci eşi Hümeyra Demirci ve yakınları güçlükle ayakta durabildi.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit astsubayın naaşı omuzlara alınıp cenaze aracına konularak Düziçi Çamlık Mezarlığı'na götürülüp burada defnedildi.
2011 yılında göreve başlayan Mehmet Burak Demirci'nin, geçtiğimiz yıl polis memuru Hümeyra Demirci ile evlendiği ve 1.5 ay önce Selahattin ismini verdikleri bir erkek çocukları olduğu öğrenildi.
Cenaze törenine Osmaniye Valisi Kerem Al, AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Doç.Dr. Suat Önal, Mücahit Durmuşoğlu ,MHP Osmaniye Milletvekili Doç.Dr. Ruhi Ersoy, askeri ve idari yetkililerin yanı sıra yaklaşık 5 bin kişilik bir vatandaş topluluğu katıldı.  

KAHRAMANMARAŞ ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Şehit polis memuru Mustafa Katırlı’nın naaşı Diyarbakır’da düzenlenen resmi törenin ardından hava yoluyla Kahramanmaraş’a getirildi.

Havaalanında yapılan karşılamanın ardından şehit Mustafa Katırlı’nın cenazesi Pazarcık ilçesindeki baba ocağına götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, dualar eşliğinde tören için Ulu Camii'ne getirildi.

Ulu Camii’nde düzenlenen cenaze törenine, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş milletvekilleri ile yüzlerce vatandaş katıldı.

Ulu Camii’nde ikindi namazına müteakip düzenlenen tören, şehidin öz geçmişinin okunmasıyla başladı.
Diyarbakır’da görev süresi dolmasına rağmen tayin istemediği öğrenilen şehit Özel Harekat Polisi Mustafa Katırlı’yı meslektaşları yalnız bırakmadı.
Şehit Mustafa Katırlı’nın cenazesi daha sonra aile mezarlığında toprağa verildi. 

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ GAZİANTEP'TE TOPRAĞA VERİLDİ

Şırnak’ın Cizre ilçesindeki terörist saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Uzman Çavuş Halil Karakuşoğlu, memleketi Gaziantep'te son yolculuğuna uğurlandı.
Görev yeri olan Şırnak'ta düzenlenen askeri törenin ardından hava yolu ile Gaziantep'e getirilen Şehit Uzman Çavuş Karakuşoğlu'nun naaşı, Nizip ilçesinde bulunan ağabeyi Mustafa Karakuşoğlu'nun evine helallik için son kez getirildi. Daha sonra Nizip Merkez Hatice Kübra Camii'ne getirilen şehidin cenaze namazı kılındı.
Anne ve babası daha önceden vefat eden Şehit Uzman Çavuş Karakuşoğlu'nun cenaze törenine katılan eşi Fatma, 11 yaşındaki oğlu Yusuf Emin ve 13 yaşındaki oğlu Ahmet Emin, ağabeyi Mustafa Karakuşoğlu ayakta durmakta güçlük çekti. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı Nizip Asri Mezarlığı şehitliğine defnedildi.
18 yıllık asker olan Şehit Uzman Çavuş Karakuşoğlu'nun evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi.
Törene Karakuşoğlu'nun ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, AK Parti'li vekiller, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yavuz Oruç, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir