ASAYİŞ - 20 Eylül 2017 Çarşamba 21:03

Şehitlerin kanı yerde kalmadı, öldürülen terörist üst düzey çıktı

A
A
A
Şehitlerin kanı yerde kalmadı, öldürülen terörist üst düzey çıktı

Tunceli’de İnsansız Hava Aracı’nın (İHA) takip ettiği, Jandarma Özel Harekat Timinin ölü olarak ele geçirdiği teröristin, terör örgütü PKK’nın sözde Pülümür gücü sorumlularından olduğu ortaya çıktı. 3 yıldır bölgede olduğu belirlenen “Amed” kod adlı Bayram Yılmaz isimli teröristin Nazımiye ilçesi ve Ovacık kontrol noktasında 2 şehit verilen hain saldırıların faillerinden olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, bugün Pülümür ilçesi kırsalında bir şahsın aracı, silahlı bir terörist tarafından gasp edildi. Bunun üzerine bölgede bulunan İnsansız Hava Aracı tarafından gasp edilen araç takibe alınarak, Jandarma Özel Harekat Timleri de operasyon düzenledi. Operasyonda terörist üzerindeki silah ve mühimmatlarla ölü olarak ele geçirildi. Teröristin terör örgütü PKK’nın sözde Pülümür gücü sorumlularından “Amed” kod adlı Bayram Yılmaz olduğu tespit edildi.

O terörist 2 şehidin katili

Ölü ele geçirilen teröristin 22 Ağustos 2016 tarihinde Nazımiye ilçesinde Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığına düzenlenen saldırıda yer aldığı ortaya çıktı. Hain saldırıda 25 yaşındaki Uzman Çavuş Murat Durmaz şehit olmuş, 3 polis yaralanmıştı.

Yine o teröristin 24 Temmuz 2016 tarihinde Ovacık yolu üzerinde bulunan polis kontrol noktasına roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda yer aldığıbelirlendi. O hain saldırıda 27 yaşındaki polis memuru Kağan Kılıç şehit olmuş ve 2 polis yaralanmıştı.

Valilik: “İHA takip etti, etkisiz hale getirildi”

Tunceli Valiliği operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, "Pülümür ilçemiz kırsalında bir vatandaşımıza ait aracı gasp ederek kaçan silahlı bölücü terör örgütü mensubu terörist olduğu ihbarı alınması üzerine güvenlik güçlerimizce bölgeye İHA yönlendirilmiş olup, Pülümür ilçemiz kırsalında operasyon başlatılmıştır. Bahse konu bölgede yapılan operasyonda araç içerisinde 1 erkek terörist ölü, teröriste ait 1 adet M16 tüfek, 5 adet şarjör, 1 adet el telsizi, 1 adet el dürbünü ve 2 adet el bombası ele geçirilmiştir" bilgisine yer verdi.

Fatma Çıray 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir GMKA 2024 yılı sosyal gelişmeyi destekleme programını ilan etti Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Güney Marmara Bölgesinde yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek için 2024 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOPEP) uygulanacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren GMKA, Büyükşehir statüsündeki illerden azami 4, diğer illerden azami 3 proje başvurusu alarak Bakanlığın değerlendirmelerine sunacak. Bu kapsamda Balıkesir için azami 4 ve Çanakkale için azami 3 proje olmak üzere toplam 7 proje değerlendirilebilecek. İlan edilen 2024 Yılı SOGEP kapsamında aşağıda sunulan öncelikler ve örnek projeler doğrultusunda projelerin geliştirilmesi, Bölgedeki temel sosyal sorunların çözümüne katkı sunulması bekleniyor. Ön başvuru aşamasında proje fikrinin ortaya konduğu SOGEP Proje Öneri Formu’nun en geç 22 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 17’ye kadar www.gmka.gov.tr web adresi üzerinden tamamlanması bekleniyor. Ayrıca bu web adresinden program detayları, öncelikler, destek limitleri gibi ayrıntılı bilgilere de ulaşılabiliyor. Ajans tarafından uygun bulunan proje fikirleri ikinci aşamaya geçecek olup, Başvuru Sahibi kurum ile birlikte GMKA koordinasyonunda proje geliştirme çalışmaları gerçekleştirilecek.
Hatay Başkan adayı konuşurken onlar oyunu bırakmadı, o anlar sosyal medyada ilgi odağı oldu Hatay’ın Dötyol ilçesinde belediye başkan adayı Cihan Tufan’ın seçim çalışmaları esnasında bir kahvehanede vatandaşların konuşmaya aldırış etmeden oyun oynamaya devam ettiği anlar, sosyal medyada ilgi odağı oldu. 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala siyasi partilerin adayları çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Hatay’ın Dörtyol içesinde İyi Parti Belediye Başkan adayı Cihan Tufan, seçim çalışmaları esnasında bir kahvehanede konuşma gerçekleştirdi. Belediye Başkan adayı Tufan’ın bu anlarıysa ekip arkadaşları tarafından kayıt altına alındı. Görüntülerde; vatandaşların başkan adayının konuşmasına aldırış etmeden oyun oynamaya devam ettikleri görüldü. Vatandaşların kendisine odaklanmamasına rağmen kendisini anlatmaktan vazgeçmeyen adayın bu anları sosyal medyada ilgi gördü. "Onlar beni dinlese de dinlemese de, oy verse de vermese de onlarla birlikte olacağım" İyi Parti Dörtyol Belediye Başkan adayı Cihan Tufan, “Hatay’da Dörtyol’da bu seçimlerde İyi Parti’nin Belediye Başkan adayıyım. Dörtyol’da yaptığım siyasi mücadelenin ötesinde hizmet mücadelesidir. Ben memleketimdeki durumu kabul etmediğim için itiraz ettiğim için bir haysiyet mücadelesi ve hizmet etme mücadelesi yoluna çıkmış durumdayım. Yapmış olduğum çalışmalarda önüme çıkan bütün engelleri doğruyu ve hakkı söylemek her şeyin üstündedir anlayışıyla aşıyorum. Siz insanlara her zaman doğruyu ve hakkı anlatırsanız eninde ya da sonunda insanlar sizi anlayacaktır. Ben memleketime hizmet etmeye geldim. Hemşehrilerimi çok seviyorum. Onlar beni dinlese de dinlemese de, oy verse de vermese de ben onlarla birlikte olacağım. Ömrümün sonuna kadar da Dörtyol’a hizmet etmekten asla vazgeçmeyeceğim” dedi.