YEREL HABERLER - 24 Eylül 2013 Salı 11:09

BAĞLAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AK PARTİ’Lİ İÇTEN'E PLAKET

A
A
A
BAĞLAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AK PARTİ’Lİ İÇTEN'E PLAKET

Diyarbakır’daki çalışmalarına devam eden İçten, Bağlar Kaymakamı Dursun Balaban ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sevgili ile bir araya gelerek, ilçenin sorunlarını dinledi. Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde açıklamalarda bulunan İçten, "Çözüm sürecinde ekibimizle beraber Diyarbakır’ı karış karış dolaşmaya devam ediyoruz. Dün Diyanet-Sen ile birlikteydik. Diyanet-Sen’in bu bölgeyle ilgili sorunlarını dinledik. Ve tavsiyelerini aldık. Din-Birsen ile de bir araya geldik ve bu bölgede bir çok fedakarlıklar yaparak görev yapan imamlarımızın sorunlarını dinledik. TÜGİAD, GÜNSİAD ile birlikte bölgeye iş adamlarının ciddi bir ziyareti oldu. onların bu bölgeye sinerji oluşturduklarını düşünüyoruz. Bu bölgeyle ilgili yatırım yapmayı düşünüyorlar. Bu bölgede ki yatırımcılara kurumsal anlamda bilgi paylaşımı yapmak istiyorlar. Yine Çermik ve Çüngüş ilçelerimizi ziyaret ettik. Köy muhtarlarımızla bir araya geldik onların sorunlarını ve dertlerin dinliyoruz. Kurumları ziyaret ediyoruz. Yine bugün engellilerle ilgili okulları ziyaret ettik. Okulları ziyaret ediyoruz. Öğrencilerimizle bir araya geliyoruz. Diyarbakır’da bu 7 aylık süreçte ciddi bir sinerji oluştu. Hiçbir çocuğumuzun cenazesi bölgeye ve hiçbir yere gelmiyor artık. Diyarbakır bu süreçte çok önem arz etmeye başladı. Batıdan buraya iş adamlarımızın göçünü görüyoruz. Bu da önemli bir değer. Bu süreçler tabi kolay elde edilmiyor. Sayın Başbakanımızın bu konuyla ilgili yapmış olduğu fedakarlıklar var. Bölgede yatırımlar bizim sinerjimizi doğuracağı gibi kültürel anlamda sanayi anlamında ve sosyolojik anlamda çok ciddi devrimlere yol açacaktır Diyarbakır’da. Diyarbakır bunu fazlasıyla hak ediyor" dedi.
Bölgeye turizm alanıyla ilgili tur operatörlerinin ciddi bir ziyaretinin söz konusu olduğunu anımsatan İçten, "Diyarbakır’da biz bir yıl sonra iki yıl sonra yaklaşık üç milyon turisti ağırlayabileceğimiz oluşumlara doğru gidiyor. Diyarbakır hareketleniyor artık. Daha öncesinde Bağlar ilçesinde 9 tane okulun tadilatının yaptırılmasıyla ilgili Ali Ağaoğlu’nun bir tasarrufu olmuştu ve biz bunu burada kullandık. Aynı şekilde İlim Yayma Cemiyeti’nin iki tane yurdunun yapılanması ve Diyarbakır Ticaret Odası’ndan tahsis edilen bir fakülte binasının onarılmasıyla ilgili bir teveccühü olmuştu. Diyarbakır bu noktada hamlelere geçiyor. Diyarbakır Havaalanı'nın temel atma törenini yaptık. Çevre yolları yapılıyor. 600 yataklı devlet hastanesiyle ilgili programa alınan ve ödeneği yapılan bir yapıya dönüştü. 33 bin kişilik bir stadyum yapılacak. Ve seçim öncesi verilen bütün sözleri hem takip ediyoruz. Hem yerinde denetliyoruz. Hem de hepsini yapıyoruz. Diyarbakır bunu fazlasıyla hak ediyor" diye konuştu.
Ziyaretin ardından İçten’e katkılarından dolayı plaket takdim edilirken, İçten geçtiğimiz hafta da Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği’ geleneksel olarak düzenlenen ödül töreninde ‘Yılın En Başarılı Milletvekili’ ödülüne layık görülmüştü.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir