SPOR - 30 Mart 2017 Perşembe 13:51

Şenol Güneş: 'Güzel günler görmek için dikkatli olmak zorundayız'

A
A
A
Şenol Güneş: 'Güzel günler görmek için dikkatli olmak zorundayız'

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, ligde devam eden şampiyonluk yarışı hakkında, "Galatasaray, Fenerbahçe ve Başakşehir var. Beşiktaş'ta da daha güzel günler görmek için dikkatli olmak zorundayız" dedi.

Teknik Direktör Şenol Güneş, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde gündeme dair açıklamalarda bulundu. "Oyuncularımın hepsi zeki, karakterli ve öz güvenli" diyen Güneş, "Onların hepsine çok güveniyorum. Bugünkü futbol anlayışlarının daha da üzerine koyarak şampiyonluk getirirler inşallah. Futbolu hayatımızın ilkesi olarak görmek doğru değil. Lyon maçında da en iyisini yaparak iyi bir sonuç almak istiyoruz. Alamasak da takımımızı gururla alkışlarız" diye konuştu.

"Dikkatli olmak zorundayız"

Lig şampiyonluğu açısından oynadıkları oyun ve aldıkları sonuçlarla avantajlı olduklarını dile getiren Şenol Güneş, "Galatasaray, Fenerbahçe ve Başakşehir var. Bahar dönemine girdik. Beşiktaş'ta da daha güzel günler görmek için dikkatli olmak zorundayız" şeklinde konuştu.

"Hakemler ne kadar iyiyse..."

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Hakemler de bizim paydaşımız. Hakemler ne kadar iyiyse biz de o kadar iyiyiz. Biz ne kadar iyiysek onlar da iyi. Onları kötülemek ve baskı altına almak, hem hakem hem de kulüplere zarar verir" dedi.

"Lyon maçının ayrı bir hikayesi olacak"

UEFA Avrupa Ligi'nde oynanacak Lyon maçı hakkında da konuşan deneyimli çalıştırıcı, "Her maçın ayrı hikayesi var, Lyon maçının ayrı hikayesi olacak. Olağanüstü bir taraftar kitlesi gelecek. Biz de olağanüstü bir futbol oynayarak kendimizi göstermek istiyoruz. Onlar da hücum biz de hücum oynadığımıza göre iyi bir maç olacak. Beşiktaş Avrupa'da nasıl oynuyor bunu göstermek için de iyi bir sınav olacak. Turdan çok oynadığımız oyunla Lyon ile biz takım olarak neredeyiz bunu görmek istiyoruz" diye konuştu.

Sakatlıkların son durumu

Sakatlıklar hakkında da bilgi veren Güneş, "Caner'in isteği çok fazla. Duygularıyla aklını karıştırıyor bazen. Fiziksel yüklemenin ardından gerginlik var adelesinde. Zamana ihtiyacı var düzelmesi için. Performansına bağlı ne zaman oynayacağı. Demba Ba daha dengeli gidiyor. Bu hafta olur, belki haftaya olur. Kendini hazırlıyor. Demba Ba lig maçlarında kullanılabilecek bir oyuncumuz. UEFA'da kullanılmıyor" açıklamasını yaptı.

Aboubakar'ın kırmızı kart görmesi

Aboubakar'ın Antalya maçından sonra kendisiyle konuştuğunu dile getiren Şenol Güneş, "Aboubakar aslında çok çalışkan, istekli genelde. Oyuncu olarak da eksikleri var. Her geçen gün daha da iyi olduğunu düşünüyorum. Teknik taktik sıkıntıları var. Olympiakos maçında kafa attı, ne olursa olsun yanlış. Büyük oyuncunun davranışı da büyük olur. Antalya maçında ise Konya'da Necip nasıl dışarı atıldıysa, Aboubakar da öyle dışarı atılmıştır. Ben hakem olsam o sarı kartı vermem. Aboubakar'ı yargılamak, yok etmek doğru değil. Düzeltmezse o zaman değerlendirilir. Olympiakos maçında yanlıştı yaptı. İyi bir oyuncu olduğunu ve daha iyi olacağını da düşünüyorum" dedi. 

Doğan Gündoğdu - Mehmet Şirin Topaloğlu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.