SPOR - 19 Şubat 2017 Pazar 22:10

Şenol Güneş: İşimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz

A
A
A
Şenol Güneş: İşimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz

Akhisar Belediyespor’u 3-1 mağlup ederek rakipleriyle puan farkını açan Beşiktaş’ta Teknik Direktör Şenol Güneş, işlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını belirterek, “Amacımız tribünde gözü yaşlı kimseyi görmemek” dedi.

Sahasında Akhisar Belediyespor’u 3-1 mağlup ederek puanını 47’ye çıkaran ve en yakın rakibi olan Medipol Başakşehir’le puan farkını 4’e çıkaran Beşiktaş’ta Teknik Direktör Şenol Güneş, mücadele sonrası düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdi. Maçın tamamına bakıldığında oyun olarak üstün olduklarını söyleyen Güneş, “Bu durum skora da yansıdı. Hak ettiğimiz sonucu alma düşüncesinde olan bir takımız ve bugün de hak ettik. Son 10 dakika haricinde çok iyiydik. Kendi sahasında bekleyip hızlı çıkmaya çalışan Akhisar’a karşı sabırla bekleyip, etkili olmaya çalıştık. 1, 2 pozisyonda Akhisar çok iyi çıktı. Ama maçın son bölümü bize hiç yakışmadı. Bu görüntüyü vermeye hakkımız yoktu. Futbol ciddi bir oyun. Ciddiyetsizlik değil ama yorgunluk olabilir, yine de bu bir mazeret değil. İki değişiklik sonrasında, benim hatamdan kaynaklanan bir görüntü ortaya çıktı. Perşembe de maçımız var. Bu görüntü dışında gayet iyiydik. Teknik kapasitesi yüksek, yetenekli oyuncularımızın performanslarıyla iyi oynayıp kazandık. Akhisar son bölümde tamamen bizi teslim alarak oynadı. Onları da tebrik ediyorum. Seyircimiz de bugün müthişti” ifadelerini kullandı.

“Altımızdaki takımlara yakalanmak istemiyoruz”

Beşiktaş olarak işlerini en iyi şekilde yapmak için çalıştıklarını söyleyen tecrübeli teknik direktör, “Biz işimizi yapıyoruz ve futbol oynuyoruz. Övgülerin de eleştirilerin de abartılı olmaması gerekiyor. Biz kazandığımız oyunu, kazandığımızın karşılığı olarak ‘kazandık’ demektense, nasıl kazandığımıza bakmak istiyoruz. Oynadığımız oyunun karşılığını almak istiyorsak, ne yapacağımızı konuşacağız ve onu yapacağız. Maalesef futbol kültürümüz bu şekilde. Gündem olsun diye bazılarının yazdıklarıyla etkilenen oyuncularımız var. Perşembe günü Beer Sheva maçı var, sonrasında Galatasaray maçı var. Alttaki takımlar öndekileri yakalamak istiyor, biz de yakalanmamak istiyoruz. Biz iyi oynamak zorundayız ve oyunumuzu daha da geliştirmeliyiz. Bugün Talisca’yı çıkarmayı düşünmüyordum. Ama çok top kaybı yaptı ve Atiba yerine onu oyundan çıkardım. Bu değişiklik kart sınırındaki oyuncuları da riske etti” diye konuştu.

“Beşiktaş olarak herkese saygı duyuyoruz”

Galatasaray’ın başına geçen Tudor’un 2 maç aradan sonra tekrar Beşiktaş ile karşılaşacak olmasıyla ilgili olarak sorulan soruyu yanıtlayan Güneş, “İlgisiz konular var. Tudor’un Galatasaray’a gitmesiyle ilgili olarak, çok alakasız yorumlar yapılıyor. Beşiktaş olarak herkese saygı duyuyoruz ve işimizi yapmaya çalışıyoruz. Biz kimseyle savaşmıyoruz. Bizim ilk hedefimiz Beer Sheva maçı, ardından diğer maçlara bakacağız” dedi. Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun’un, Medipol Başakşehir maçının ardından yabancı futbolculara yönelik yaptığı, “Türkiye yabancı oyuncu çöplüğü oldu. Sahada neredeyse İstiklal Marşı söyleyen futbolcu yok’ açıklamasına katıldığını söyleyen Güneş, “Bülent Uygun’a katılıyorum ama ‘çöplük’ kelimesi yanlış. Bizim yapısal reformlara ihtiyacımız var. Antrenörler, futbolcular, hakemler ve medya sorunları masaya yatırarak bir şeyler üretmek gerekiyor. Medya da bu işin içinde, biz de. Ekonominin futbola zararı var. Ekonomiyi daha sağlıklı kullanabiliriz. Beşiktaş için de geçerli bu. Ekonomisini daha iyi kullanan bir takım çıkarmak için bunlar gerekli. Bu konu çok uzar, daha sonrasında konuşulabilir” açıklamasını yaptı.

“Bugün daha fazla inanç ve coşku vardı”

Sistemin zaman zaman işlemediğini ve bunun da nedeninin her maçta değişkenlik gösterebildiğini söyleyen Şenol Güneş, “Barcelona niye 4 tane yedi, bana sebebini anlatın, ben de sistemin tam olarak neden işlemediğini anlatayım. Oyuncuya çok iyi diyorsunuz ama tutmayabiliyor. Biz önde oynamaya çalışan bir takımız. Zaman zaman oyun yapısı itibariyle topu soğutmak gerekebilir. Bu bakımdan artıları fazla bir takımız. Karabük maçına da, bugünkü kadroyla çıktık. Burada daha fazla inanç ve coşku vardı, orada yoktu. İyi niyet ve istek olunca gerisi geliyor” dedi.

“Harçlıklarını biriktirenleri üzmemek için çalışıyoruz”

Beşiktaş’ta olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden tecrübeli çalıştırıcı, “Beşiktaş’ta olmaktan mutluyum. Sorumluluklarım var ama yaptığım işin karşılığını almak mutluluk veriyor. Ben tribünde gözü yaşlı taraftar görmek istemiyorum. Beni bu şekilde kabullenip sorumluluk verdiler. Türkiye’de çok büyük camialar var. Şu anda Trabzonspor geliyor, Antalyaspor geliyor geriden. Son dönemde Bursaspor ve Konyaspor biraz bocalıyor. Harçlığından arttırıp maça gelen taraftarların üzülmemesi için bizim ve futbolcu arkadaşlarımızın işlerini en iyi şekilde yapması gerekiyor. Bunun için her zaman üzerine koyarak ilerlememiz gerekiyor” diyerek sözlerini noktaladı.

Bozhan Memiş - Oğuzhan Ort 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Çorum Belediyesi, 1571 çocuğa bayramlık kıyafet dağıttı Çorum Belediyesi, bayram öncesi çocukların yüzünü güldürdü. Bin 571 çocuğa bayramlık kıyafet hediye edildi. Çorum Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmalarıyla örnek olmaya devam ediyor. İhtiyaç sahibi ailelere desteğini sürdüren Çorum Belediyesi, Ramazan bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına bayramlık kıyafet hediye etti. Ayakkabı, pantolon ve üst kıyafetten oluşan bayramlıklar tek tek denenerek teslim edilirken, palyaçolar da sıra bekleyen çocukları eğlendirdi. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da Velipaşa Konağı’nda gerçekleşen bayramlık kıyafet dağıtımına katılarak çocuklarla yakından ilgilendi. Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Bayramlar ayrı bir güzelliktir ve bayramları en iyi çocuklar yaşar. Arzu ettik ki hiçbir çocuk bayramlık olmadan bayrama girmesin. Bu anlamda da geleneksel olarak yaptığımız gibi şu anda da 1571 çocuğumuza bayramlıklarını teslim ediyoruz. Tabii bu 1571 rakamı 571’den geliyor. Kendisi de bir öksüz ve yetim olarak büyümüş olan Peygamber Efendimize atfen böyle bir rakamı belirledik. Özellikle ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin çocukları da bayramlıklardan mahrum kalmasınlar, onlar da bayram öncesinde bu bayramın heyecanını en üst düzeyde yaşasınlar diye bu programı yaptık. Şu anda bir yandan palyaçolarımız çocukları eğlendirirken, bir taraftan çocuklarımız kıyafetlerini denerken, aileleriyle beraber en güzel bayramlığı almanın telaşını yaşıyorlar. Bizler de hemşerilerimiz adına bu kardeşlerimize yardımcı olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Rabbim bütün çocuklar için bayram olan günlere bütün dünyayı ulaştırsın. Nasıl ki ülkemizde coşku ve heyecanla bayrama çocuklarımızı hazırlıyorsak, yeryüzündeki tüm çocuklar da inşallah bayramlara huzur içerisinde, sağlık içerisinde, mutluluk içerisinde girerler. Bu duygularla kardeşlerimizin bayramlıkları hayırlı olsun, bayramımız inşallah bayram gibi olsun ve mübarek olsun, herkese hayırlı bayramlar diliyorum.”
Mersin Aracı kurşunlanan Bozdoğan, saldırıyı kınamak için düzenlenen yürüyüşe katıldı Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Memleket Partisi Tarsus Belediye Başkan Adayı olan oğlu Ozan Mehmet Bozdoğan’ın seçim çalışması yaptığı aracın kurşunlanmasının ardından düzenlenen ’Halk İradesi Yürüyüşü’ne katıldı. Ozan Mehmet Bozdoğan’ın dün akşam saatlerinde iftarlık çorba ve ekmek dağıtımı yapmak üzere gittiği Tarsus’a bağlı Yüksek Mahallesi yakınlarında aracına yönelik pompalı tüfekle düzenlenen saldırı Yarenlik Alanı’nda gerçekleştirilen yürüyüşle protesto edildi. Başkan Haluk Bozdoğan, oğluna yapılan saldırıyı kınamak ve tepki göstermek için düzenlenen yürüyüşe katıldı. Yürüyüş sonrası Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara hitap eden Bozdoğan, "Bu karanlık ve korkak saldırı, demokratik değerlerimize, birlik ve beraberliğimize yönelik bir tehditti. Ancak, bizler halkımızın güçlü desteğiyle ayakta kaldık. Sergilediğiniz birlik ve dayanışma ile bir kez daha gösterdiniz ki, bizi asla yıldıramayacaklar. Bu saldırı, sadece bize değil, tüm halkımıza yapılmış bir saldırıdır. Ancak bizler demokrasiye olan inancımızı kaybetmedik. Bu tür karanlık niyetlerin bizi yolumuzdan alıkoyamayacağını bir kez daha gösterdik. Sizlerin desteği ile daha güçlü ve daha kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz" dedi. "Bu planlı ve programlı bir saldırı" Saldırıda hedef alınan yerin yakıt deposuna 12 santimetre yakın olduğuna işaret eden Bozdoğan, şöyle devam etti: "Bu seçim halkın seçimi mi yoksa rantın seçimi mi? Onların tek bir seçimi var rant. Bizim yapacağımız çok net. Bizim yolumuz halkın yolu. Bugüne kadar halk ne istiyorsa onu yaptım, halkım için yaptım. ’Halka hizmet hakka hizmettir’ dedim. Ama bugün öyle bir yüzleştirmeye düştüler ki canımdan daha fazla koruyacağım evladımı kaybetseydim bugün mezarlıkta olacaktım. Bu planlı ve programlı bir saldırı. Aslında bu saldırı bana ya da oğluma değil, Tarsus halkına yapılan bir saldırı." Adaylığı düşürülmüştü Partisi CHP’den aday gösterilmeyince Memleket Partisi’ne geçerek tekrar Tarsus Belediye Başkanlığına aday olan Haluk Bozdoğan’ın adaylığı, CHP’nin itirazı üzerine İl Seçim Kurulunca düşürülmüştü. Ardından Bozdoğan’ın oğlu Ozan Mehmet Bozdoğan, Memleket Partisi’nden aday gösterilmişti.