EĞİTİM - 31 Mayıs 2017 Çarşamba 15:44

Sert’ten LYS Uyarısı

A
A
A
Sert’ten LYS Uyarısı

ÖSYM Manavgat Koordinatörü Prof. Dr. Hacer Bakır Sert, Manavgat’ta ilk kez yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ile ilgili adayları sınava zamanında gelmeleri konusunda uyardı.

ÖSYM Manavgat Koordinatörü Prof. Dr. Hacer Bakır Sert, Manavgat’ta ilk kez yapılacak olan LYS ile ilgili açıklama ve uyarılarda bulundu. 10-11 Haziran 2017 ve 17-18 Haziran 2017 tarihlerinde tüm Türkiye’de 81 il merkezi ve bazı ilçelerde olduğu gibi Manavgat’ta da LYS yapılacağını belirten Sert, “4 oturum halinde gerçekleştirilecek olan bu sınavda 10 Haziran Cumartesi günü 8 okulda toplam Bin 827 aday, 11 Haziran Pazar günü 12 okulda toplam 2 Bin 970 aday, 17 Haziran Cumartesi günü 7 okulda toplam Bin 662 aday, 18 Haziran Pazar günü ise 12 okulda toplam 2 Bin 857 aday sınava katılacak” dedi.

“Sınava zamanında gelelim”

Sınava zamanında gelinmesi konusunda uyarılarda bulunan Sert, “Adaylar, saat 10.00’da başlayan sınavlarda saat 09.45’ten sonra, saat 14.30’da başlayan sınavlarda saat 14.15’ten sonra sınav binalarına alınmayacaklar. 2017-LYS’ler de kısa cevaplı sorular da yer alacak olup kısa cevaplı sorular, cevabı bir sözcük, bir sayı veya bir cümle ile adaylar tarafından cevap kâğıdına yazılan ve/veya kodlanan sorular.” 

Arif Kaplan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar, genellikle güney, güneydoğu kesimlerinde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde ve akşam saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 23 İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 26 Adana: Parçalı ve az bulutlu 38 Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Samsun: Parçalı ve az bulutlu 27 Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 29 Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 25 Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 32