ASAYİŞ - 01 Eylül 2015 Salı 17:01

Servis minibüsü park halindeki TIR’a çarptı: 5 yaralı

A
A
A
Servis minibüsü park halindeki TIR’a çarptı: 5 yaralı

Sancaktepe’de direksiyon başında uyuduğu iddia edilen servis minibüsünün sürücüsü, park halindeki TIR’a çarptı. Arkadan gelen başka bir minibüsün de servis minibüsüne çarpması sonucu 5 kişi yaralanırken, kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, saat 14.00 sıralarında Sancaktepe yanyol üzerinde bulunan dinlenme tesislerinde meydana geldi. İddiaya göre bir otobüs firmasına bağlı 34 FF 9914 plakalı servis minibüsünü kullanan Musa Ç., direksiyon başında uyuyunca kaza meydana geldi. Dinlenme tesislerine girdikten sonra durmayan servis minibüsü, park halindeki yabancı plakalı TIR’a arkadan çarptı. Arkadan gelen Cemal Dündar idaresindeki 34 VR 7607 plakalı minibüs de servis minibüsüne çarptı. Kazada servis minibüsünün sürücüsü Musa Ç. ile araçta bulunan Meryem Çavuş, Hüseyin Ilık, Zuhal Akyurt ve Mertcan Kunt yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, daha sonra ambulanslarla Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Servis minibüsünün çarptığı TIR’ın yaklaşık bir haftadır tesislerde beklediği öğrenildi. Kazaya ilişkin inceleme başlatıldı.

Öte yandan yaşanan zincirleme kaza, tesislerdeki güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Görüntülerde tesislere giren servis minibüsünün duramayarak TIR’a arkadan çarptığı görülüyor. Bu sırada arkadan gelen başka bir minibüs de servis minibüsüne çarpıyor.

CENK İŞVER-METİN BAŞAR 
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Deprem mezarlığında hüzünlü bayram Hatay’da vatandaşlar, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde deprem mezarlığına akın etti. Afetzede vatandaşlar, yakınlarının mezarları başında göz yaşlarına hakim olamadı. Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da 25 bine yakın insan vefat etmişti. Asrın felaketinde en büyük yıkımın olduğu Hatay’da depremde ölen vatandaşlar defnetmek için Antakya ilçesi Narlıca Mahallesi’nde deprem mezarlığı oluşturulmuştu. Afetzede vatandaşlar, Ramazan Bayramı’nın ilk saatlerinde yakınlarının mezarlarını ziyaret için deprem mezarlığına akın ettiler. Yakınlarının mezarı başında gözyaşlarına hakim olamayan vatandaşlar, dua ederek ölen yakınlarına rahmet diledi. Depremde vefat eden yeğenlerinin mezarlarını ziyarete geldiğini belirten Halime Güngören, “Abimin kızı burada, yeğenlerim burada. Onları ziyarete geldim. Duygularımı anlatamam, hiç böyle planlamadık. Sözlerin bittiği yer. Acımız hiç eskimeyecek, her zaman böyle taze kalacak. Duygularımı dile dökemiyorum” dedi. “Bizim bayramımız mezarlıkta, başka bayramımız yok bizim” Depremde yakınlarını kaybeden İbrahim Erol, bayramı mezarlıkta geçireceklerini belirterek “Bu gün bize bayram yoktur. Torunlarım öldü, yeğenlerim öldü. Kardeşlerim, bacım öldü. Biz çok üzgünüz. Bizim bayramımız mezarlıkta, başka bayramımız yok bizim. Rabbimden geldi çok şükür. Rabbim beterinden saklasın” dedi.
Adana Bayram sofralarında porsiyona dikkat Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, Ramazan sonrası iki öğünlü beslenme planından üç öğünlü düzene geçildiğini belirterek, “Bayram kahvaltılarında sofrada porsiyonlara dikkat etmemiz gerekiyor” dedi. Ramazan ayı boyunca değişen beslenme alışkanlığı Ramazan Bayramıyla tekrar eski haline dönmeye başlayacak. Acıbadem Adana Hastanesi’nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, Ramazan sonrası beslenme uyarılarında bulundu. "Porsiyonları kontrol etmek gerek" Diyetisyen Gündüz, bayramlarda hazırlanan büyük kahvaltı sofralarından bahsederek, “Bayram kahvaltılarında o güzel, keyifli sofrada porsiyonlara dikkat etmemiz gerekiyor. Bayram kahvaltılarını hazırlarken yumurta alternatiflerinden yararlanabiliriz. Mutlaka bir omlet çeşidi olabilir. Omlet çeşitlerinizi zenginleştirebilirsiniz, peynirli, zeytinli, kurutulmuş domatesli, sevdiğiniz yeşil yapraklı sebzelerle, mantarla ve mevsim sebzeleri ile zenginleştirebilirsiniz veya menemen alternatifini düşünebilirsiniz. Peynir çeşitleri, zeytin çeşitleri ve mutlaka olmazsa olmaz bir söğüş tabağı hazırlamanızı istiyorum. Bu peynir ve zeytin çeşitlerini tercih ederken mutlaka az tuzlu olanları tercih etmeye çalışalım” diye konuştu. "Her ikram edilen çikolatayı da tüketmememiz gerek" Sahur ve iftar yapılan iki öğünlü beslenme planından yavaş yavaş çıkıp üç öğünlü beslenme düzenine geçmek gerektiğinin altını çizen Beslenme ve Diyet Uzmanı Gündüz, “Bu noktada ara öğünleri yapmak oldukça önemli. Ara öğünlerde bayramlaşmaya gittiğimiz yerlerde tabi ki çikolata veya çay, kahve ikramı olacaktır. Fakat vücudumuzun su dengesi açısından her içtiğimiz çay ve kahvenin yanında mutlaka bir büyük bardak su tüketmeye özen göstermeliyiz. Aynı zamanda her ikram edilen çikolatayı da tüketmememiz gerekir. Bayramın olmazsa olmazı tatlılar tabi ki, bayram da bu tatlıları tüketirken sütlü ve meyveleri tatlılara öncelik vermemiz gerekiyor. Şerbetli tatlıları, kızarmış ürünleri, kızarmış tatlıları ikinci plana atmamız gerekiyor, çok tüketmek istiyorsak da porsiyona dikkat etmek gerekiyor” dedi. "Zeytinyağlı alternatifler olmalı" Gündüz, akşam yemeğini planlarken mutlaka bir protein alternatifini sofranın başına koymak gerektiğini belirterek, “İkinci önemli olan konu ise mutlaka zeytinyağlı alternatifleri olsun istiyoruz. Çünkü iki öğün beslenmede Ramazan sürecinde kabızlık görülebiliyor. Bu sorunu yaşayanlar özellikle dikkat etmeli. Bağırsakların daha düzenli çalışabilmesi için, bağırsak sorunlarının, hazımsızlığın giderilmesi için mutlaka bir zeytinyağlı alternatifi olabilir. Taze fasulye, barbunya, bamya gibi bağırsak hareketleriniz hızlandıracak, şişkinlikten uzak tutacak sebzeler tercih etmek avantaj olacaktır” şeklinde konuştu.
Adana ’Ölüler Kıraathanesi’nde buruk bayramlaşma Adana’nın Kozan ilçesinde ölen vatandaşların fotoğraflarının yer aldığı ’Ölüler Kıraathanesi’ olarak bilinen nostaljik kıraathanede buruk bayramlaşma yaşandı. İlçede vefat eden vatandaşlar için kıraathanede Kuran okundu, dualar edildi. Kozan ilçe merkezinde Tarihi Kozan Çarşındaki ’Ölüler Kıraathanesi’ olarak bilinen Nejat Karataş’ın işlettiği kıraathanede Ramazan Bayramı’nda, ilçede vefat eden vatandaşlar unutulmadı. Duvarlarında yaklaşık 700 Kozanlı vefat eden vatandaşın fotoğrafının asılı olduğu kıraathanede Kuran-ı Kerim okundu, ölen vatandaşlar hatıraları ile yad edildi. Kıraathane sahibi Nejat Karataş, “İlçede vefat eden tanıdığımız selamlaştığımız yaklaşık 700 kişinin fotoğrafı kırathanede asılı vaziyette duruyor. Vatandaşlarımızı bu bayramda anmak istedik. Onları her yıl Ramazan ve Kurban Bayramında dualarla anıyoruz. Farklı bir atmosfer çok fazla şehir dışından ziyaret için gelen oluyor. Burada bulunan ilçe sakinleri her birinin arkadaşı akrabası bu duvarda vefat eden mutlaka bir yakının resmi var. Bayağı bir resim oldu bizlerde bu hatıraları sürdürüyoruz” dedi. Kuran okuyan Nazmi Özarslan ise "Buradaki herkesi tanırdım. Bende burada Hoşkadem Camisinden emekliyim" diye konuştu. Kıraathane gelen misafirlerden Yasin Dağlı, “Buralardan hep güzel insanlar geldi geçti. Buraya geldiğimde hep yad ediyoruz" dedi. Akrabalarının fotoğraflarının bu kıraathanede olduğunu aktaran Ahmet Can Karaoğlu, “Benim burada babamın akrabalarımın fotoğrafları var. Uzun yıllardır dışardaydım. Burada arkadaşlarım onları yaşatıyorlar. Allah hepsine gani gani rahmet eylesin, toprağı bol olsun” diyerek kıraathaneye iyi ki geldiğini ifade etti. Vatandaşlardan Gürdal Kalkan ise "Her yıl bu geleneği yaşatıyoruz. Buradaki rahmetlilerin yüzde 90’nını tanıyorum. sene de iki kez mevlit okutuyoruz” dedi.