SAĞLIK - 12 Şubat 2017 Pazar 11:18

Sevgililer Günü hediyeleri arasında artık estetik de yer alıyor

A
A
A
Sevgililer Günü hediyeleri arasında artık estetik de yer alıyor

Kadın ve erkeklerde estetik operasyonlara talebin arttığını ifade eden uzmanlar, 14 Şubat Sevgililer Günü hediyeleri arasında estetik cerrahi ve medikal uygulamalarının da yer aldığını söyledi.

14 Şubat Sevgililer Günü için hediye alternatifleri arasına estetiğin de girdiğini belirten Estetik Plastik Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Aydın, ‘estetik kadın işidir’ tabusunun da yıkıldığını ifade etti. Eşlerin birbirlerinin yanında yaşlı görünmek istemediğini, herkesin mükemmel görünmek için farklı yollara başvurduğunu anlatan Aydın, “Sosyal çevrede estetik duruş, genç ve dinamik bir görünümle özdeşleşmiş durumda. Haliyle estetik uygulamalara büyük bir ilgi var. 30 yaş grubundaki eşler birbirlerine lazer epilasyon, botoks, dolgu, cilt yenileme gibi uygulamaları hediye ediyor. 40 yaş grubundaki erkekler ise çocuklarının annesi olan eşlerine teşekkür amaçlı liposuction, karın germe, meme estetiği hediye edebiliyor” dedi.

HEDİYE EDİLİYOR

Eşlerini saçsız görmek istemeyen kadınlarda artış olduğunu aktaran Op. Dr. Aydın, “Erkekler kadar kadınlar da eşlerine estetik cerrahi operasyonlar hediye edebiliyor. Seyrek dökülme gördüğümüz ve kellik durumu olmayan erkekler için eşlerine saç mezoterapisi ve PRP kombinasyonunu öneriyoruz. Kelleşme olan kişilerde ise tek çözüm saç ekimi. Hastamız eğer saç ekimine uygun bir adaysa bu yönde planlama yapabiliyoruz” diye konuştu.

Abdullah Çibir

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Ekipler Korhan Berzeg’e ait yeni bulguların peşine düştü Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı Armutlu Mahallesi’nde dere yatağında bulunan kimlik, kemik ve elbise parçalarının kayıp Ekonomist Korhan Berzeg’e ait olduğu değerlendirilirken, bölgede yeniden detaylı arama çalışmaları başlatıldı. Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı kırsal Armutlu Mahallesi’nde, bundan tam 313 gün önce yürüyüş yapmak için köpeği Tina ile birlikte evinden ayrılan Ekonomist Korhan Berzeg’den (83) bir daha haber alınamamıştı. Armutlu’ya komşu konumda olan Gelgeç Mahallesi’nde konu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Gelgeç Mahalle Muhtarı Ahmet Gülay tarafından mahalleye gelen içme suyu ile ilgili dere yatağında gözlem yapıldığı esnada Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kimlik, kredi kartı, kıyafet parçaları ve kemik parçaları bulundu. Muhtar Ahmet Gülay’ın ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Cumhuriyet savcısı ile jandarma ekipleri ve olay yeri inceleme ekipleri tarafından yapılan çalışmaların ardından bulunan kemik parçaları Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Bugün ise kimlik, kredi kartı, kıyafet ve kemik parçalarının bulunduğu bölgede 4 jandarma ekibi, komando timi, JASAT ve kadavra köpekleri ile detaylı arama ve inceleme çalışmaları başlatıldı. Bölgede, Korhan Berzeg’e ait farklı bulgular aranıyor. Diğer yandan, Korhan Berzeg’in İngiltere’de yaşayan kızı Nisa Berzeg’in Türkiye’ye dönmek üzere bu sabah yola çıktığı öğrenildi.