ASAYİŞ - 13 Şubat 2016 Cumartesi 16:34

Sevgilisiyle gezerken parası bitince banka soymuş

A
A
A
Sevgilisiyle gezerken parası bitince banka soymuş

Pendik'te dün bir bankayı soyduktan sonra kaçtığı cami tuvaletinde bir kişiyi rehin alan Emre K., emniyetteki sorgusunda ilginç itirafta bulundu. 5 ay önce cezaevinden firar eden zanlının ifadesinde, “Kız arkadaşımla gezmeye çıkmıştım. Param yetmeyince banka soydum” dediği öğrenildi.

KIZ ARKADAŞIYLA GEZERKEN PARASI YETMEMİŞ

Dün akşam saatlerinde Pendik Fevzi Çakmak Mahallesi Cemal Gürsoy Caddesi Anibal Sokak üzerinde meydana gelen olayda, bir bankaya pompalı tüfekle giren Emre K., banka çalışanlarını etkisiz hale getirdikten sonra kasadaki 41 bin lira aldıktan sonra kaçmıştı. Kısa sürede olay yerine ulaşan polis ekipleri tarafından yakalanacağını anlayan Emre K., yakınlarında bulunan bir caminin tuvaletine saklanmış, burada Mustafa B. adli bir şahsı rehin alarak polislere direnmişti. Emre K., polis tarafından etkisiz hale getirilip gözaltına alındıktan sonra Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilmişti. Şüpheli, sorgusunun ardından bugün öğleden sonra Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi. Emniyette sorguya alınan Emre K.’nin, ifadesinde, “Kız arkadaşımla gezmeye çıkmıştım. Param yetmeyince banka soydum” diye beyanda bulunduğu öğrenildi.

5 AY ÖNCE CEZAEVİNDEN FİRAR ETMİŞ
5 ay önce Kandıra Acık Cezaevi’nden firar ettiği öğrenilen zanlının, 5’i ‘cinsel taciz’ olmak üzere, ‘dolandırıcılık’ ve ‘rehin alma’ olaylarından toplam 16 ayrı suç kaydının bulunduğu bildirildi.
Sabıka dosyası oldukça kabarık olan zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Kendisine, niçin soygun yaptığını soran gazetecilere, Emre K. “Param yoktu. Serbest meslek sahibiyim” diye cevap verdi. 

BANKAYI SOYUP BİR ŞAHSI REHİN OLAN SOYGUNCU KAMERADA

Pendik'te dün bir bankayı soyduktan sonra kaçtığı cami tuvaletinde bir kişiyi rehin alan pompalı tüfekle soyguncu, güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. 
Pendik Fevzi Çakmak Mahallesi Cemal Gürsoy Caddesi Anibal Sokak üzerinde meydana gelen olayda, bir bankaya pompalı tüfekle giren Emre K., banka çalışanlarını etkisiz hale getirdikten sonra kasadaki 41 bin lira aldıktan sonra kaçmıştı. Kısa sürede olay yerine ulaşan polis ekipleri tarafından yakalanacağını anlayan Emre K., yakınlarında bulunan bir caminin tuvaletine saklanmış, burada Mustafa B. adli bir şahsı rehin alarak polislere direnmişti. Emre K., polis tarafından etkisiz hale getirilip gözaltına alındıktan sonra Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilmişti. Şüpheli, buradaki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelinin cinsel taciz, dolandırıcılık, özel belgede sahtecilik, hakaret, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve hükümlü veya tutuklunun kaçması suçlarından toplamda 16 kaydı olduğu öğrenildi. 

ŞÜPHELİ BANKAYI SOYARKEN KAMERAYA YAKALANDI 

Bankayı soyan ardından da bir şahsı rehin alan şüpheli güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde elindeki pompalı tüfekle bankaya giren soyguncu, banka çalışanların yanına gelerek paraları istiyor. Bu sırada bir vatandaşın panikle yere yattığı görülüyor. Rahat tavırlarıyla dikkat çeken şüpheli, paraları alarak bankadan çıkıyor.

 

SADIK KAHRAMAN

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa "Dağ-Der Bayramlaşma Danışığı" coşku ile kutlandı Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık ve Osmangazi Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Dağ-Der) her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği Bayramlaşma Danışığı’nı bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirdi. Dağ-Der tarafından her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelen Bayramlaşma Danışığı DAĞDER Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve dernek üyelerinin yoğun katılım gösterdiği programda Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın meşaleler ve davul zurna ile coşkulu bir şekilde karşılandı. “Dağlılar ilk kez birlik iradesi gösterdiler” Programın açılış konuşmasını yapan Dağ-Der Genel Başkanı İsmail Aydoğdu yerel seçimlerde dağ yöresinin birlik olduğunu ifade ederek, “31 mart itibari ile yerel seçimler yapıldı. Şubat’ın 15’inden itibaren geçen süre içinde derneğimizde yerel seçim gündemi oluşturuldu. Dağ-Der doğal olarak tüm partilerin iltifatına tabii oldu. Bize göre güzel bir süreç geçti. Ama asıl güzellik şu ki dağlılar ilk kez bir birlik iradesi gösterdiler ve geçmişte 2 dönem Dağ-Der Genel Başkanlığı yapmış, TBMM’de 3 dönem milletvekilliği yapmış ve Osmangazi Belediyesi’ne aday olmuş bir hemşerimizin etrafında birleşti. Bugün de Osmangazi Belediye Başkanı olarak aramızda gördüğümüz için çok mutluyuz. Dertlerimiz ile değil, değerlerimiz ile gündeme gelmek isteyen bir derneğiz. Öncelikle biz hem yaşadığı coğrafya hem de 700 yıllık tarihi geçmişi itibari ile öncelikle Bursalıyız. Dolayısıyla Bursalı olmayı önemsiyoruz” ifadelerini kullandı. “Dağ yöresinin hizmet anlamında alacağı var” Geçmişte dağ yöresine yapılan hizmetlerin eksik kaldığını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Yöremizin ve yöre insanımızın hizmet anlamında alacağı var. Yöremiz insanı burada 700 yıldır yaşamasına rağmen gerçekten hak ettiğini alamadığını düşünüyoruz. Sadece ben değil yöre insanı da böyle düşünüyor. Bu yerel seçimde de sizlerin büyük desteği ile Allah nasip etti bu dönem Osmangazi Belediye Başkanı olarak sizlere hizmet etme fırsatı verdi. Hepimizi Allah utandırmasın, mahcup etmesin. Halkımızın bize yüklediği sorumluluğun ve işimizin kolay olmadığının farkındayız. Bu durumu bilerek yola çıktık ve çok çalışma sözü ile bunun da üstesinden geleceğiz. Yeni bir yönetimiz, biraz zamana ihtiyacımız var. Yönetim kadroları oturduktan sonra ve işleyişe hakim olmamız ile beraber Bursa’ya, dağ yöresine, Osmangazi’ye hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu. Programın sanatçı Mehmet Çetin konseri ile devam etti.