SPOR - 29 Temmuz 2015 Çarşamba 22:23

Shota: 'Yaşananların tek sorumlusu Onur'un kendisidir'

A
A
A
Shota: 'Yaşananların tek sorumlusu Onur'un kendisidir'

Trabzonspor’da Onur Recep Kıvrak’ın kamptan ayrılmasıyla ilgili ilk kez konuşan teknik direktör Shota Arveladze, “Yaşananların tek sorumlusu Onur Onur’un kendisi maalesef. Etiği, kırmızı çizgileri geçmeyen bizimle devam edecek” dedi.

Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme ilk maçında yarın deplasmanda Rabotnicki ile oynayacağı maç öncesinde bordo-mavili takımın teknik direktörü Shota Arveladze ve futbolcu Uğur Demirok, Nacionalna Arena Filip II Stadyumu’nda basın toplantısı düzenledi. Amaçlarının turu geçmek olduğunu belirten Shota Arveladze, “Rakibin iyi olduğunu söyleyebilirim. Top ayağına yakışan, iyi top oynayan, kontrataklara çıkan, agresif bir takım. Geriden pas kullanan, özellikle içerideki maçlarda iyi oynayan bir takım seyrettik. Güzel bir maç bekliyor bizi” dedi.

Shota, Onur’un maçta oynamayacak olmasının takımı etkileyip etkilemeyeceğiyle ilgili olarak sorulan soruya ise, “Kesinlikle etkileyecek. Onur iyi ve takımın lideri olan bir oyuncu. Ama Trabzonspor güçlüyse, Onur geçen sene de yoktu. Trabzonspor geçen yıl UEFA’da bayağı maç oynadı. Onun için Onur’un iyi veya kötü oynamasını veya kaleciliğini tartışmıyoruz. Yarınki maç için başka bir arkadaşımız görevi alıp elinden geleni yapacak” diye konuştu. 

Gürcü teknik adam, Üsküp’te hava sıcaklığının 40 derecenin üzerinde seyretmesiyle ilgili olarak da, “Futbol öyledir bazen güneş bazen soğuk. Biz de sonuçta Finlandiya’dan gelmedik. Maçın geç vakitte olması iyi. Elimizden geleni yapacağız, önlemlerimizi alacağız” ifadesini kullandı.
Shota sonuç tahminiyle ilgili bir soru üzerine de, “Galibiyetten emin değilim ama kendi takımıma güvenim tam. Tahmin yapmak en zoru futbolda. Gol yemeden kazanmak bizim için çok güzel bir skor olur” dedi.

“GERÇEK SEBEBİ ONUR’UN KENDİSİ”

Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arveladze, izin verilen Onur ilgili ise şu ifadeleri kullandı:
“Çok önemli bir maç önümüzde. Ama maç bitmez. Her 3-5 gün sonra, bir hafta sonra maç var. Maça göre ve maç var diye hareket etmek ve karar almak kolay değil. Onun için doğru kararı almış olduk. Onur’a resmi olarak izin verildi. Onur’un kadro dışı bırakılmasıyla ilgili medyada yer alan sebepleri duyduk. Yarısından fazlası zaten gülmesini getiriyor insanın. Bugüne kadar bize soran yok ‘Gerçek sebebi nedir?’ diye. Gerçek sebebi kendisi maalesef. Ben buraya Trabzonspor’un hocası olarak geldim. Bildiğim kadarıyla hoca olarak imza attım. Benim statüm ve çalışma yerim hocalık. Eğer bu takımda hocaya, menajere, başkana ihtiyaç yoksa o zaman bizi niye getirdiniz? Onun için resmi olarak, davranıştan dolayı, o çizgileri, tekrar söylüyorum; etik ve sportif çizgileri özellikle hiçbir yerde geçmemeli kimse. Ne kadar uzun, ne kadar büyük, ne kadar başarılı ve ne kadar efsane olsa bile. Çünkü buranın efsanesi Trabzonspor'dur. Alkışını, sevgisini, omuzlarda taşınmasına saygı gösteriyorum. Çünkü bunu ben de yaşamıştım. Kimsenin onları elinden alma amacı yok. Burada kimseyle kavga amacımız, taraftara, medyaya, camiaya karşı ne gücümüz ne niyetimiz var. Ne de istek var. Tam tersi. Onun için tekrar söylüyorum, etiği, kırmızı çizgileri geçmeyen devam edecek.”

UĞUR: “RAKİBİMİZİ İYİ ANALİZ ETTİK”

Trabzonsporlu futbolcu Uğur Demirok rakibi iyi analiz ettiklerini belirterek, “Rakibi iyi analiz ettik. İyi bir takım, iyi baskı yapıyorlar. Sert ve agresif futbolu tercih ediyorlar. Sonuçta her rakibe saygımız var. Trabzonspor büyük bir kulüp ve hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyoruz. Bu turu da geçip hazırlıklarımıza devam etmek istiyoruz. Kolay gibi gözüken maçlar sezon başı olduğu için zor geçebiliyor. Ama yarın rakibimize saygı duyarak maçtan iyi bir sonuçla ayrılmayı hedefliyoruz” dedi. 

GÖKMEN ŞAHİN
ÜSKÜP

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.