GÜNDEM - 17 Haziran 2017 Cumartesi 16:57

Sınav stresi bu defa veliyi hastanelik etti

A
A
A
Sınav stresi bu defa veliyi hastanelik etti

Aydın’da kızını LYS'ye getiren bir baba sınav stresine dayanmayınca okulun bahçesinde yığılıp kaldı.

Vatandaşa, çocuğunu sınava getiren ve o esnada okulun bahçesinde bulunan sağlıkçı veliler müdahale etti. Uzun uğraşlar sonucu kendine gelen veli ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) üniversite adaylarını olduğu kadar velileri de strese soktu. Aydın’da üniversite sınavına giren kızını sınava gireceği Adnan Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna getiren Osman Adıgüzel isimli vatandaş, kızından daha çok sınav heyecanı yaşadı. Kızı A.A.’yı sınava gireceği salona uğurlayan baba Osman Adıgüzel, sınav başlamadan okulun bahçesindeki kamelyada yere yığılıp kaldı. Bir anda yerde hareketsiz yatan veliyi gören çevredekiler şahsı kaldırmak istedilerse de başarılı olmadı. Bu sırada çocuğunu aynı okula sınava getiren Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hemşirelik yapan bir kadın, Osman Adıgüzel’e müdahale etti. Çevredeki diğer vatandaşların da yardımıyla uzun uğraşlar sonucu ayıltılan veli, okula çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

İbrahim Kılınç
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Alaşehir’de öğrenciler tiyatro yeteneklerini sergileyecek Manisa’nın Alaşehir ilçesinde "100. Yıl Projeleri" kapsamında 9 ayrı okulda oluşturulan tiyatro grupları, yıl boyunca yaptıkları hazırlıkları 3-10 Mayıs tarihleri arasında Alaşehirlilere sergileyecek. Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, "100. Yıl Projeleri" çerçevesinde tiyatro şenliği düzenliyor. Proje kapsamında 9 ayrı okulda öğrencilerinden oluşan tiyatro grupları, yıl boyunca yaptıkları hazırlıkları Alaşehirlilerle buluşturacak. Okulların hazırlamış olduğu tiyatrolar 3-10 Mayıs tarihleri arasında ücretsiz olarak sergilenecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, "En iyi eğitim, yaparak ve yaşayarak öğrenmedir. Yaparak ve yaşayarak öğrenilen bilgi ve beceriler çocuklar üzerinde kalıcıdır. Çalışmalarımızda amacımız, çocuklarımızın var olan yeteneklerini, gizli kalmış ortaya çıkarılmasına fırsat bulunamamış yetenekli öğrencilerimizi ortaya çıkarabilmek, kendilerine güvenlerini artırmak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün 2023-2024 eğitim öğretim yılında uygulamaya koyduğu ’100. Yıl Projeleri’nden biri olan tiyatro şenliği, 9 okulumuzun sergileyeceği tiyatro etkinlikleri ile 3 Mayıs 2024 tarihinde sahnelenmeye başlayacak ve 10 Mayıs 2024 tarihine kadar sürecek. Oyunlar ücretsiz ve halka açık olarak oynanacaktır. Alaşehir’de ilk kez düzenlenen tiyatro şenliğine, katılan katkı sunan, emek veren okul müdürlerimizi, çocuklarımızı çalıştıran öğretmenlerimizi ve etkinliğin asıl mimarı olan çocuklarımızı tebrik ediyor ve her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Herkesi tiyatro şenliğimize davet ediyor ve katılımlarını bekliyoruz" dedi.