ASAYİŞ - 05 Ekim 2015 Pazartesi 18:01

Şırnak Barosu, ceset fotoğrafıyla ilgili suç duyurusunda bulundu

A
A
A
Şırnak Barosu, ceset fotoğrafıyla ilgili suç duyurusunda bulundu

Şırnak Barosu, Hacı Lokman Birlik’in cesedinin zırhlı aracın arkasına bağlanarak sürüklenmesi ve fotoğrafının yayınlanması ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, yapılanın suç olduğunu belirterek, “Şırnak il merkezinde meydana gelen olaylar esnasında Hacı Lokman Birlik olduğu iddia edilen kişinin boynuna ip bağlanmak suretiyle zırhlı araçların arkasından sürüklendiğine dair fotoğraf ve video görüntüler sosyal medyada ve bazı haber kanallarında yayınlanmıştır. Bu görüntülerin içeriği incelendiğinde gerçekten bir yurttaşın zırhlı araçların arkasında akıl, vicdan ve hiçbir insani değer ve gerekçe ile açıklanamayacak bir biçimde boynundan bağlanarak yollarda sürüklendiği görülmektedir. Bu vaziyetin görüntülerin yine zırhlı aracın içerisinde bulunan kişilerce çekildiği, sürükleme esnasında da tehdit, hakaret ve küfürlerin devam ettiği açıkça görülmekte ve duyulmaktadır. Söz konusu yurttaşımıza veya dili, dini, kimliği, politik görüşü ya da suçu ne olursa olsun yeryüzünde yaşayan herhangi bir insana yapılan böylesi bir muamelenin hiçbir hukuk sisteminde, bunun gibi hiçbir çatışma ya da savaş ortamında, hiçbir vicdani ve insani değer ile izah edilemeyecek, kabul edilemeyecek bir davranış olduğu, bir o kadar da apaçık bir suç olduğu, böylesi bir muamelenin yaşayan ya da yaşamını yitirmiş hiçbir canlıya reva görülemeyeceği izahtan varestedir” dedi. 

Elçi, şunları söyledi: “Cumhuriyet savcılarının, bağımsız mahkemelerin bu konuda yeterli ve etkin soruşturma yürüterek, sorumluları cezalandırılmaları için adaletin önüne çıkaracaklarına inanıyoruz. Bu olay ve iddialara dayanak fotoğraf ve video görüntülerin incelenerek sorumlular hakkında gerekli soruşturmanın etkin bir biçimde yapılmasını, suçluların cezalandırılması için haklarında kamu davası açılmasına karar verilmesini talep ediyoruz.”  

MELİH YİĞİT
ŞIRNAK 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir